Foto: Shutterstock
Piedāvājam gardu un vienkāršu recepšu apkopojumu slinkai sestdienas pēcpusdienai. Ja spīd saule, galdu klāj dārzā vai uz terases, bet arī lietainā dienā smaržīgās pildītās paprikas, saldi asie vistas filejas gabaliņi un aveņu putu mākoņi ienesīs vasaru tavā ēdamistabā. Paņem grāmatu, ieripinies dīvāna stūrī un, lai cepeškrāsns izcep sulīgo gaļas pīrāgu. Palutini sevi un draugus ar spridzīgo augļu punšu.

Lielais kārtainās mīklas gaļas pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lielais kārtainās mīklas pīrāgs ir ērts veids kā sagatavot karsto uzkodu lielākam skaitam ēdāju. Paēduši būs arī astoņi ēdāji. Izvēlies svaigās desiņas, kuras tev garšo vislabāk. Izmantojot desiņu gaļu, tu paātrini un atvieglo sev gatavošanu, jo gaļas garšas buķete ir jau sabalansēta. Ja tev kāda garšviela trūkst, droši pievieno citu – pēc savas gaumes.

Lasīt vairāk

Zaļie salāti ar liellopu gaļas stērbelītēm un sēņu pastētes grauzdiņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šos salātus visizdevīgāk gatavot nākamajā dienā pēc steika ballītes, izmantojot liellopa gaļas pārpalikumus. Lai gan gaļu var arī speciāli cept par godu šiem gardajiem salātiem, jo tos var pasniegt gan ar aukstu gaļu, gan siltu. Grauzdiņiem būs nepieciešama sēņu pastēte, kuras recepti var izlasīt šeit.

Lasīt vairāk

Pildītas paprikas Itālijas lauku stilā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Aromātiska, garda Vidusjūras stila siltā uzkoda, pildīta ar tomātiem, ķiplokiem, sīpoliem un olīvām. Olīvu vietā tu vari izmantot arī anšovus vai kaperus.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošie burkānu strēmeļu salāti ar gurķiem un selerijām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Burkānu strēmeļu salāti ar gurķiem un selerijām īpaši labi saderēsies ar dažādām grilētām, pikantām gaļām. To viegli saldā un atsvaidzinošā garšas buķete līdzsvaros marinādes pikantumu. Salātu pagatavošanai lieliski noderēs kartupeļu mizojamais nazis, ar kuru dārzeņus var sagriezt garās, platās, dekoratīvās strēmelēs.

Lasīt vairāk

Saldi asie vistas filejas gabaliņi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Jautrās vakariņās kopā ar draugiem lieliski noderēs ātri pagatavojamie vistas filejas pikantie gabaliņi. Tie tikai laicīgi ir jāiemarinē un jānotur pikantajā medus marinādē vismaz 2 stundas, vai arī gaļu var sagatavot iepriekšējā vakarā un atstāt marinēties visu nakti. Medus marināde vistas filejām cepšanas brīdī veidos skaistu, brūnu garoziņu.

Lasīt vairāk

Aveņu putas ar vīnu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pieaugušo ballītes deserts, jo aveņu krēmam pievienots gan salds sarkanvīns, gan liķieris. Pēc krēma sakulšanas deserts uzreiz jāpasniedz.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošs augļu punšs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Karstākā dienā var atsvaidzināties ar augļu punšu, kas sajaukts angļu stilā, izmantojot vieglo alkoholisko dzērienu Pimm's, džinu un ingveralu. Latvijā dzēriens Pimm's ir samērā grūti nopērkams, bet to var aizvietot ar vieglu sarkanvīnu. Bet tiem, kam negaršo ingveralus, var izmantot kādu citu gāzētu dzērienu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!