Foto: Shutterstock
Jaunā gada apņemšanās ir svēta lieta! Ja plānā ir notievēšanas pasākumi, veselīga ēšana, mazāk kaloriju un citi nopietni pasākumi – lai izdodas! Lai šogad tiešām izdodas. Un tev izdosies, jo ēst liesāk un veselīgāk var arī ļoti garšīgi.

Neviens te neesam diētas ārsti, tāpēc nepretendējam uz gudru padomu došanu, taču vienu gan varam teikt: vārds "diēta" nogurdina. Tas ir garlaicīgi, tas ir skarbi, un kurš to vispār var izturēt. (Ja tev jau gadījies Jaunajā gadā stingri kaut ko apņemties šajā sakarā un esi jau "norāvusies" – tikai mieru! Tu neesi viena!)

Viens skaidrs: tievēšanai jābūt garšīgai un pietiekami daudzveidīgai. Citādi viss pasākums ātri beigsies. Kurš gan spēj saglabāt optimismu, graužot tikai salātlapas – ja nu vienīgi truši! Bet arī tie nedzīvo no salātlapām vien, tak jau kāds burkāns un kāds trušu našķis arī viņiem tiek.

Tāpēc "Tasty" pieeja tievēšanas jautājumos ir tāda: viegli, garšīgi, daudzveidīgi – ēdot visu (bet gatavojot ar piedomāšanu, atsakoties no pārmērībām) un neliedzot sev arī našķus, jo dzīve bez našķiem nav jauka dzīve! Esam sagatavojuši dažas garšīgas tievēšanas idejas – lai tās tevi iedvesmo uz varoņdarbiem!

Protams, par Minesotas zupu domas dalās – esot gana efektīva, bet vai gana garšīga? Gaumes lieta! Ja viens un tas pats jāēd brokastīs, pusdienās un vakariņās (tā tie tauki degot zilās liesmās!), neizklausās pārāk interesanti. Bet kā būtu ar burkānu plācenīšiem brokastīs, dārzeņu un laša zupiņu pusdienās un sāļo pīrāgu vakariņās? Un pa vidu – kāds figūrai draudzīgs našķis! Cita lieta, vai ne?

Atgādinām: diētas jautājumi jārisina ar diētas ārstiem un uztura speciālistiem. Mūsu sagatavotās receptes ikvienam var palīdzēt dzīvot mazliet vieglāk – ar to pašu garšīgumu un dzīvesprieku, izbaudot ēdienu un vienam otra kompāniju.

'Minesotas' zupa tievētājiem

Foto: Shutterstock

Veselīga dārzeņu zupa - sātīga, bet ar nelielu kaloriju skaitu. Šī zupa ir daļa no tā saucamās Minesotas klīnikas diētas, kas īpaši izstrādāta ātrai svara samazināšanai (pacientiem pirms operācijām) un organisma attīrīšanai. Pat ja tev nav nepieciešams ievērot diētu, runā, ka pēc pāris atslodzes dienām, pamatā lietojot šo zupu, rodoties laba pašsajūta un esot jūtams spēku pieplūdums.

Lasīt vairāk

Liesie kartupeļu salāti ar biezpienu, tomātiem un sālītiem gurķiem

Foto: DELFI

Pagatavojami pāris minūtēs, sātīgi un figūrai draudzīgi - tādi ir šie ģeniāli vienkāršie kartupeļu salāti, kas garšo pēc vasaras.

Lasīt vairāk

Ātrā vistas-tomātu zupa ar pupiņām kaloriju skaitītājiem

Foto: Cook.me

Figūrai draudzīgā vistas zupa ir pagatavojama nieka 30 minūtēs, turklāt bez liekas trauku ķēpāšanas, jo visas sastāvdaļas tiek apceptas, sautētas un vārītas vienā katlā. Liesa gaļa, svaigi dārzeņi, aromātiski garšaugi – bez garšas pastiprinātājiem un citām liekām piedevām – šī sātīgā un gardā zupa būs lielisks palīgs tievētājiem. Tā ir bagāta ar olbaltumvielām, šķiedrvielām, C vitamīnu un dzelzi, kas palīdzēs stiprināt organismu un izvadīt toksīnus. Recepti piedāvā kulinārijas portāls "Cook.me".

Lasīt vairāk

Kabaču lazanja tievētāju gaumē

Foto: (c) Tievesanaonline.lv

Lazanja ir viens no taviem mīļākajiem ēdieniem, bet, cīnoties ar liekajiem kilogramiem, esi izslēdzis to no ēdienkartes? Mums ir labas ziņas! Izrādās, lazanju var pagatavot arī figūrai draudzīgā versijā. Recepti iesaka "Instagram" konta "Tievesanaonline.lv" saimniece, fitnesa trenere Vendija Karalkina.

Lasīt vairāk

Figūrai draudzīgās biezpiena pankūciņas

Foto: Privātais arhīvs

Gardas un figūrai draudzīgas biezpiena pankūciņas bez cukura, kviešu miltiem un liekām taukvielām. Recepti iesaka mūsu lasītāja Ērika Siliņa.

Lasīt vairāk

Ceptā jogurta kūka ar burkānu biskvītu un kokosriekstu putukrējumu

Foto: "Fitness kūka" publicitātes foto

Supergardu kūku iespējams izcept arī bez miltiem, sviesta, trekniem krēmiem un liekām kalorijām. Figūrai draudzīgas kūkas recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta fitness_kuka pavēlniece Rūta Nordmane.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Medus torte ar biezpiena krēmu kaloriju skaitītājiem

Foto: "Ēd un sporto"

"Vai esi kādreiz ēdis veselīgu un figūrai draudzīgu medus kūciņu? Šī ir tieši tāda, turklāt fantastiski garšīga," apgalvo veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Foto recepte: figūrai draudzīgie vistas filejas kebabi

Pilngraudu tortiljas, svaigi dārzeņu salāti bez taukvielām, liesa jogurta mērce un pannā bez eļļas cepta, sulīga vista fileja - ēst garšīgi ir iespējams arī bez kaitējuma figūrai, apvienojot visas augšminētās sastāvdaļas gardum gardā kebabā.

Lasīt vairāk

Kā pagatavot figūrai draudzīgus kartupeļu čipsus bez taukvielām

Kā mikroviļņu krāsnī pagatavot kraukšķīgus bezgrēka kartupeļu čipsus bez taukvielām, skaidro garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Ķimeņu siera un cukīni plācenīši kaloriju skaitītājiem

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Ķimeņu siers, īpaši jau "Rankas" 10% ir lielisks produkts un labs veselīgas ēdienkartes papildinājums, ko var izmantot dažādos veidos – šoreiz, lai pagatavotu figūrai draudzīgus cukīni un siera plācenīšus," recepti kaloriju skaitītājiem piesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Figūrai draudzīgie griķu-ābolu cepumi

Foto: (c) Tievesanaonline.lv

Pietiek dziedāt slavas dziesmas auzu cepumiem! Tējas vai kafijas pauzei pagatavo gardos un figūrai draudzīgos griķu-ābolu cepumiņus. Recepti iesaka "Facebook" lapas "Tievesanaonline.lv" autore, fitnesa trenere Vendija Karalkina.

Lasīt vairāk

Siera kūka ar šokolādes gabaliņiem kaloriju skaitītājiem

Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Daudzu iecienītās siera kūkas liesāku un figūrai draudzīgāku recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

Lasīt vairāk

Figūrai nekaitīgs svētku rasols

Foto: Publicitātes foto

Klasisks rasols ir viens no biežāk gatavotajiem svētku ēdieniem, bet parasti tas asociējas ar kaut ko treknu un neveselīgu – šī recepte pierāda, ka rasols, aizstājot dažas sastāvdaļas ar veselīgākām alternatīvām un majonēzes vietā pagatavojot vieglu mērci, var būt gan veselīgs, gan vienkārši pagatavojams, gan tikpat garšīgs, kā ierasts! Recepti sadarbībā ar ''Elvi'' piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

Lasīt vairāk

Liesais tītara gaļas čili sautējums

Foto: Shutterstock

"Chili con carne" gatavošanai ierasts izmantot liellopa gaļu, bet pamēģini to aizstāt ar diētisko, malto tītara gaļu un lielāku dārzeņu daudzumu – šādi gatavots gardais čili sautējums būs liesāks un figūrai draudzīgāks.

Lasīt vairāk

Figūrai draudzīgie kartupeļu salāti ar kaperiem un vinegreta mērci

Foto: Shutterstock

Kartupeļu salāti, ja vien tos gatavo, iztiekot bez majonēzes, trekna skābā krējuma un kalorijām bagātām mērcēm, ir slaidajai līnijai draudzīgs ēdiens. Šie salātiņi vēl labāk garšos nākamajā dienā, kad pikantā vinegreta mērce būs iesūkusies kartupeļu šķēlītēs.

Lasīt vairāk

Dārzeņu zupa ar lasi kaloriju skaitītājiem

Foto: "Edunsporto.lv" publicitātes foto

"Ja brīvdienās gadījies saēsties pārāk daudz šašlika un citu labumu, tad lielisks "detokss" puncim būs viegla dārzeņu zupiņa ar lasi," recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Zemeņu un biezpiena torte kaloriju skaitītājiem

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Zemeņu laiks ir sācies ne pa jokam!" tā recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Ātrais vistas filejas gulašs bez liekām kalorijām

Foto: Shutterstock

Gulašs bez liekām kalorijām – treknas gaļas, tumīga krējuma un eļļas – tikai tradicionālā garšu un aromātu buķete.

Lasīt vairāk

Figūrai draudzīgais aknu un ķirbju suflē

Foto: Частный архив

"Recepte nav sarežģīta, nav arī laikietilpīga, bet rezultātā iegūstam gardu un aromātisku ēdienu, ko var pasniegt gan siltu - ar jogura mērci, gan aukstu - liekot uz maizītēm ," skaidro receptes autore Tatjana savā "Instagram" kontā, kurā viņa dalās ar veselīgām un figūrai draudzīgām receptēm.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Īpaši liesā tunča torte kaloriju skaitītājiem

Foto: "Ēd un sporto"

"Ieslēdzot fantāziju, tapa lieliska sāļā torte, kas piemērota visiem tievētājiem, svara vērotājiem un fitnesa sacensību dalībniekiem," tā recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Kakao un ābolu kēksiņi kaloriju skaitītājiem

Foto: "Ēd un sporto"

Šokolādīgi svaigs un ļoti gards našķis. Recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Vinegrets ar svaigiem gurķiem no 1955. gada pavārgrāmatas

Foto: Čība gatavo

"Kurš gan nav gatavojis vinegretu! Katram ir savas īpašās receptes, kā tas tiek gatavots. Viennozīmīgi, šie ir tie salāti, kur var izpausties - ar pupiņām vai zirnīšiem, skābētiem kāpostiem vai gurķīšiem, marinētu siļķīti vai vārītu gaļu. Šoreiz mani uzrunāja vinegrets ar svaigiem gurķīšiem no 1955. gadā PSRS Tirdzniecības ministrijas izdotas pavārgrāmatas. Nekad tā nebiju gatavojusi – vīlusies neesmu," pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta "Čība gatavo" autore Sanda Seļezņova.

Lasīt vairāk

Gardais hurmas un ogu krēms kaloriju skaitītājiem

Foto: "Ēd un sporto"

"Man ļoti garšo hurma. To var ēst ne tikai svaigā veidā, bet no tās var pagatavot arī lieliskus desertus. Turklāt pavisam vienkārši un bezgala gardi. Un, protams, bez kaitējuma slaidajai līnijai," recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Vienkāršais ābolu un plūmju pīrāgs kaloriju skaitītājiem

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Dārzi šobrīd pilni ar āboliem un plūmēm. Mazliet laika, tikai četras sastāvdaļas, un top lielisks pīrāgs, ar kuru vari palutināt sevi un savus mīļos – fantastiski gards, vienkārši un ātri pagatavojams," recepti kaloriju skaitītājiem piesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Veselīgie lavaša rullīši ar dārzeņu salātu pildījumu kaloriju skaitītājiem

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Svētki garām, gaļas esam saēdušies, tādēļ var ļaut kunģim nedaudz atpūsties no tās pārstrādes, vietu dodot dārzeņiem. Ja esi asu, pikantu ēdienu cienītājs, tad šie lavaša vai tortilju rullīši ar veselīgu salātu pildījumu tev garšos," recepti kaloriju skaitītājiem piesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un dārzeņu 'desa' kaloriju skaitītājiem

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Vistas filejas terīne ar dārzeņiem ir interesants un veselīgs variants desas aizvietošanai. Ļoti diētiski un garšīgi," veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece piedāvā vistas filejas un dārzeņu terīnes recepti ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

Lasīt vairāk

Sāļais pīrāgs kaloriju skaitītājiem

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Jauno gadu daudzi ir sākuši ar apņemšanos ēst veselīgāk un sākt vairāk nodarboties ar sportu. Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju, sadarbībā ar veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autori, fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvāsim vienkāršas receptes ikdienas maltītēm ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

Lasīt vairāk

Liesais jauno kāpostu un gaļas sacepums tievētājiem

Foto: (c) Tievesanaonline.lv

Tievēt var arī garšīgi! Pavisam vienkārši pagatavojama, garda un slaidajai līnijai draudzīga kāpostu sacepuma recepti piedāvā veselīgā "Instagram" konta "Tievesanaonline.lv" autore Vendija Karalkina.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas garneles ar ķiplokiem un laimu

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

Sulīgas krāsnī ceptas garneles debešķīgi gardā mērcē, kur pamērcēt maizes gabaliņus. Ideāla uzkoda brīvdienu ballītei! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.

Lasīt vairāk

Grilēts lasis ar ziedkāpostu 'rīsiem'

Foto: Santa Maria

Grilēts lasis garšos īpaši labi, ja pasniegsi to ar aromātiskiem ziedkāpostu "rīsiem".

Lasīt vairāk

Bezgrēka našķi ar piparkūku garšvielām un šokolādi

Foto: Justīne Apine

"Pastāv aizspriedums, ka Ziemassvētkos visi pieņemas svarā, tomēr tā nav taisnība. Viss, kas nepieciešams svara kontrolei, ir izdoma un mēra izjūta. Nav aizliegts ēst našķus, ja tie ir minerālvielām un šķiedrvielām bagāti un ar draudzīgu kaloriju daudzumu – bez lieka cukura vai taukvielām," saka uztura speciāliste Justīne Apine.

Lasīt vairāk

Ātrie ziedkāpostu 'rīsi'

Foto: Shutterstock

Sasmalcināti ziedkāposti var būt labs graudaugu aizvietotājs ātrām maltītēm kā arī piedevām pie gaļas vai zivīm. Atliks vien tos noblanšēt un sablenderēt.

Lasīt vairāk

Sulīgās burkānu kotletes

Foto: Shutterstock

Sulīgas un mīkstas burkānu kotletes, kas garšos gan lieliem, gan maziem.

Lasīt vairāk

Gardie makaroni ar cukīni un sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti garšīgs veids, kā izmantot sulīgos cukīni vai kabačus, kombinējot tos ar vienkāršām, katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām. Šis ātri pagatavojamais ēdiens būs īsts glābiņš reizēs, kad pēc nogurdinošas darbdienas nav vēlmes ilgi rosīties virtuvē.

Lasīt vairāk

Ceptas cukīni ripiņas ar rozmarīnu

Foto: Shutterstock

Zeltainas cukīni ripiņas, kuru svaigo garšu papildinās rozmarīns. Pasniedz tāpat, kā uzkodu vai kopā ar svaigiem salātiem, gaļu vai zivīm.

Lasīt vairāk

Zupa minestrone ar cukīni un konservētām pupiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavasara vēsmas zupas šķīvī – gardā makaronu zupa minestrone. Plaukstošo gadalaiku šķīvī izgaršot palīdzēs ne vien redīsi un cukīni, bet arī fenhelis un nedaudz svaigu pētersīļu.

Lasīt vairāk

Gardais banānu-dateļu braunijs bez pievienota cukura

Vegānu braunijs ir pilnvērtīgs našķis. Dateles un banāni padarīs to viegli saldenu un nebūs jāpievieno papildu cukurs. Fitnesa trenere Līga Dziļuma šo gardumu piedāvā enerģijas gūšanai un baudai tiem, kas rūpējas par savu augumu.

Lasīt vairāk

Sulīgās tītara un kāpostu kotletes tievētājiem

Foto: (c) Tievesanaonline.lv

Sulīgu, garšīgu un slaidajai līnijai draudzīgu kotletīšu recepti piedāvā mājaslapas "Tievesanaonline.lv" autore Vendija Karalkina.

Lasīt vairāk

Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem

Foto: Shutterstock

Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem - recepte, kas noderēs gan gavētājiem, gan tievētājiem, gan klasisku garšu salikumu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Našķis sporta draugiem un tievētājiem: netreknās cepumu mājiņas

Foto: Privātais arhīvs

Cepumu mājiņas ar biezpiena pildījumu ir daudzu iecienīts kārums jau kopš bērnu dienām. Mājiņu būvēšanai izvēloties pareizos produktus, var ieekonomēt gana daudz kaloriju, tādēļ reizi pa reizei ar "liesajām mājiņām" var panašķēties arī veselīga dzīvesveida piekritēji. Iecienītu recepti iesaka fitnesa trenere, bikini fitnesa atlēte Linda Patkovska.

Lasīt vairāk

Gaisīgā omlete ar sieru un saldētiem dārzeņiem

Foto: Privātais arhīvs

"Paldies Dievam un dietologiem, ka ir reabilitējuši olas un tās atkal ir kļuvušas par ieteicamu produktu visiem – gan tievētājiem, gan dzīves baudītājiem. Tāpēc iesaku pagatavot šo izcilo mūsu mājas gaisīgo omleti, ar kuru var mieloties gan dienu iesākot, gan dienas izskaņā," mudina mūsu lasītāja Ieva, piesakot savas iecienītās omletes recepti."Tasty" recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai,

Lasīt vairāk

Liesā vistas zupa ar Briseles kāpostiem

Foto: Shutterstock

Pusstundas laikā pagatavojama un liesa zupa no vistas filejas un košiem, sulīgiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Ātra, liesa ābolmaize

Foto: Shutterstock

Ātra, liesa ābolmaize ikdienas un svētku galdam.

Lasīt vairāk

Liesa ābolu kūka kaloriju skaitītājiem

Foto: Shutterstock

Liesa un diētiska kūka vai plātsmaize tiem, kas piedomā par svaru. Tiem kas nepiedomā - papildinātais variants.

Lasīt vairāk

Liesā aknu pastēte ar puravu

Foto: Shutterstock

Aknu pastēte ar puravu pēc Lolitas Neimanes receptes.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!