Foto: Shutterstock
Lai arī karbonādi vairums asociē ar miltos un olā apviļātu gaļas šķēli, kas kārdinoši izcepta ar sieru, tomātiem un majonēzi vai vienkārši tāpat panējumā, variācijas šādai un līdzīgai maltīte ir krietni vairāk.

Klasisko franču karbonādi grūti pārspēt, un, iespējams, tās cienītājiem nekas cits nešķitīs gardāks, tomēr kaut reizi ir vērts izmēģināt, kā garšo klasikā Vīnes šnicele, kur gaļa ir krietni plānāka par karbonādi, panēta rīvmaizē un pasniegta apslacīta ar citronu sulu.

Bez tās savu labo garšo attaisnos arī siera karbonāde, no jaunajām kāpostu lapām ceptas karbonādes, savukārt meža salasītais loms arī garšos lieliski sēņu karbonādes variācijā. Izvēles iespējas ir dažādas, tāpēc lem par labu kādai receptei no ''Tasty'' dzīlēm.

Vistas filejas karbonāde ar citronu un kaperu mērci

Foto: Shutterstock

Gardas vistas karbonādes ar interesantu buljona un citronu mērci, kurai pievienoti kaperi. Karbonādes pasniedz ar svaigiem salātiem vai kādu citu piedevu.

Lasīt vairāk

Sēņu karbonādes

Foto: DELFI

Viena no vasaras otru pusi raksturojošajām garšām noteikti ir kraukšķīgas sēņu karbonādes, vismaz mūsu mājās noteikti. Jo, protams, baravikas ir sēņu karalienes, bet jāsaka, ka vienkāršās un krāsainās bērzlapītes tomēr var pagatavot garšīgāk vai vismaz tikpat gardi. Lūk, mūsu ģimenes recepte!

Lasīt vairāk

Panēts siers ar salātiem

Foto: Shutterstock

"Salāti ir vienkārši pagatavojama maltīte. Atkarībā no katra vēlmēm sieru var likt klāt salātiem svaigu vai fritētu. Izmantojiet rudens dabas veltes, piemēram, brūklenes, lai atsvaidzinātu salātus un piešķirtu tiem papildu garšas nianses," par salātiem stāsta restorāna "Laivas" šefpavārs Jānis Eislers.

Lasīt vairāk

Karbonāde ar ābolu mērci

Foto: Shutterstock

Burvīgi mīkstas un sulīgas cūkgaļas karbonādes, kuras vēl īpašākas padarīs rudenīgā ābolu mērce, kuru gatavo no medus, ābolu sulas un ābolu etiķa.

Lasīt vairāk

Austriešu lepnums - Vīnes šnicele

Foto: Shutterstock

Austriešu nacionālais ēdiens un lepnums. Šnicele tulkojumā nozīmē gaļas šķēle ar kraukšķīgu garoziņu. Klasiskai Vīnes šnicelei izmanto teļa vai jaunlopa steika gabala gaļu, bet tā var būt arī cūkgaļa vai vistas fileja.

Lasīt vairāk

'Franču' karbonāde ar sēnēm un siera cepuri

Foto: Shutterstock

Šī recepte ir tik vienkārša, ka to varēs pagatavot arī virtuvē nepieredzējušākas saimnieces. "Franču" karbonādēm var izmantot cūkas, liellopa vai vistas fileju - atkarībā no gaumes un aktuālā piedāvājuma gaļas veikalā.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas karbonāde ar sinepēm

Foto: Shutterstock

Iecienītās klasiskās karbonādes garšu var mainīt, piemēram, kā šajā receptē - pirms panēšanas gaļu pārziežot ar sinepēm. Rezultāts būs viegli pikanta un ļoti laba garša!

Lasīt vairāk

Jēra karbonāde ar piparmētru mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Izcils īpašu vakariņu vai pusdienu maltītes ēdiens, kuram vispiemērotākie būs jēra karbonādes vai filejas gabaliņi. Šādā veidā var cept gan gaļu ar kauliņu, gan bez kauliņa. Jēra karbonādes, līdzīgi kā liellopa steikus, pasniedz vidēji ceptus.

Lasīt vairāk

Vistas šnicele ar lociņu pesto

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un garšaugiem bagāta šniceļu recepte – tās apvārtītas ne tikai miltos un rīvmaizē, bet arī sakultā olā, kurai pievienoti lociņi un pētersīļi. Gardākām pusdienām klāt arī lociņu pesto, bet kā piedevas var izvārīt kartupeļus.

Lasīt vairāk

Kakla karbonāde zem zilā siera segas

Īsta cūkgaļas recepte vīrieša gaumē. Kalorijas, protams, šajā ēdienā labāk nezināt, bet garša – neatkārtojama. Un kāpēc gan mēs kādreiz pēc kārtīgas izslēpošanās dzestrajā ziemas gaisā nevarētu baudīt kaut ko tik sātīgu, toties bezgala gardu. Gatavo Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš, ēst gatavot mīlētājs, dekorators mākslinieks.

Lasīt vairāk

Veģetārā kāpostu šnicele

Veģetārās kāpostu šniceles recepti piedāvā "Lido" šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Šnicele ar sieru un saldo krējumu

Foto: Shutterstock

Šnicele ar saldo krējumu - sieru garda gan karsta ar piedevām, gan atdzisusi uz maizes.

Lasīt vairāk

Teļa gaļas šnicele ar gurķu salātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardām pusdienām un vakariņām pietiek vien ar kārtīgi saceptu karbonādi. Tāpēc teļa gaļas šnicele būs lieliska izvēle. Pasniedz to kopā ar svaiga gurķa salātiņiem, kas sajaukti ar jogurta mērci.

Lasīt vairāk

Ļoti vienkārši pagatavojama karbonāde ar sieru

Foto: Privātais arhīvs

Vienkārši pagtatavojama cūkgaļas karbonāde ar sieru - Agra recepte konkursam "Meklējam februāra garšu!". Ļoti garda un sulīga - gan uzreiz pēc cepšanas ar piedevām, gan nākamajā dienā, liekot uz brokastmaizēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!