Foto: Shutterstock
Kad bija pēdējā reize, kad pats cepi kanēļmaizītes vai kādu citu bulciņu? Ja atbilde ir "sen", tad pēdējais laiks omulīgi piesmaržināt māju ar tikko ceptu bulciņu aromātu. Lai virtuvi pārvērstu par pēcpusdienas mazo konditoreju, izvēlējāmies lērumu recepšu no "Tasty" krājumiem, kas liks atcerēties bērnību.

Magoņmaizītes, kanēļmaizītes, biezpienmaizītes – visus šos gardumus prata pagatavot jau mūsu vecmāmiņas. Ja rauga mīklas gatavošanā ir iemaņas, atliek vien uztaisīt lielu porciju, izvēlēties, ar ko bulciņas pildīt, un ķerties pie cepšanas. Slinkākie, protams, var meklēt, vai kāda paciņa kārtainās mīklas nav aizķērusies saldētavā. Arī no tās sanāks gardas un kraukšķīgas maizītes, ko baudīt kopā ar glāzi vēsa piena, tējas vai kafijas tasi. Dzīvo garšīgi!

Magoņmaizītes

Foto: Shutterstock

Mīkstas un gardas magoņmaizītes, kas būs vēl jo gardākas, ja pašu ceptas. Ēd kamēr vēl siltas, klāt piedzerot kādu glāzi auksta piena.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās kārtainās mīklas austiņas

Foto: Shutterstock

Zeltainās un kraukšķīgās smalkmaizītes – kārtainās mīklas austiņas. Pagatavošanai nevajag daudz, vien labu bezrauga kārtaino mīklu un cukuru.

Lasīt vairāk

Kārdinošās biezpienmaizītes

Foto: Shutterstock

Rauga mīklas biezpienmaizītes ar kārdinošu pildījumu, kas garšos īpaši labi ar krūzīti silta kakao vai tējas.

Lasīt vairāk

Pufīgie jauktās mīklas kruasāni

Foto: Shutterstock

Pufīgie jauktās mīklas kruasāni - īsts gardums brīvdienu brokastīm! Ja vēlies, vari tos gareniski pārgriezt un pildīt ar krēmsieru, šķiņķi, ievārījumu, vārītu iebiezināto pienu vai ko citu pēc savas izvēles.

Lasīt vairāk

Ātrie kārtainās mīklas ābolu pīrādziņi

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārša ābolu pīrādziņu recepte, kuru pagatavot divtik ātri, ja izmanto saldēto kārtaino mīklu. Ābolu pildījumam vēl var pievienot rozīnes, ja ir vēlēšanās, vai biezpienu.

Lasīt vairāk

Pavisam vienkāršās un ātrās kārtainās mīklas smalkmaizītes ar zemeņu cukuru

Foto: DELFI

Pavisam ātrs našķis brīvdienu pēcpusdienai, kam būs nepieciešama vien kārtainā mīkla un cukurs. Mēs izmantojām Vaniļas debesis gatavoto zemeņu cukuru, bet tikpat labi tā vietā var izmantot cukuru, kas samaisīts ar kanēli vai cukuru, kam piejauktas smalki sagrieztas vai blendētas, svaigas vai saldētas ogas.

Lasīt vairāk

Medus rauši

Foto: Shutterstock

Tradicionāls latviešu godu kārums - medus rausis, tik piemērots rudenīgajam laikam, kad jau bagātīgi pieejams svaigais šī gada medus.

Lasīt vairāk

Kanēļmaizītes ar gardu krēmsiera glazūru

Foto: Shutterstock

Ļoti smaržīga, garda smalkmaizīte, kas aplieta ar krēmsiera glazūru, iekarojusi pasauli ar nosaukumu "Cinnabon". Šīs slavenās bulciņas cepēji gan neatklāj nevienam savus cepšanas noslēpumus, bet tu vari izmēģināt savus spēkus tās atdarināšanā. Šai maizītei ir jābūt mīkstai un pūkainai, to pasniedz vēl siltu, pārlietu ar gardo krēmsiera glazūru. No mūsu receptē piedāvāto sastāvdaļu dotā daudzuma iznāks 12 kanēļmaizītes.

Lasīt vairāk

Apaļās rauga mīklas biezpienmaizītes

Foto: Shutterstock

Burvīgās biezpienmaizītes, tik mīlīgi apaļas, mājīgas un gardas, vēl siltas un tikko ceptas. Tās var cept gan ar rozīnēm, gan bez rozīnēm. Biezpiena masai var pievienot vaniļu vai rīvētu apelsīna miziņu.

Lasīt vairāk

Bērnības magoņmaizītes ar šokolādes glazūru

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

Lai gan mūsdienās veikalā ir nopērkams gandrīz vai pilnīgi viss, reizēm ļoti sakārojas tieši mājās ceptas smalkmaizītes ar bērnības garšu. Savu versiju par daudzu iecienītajām magoņmaizītēm piedāvā kulinārijas bloga Gards, ka nenoēsties! autore.

Lasīt vairāk

Bokas jaunkundzes kanēļmaizītes ar āboliem

Foto: Shutterstock

Mums labpatīk domāt, ka Bokas jaunkundzes ceptās kanēļmaizītes bija tieši tādas - kārdinoši sulīgas, pēc kurām vēl ilgi smaržo visa māja, ik pa laikam rosinot nočiept no šķīvja vēl vienu.

Lasīt vairāk

Magoņu maizītes

Foto: Shutterstock

Magoņu maizītes - gardums jebkuriem svētkiem vai brīvdienām.

Lasīt vairāk

Ātrās kanēļmaizītes mafinu formās

Foto: Vida Press

Viens no tiem rītiem, kad pamosties un saproti to, ka brokastīs vēlies ko saldu, precīzāk sakot, kanēļmaizītes. Ko darīt, ja rauga mīklu gatavot nav laika, spēka vai pieredzes, bet saldētavā neglabājas kārtainā mīkla? Bet varbūt plauktu dziļumā aizķēries reiz nopirkts, bet tā arī neizmantots gatavais miltu maisījums picas pagatavošanai? Izrādās, no tā var pagatavot labu labās kanēļmaizītes! Šādu ideju iesaka žurnāls "Woman's Weekly". Izmēģināsim?

Lasīt vairāk

Ūdens kliņģerīši – beigeļi

Foto: Shutterstock

Ūdens kliņģeru nosaukums nav svešs nevienam, kurš orientējas latviešu literatūras klasikā. Bet patiesībā šīs maizītes zināmas visā pasaulē, angliski runājošie tās sauc par "bagel" – beigeli. Ūdens kliņģerīšu īpatnība - tos pirms cepšanas uz mirkli iegremdē vārošā ūdenī. "Ideāla maizīte brokastīm!" teic Arta, kuras atsūtīto recepti publicējam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!