Foto: Shutterstock

15. decembris ik gadu ir diena, kad visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā tējas diena. Šai dienai par godu, esam apkopojuši 10 burvīgas karstā dzēriena un tējas lapiņu receptes, lai tējas dienu atzīmētu godam.

No tējas var pagatavot ne vien gardus karstos un aukstos dzērienus, kas tradicionāli aplieti ar ūdeni, bet arī iejaukt to dažādos kokteiļos, smūtijos un pat ēdienos. Latviešiem tuvākas ir zāļu tējas dzeršanas tradīcijas, jo ik vasaru pļavās novācam kumelīšu tēju, pelašķus vai piparmētras, kuras izaudzējam paši. Nav nozīmes, vai tava mīļākā tēja ir melnā, zaļā vai baltā, paceļot tējas krūzīti, šo dienu var atzīmēt ikviens!

Rožu tēja

Foto: Shutterstock

Rožu tēja - gan garšīga, gan noderīga saaukstēšanās reizē.

Lasīt vairāk

Topinambūru un zaļās tējas biezzupa

Foto: A. A. Šternberga

Ance Anna Šternberga, bloga www.topivesels.lv un grāmatas "Topi vesels!" autore, kura šobrīd Londonā studē naturopātiju, BioLoģiski izaicinājuma ietvaros zupu nolēma gatavot no tā, ko viņai piegādās jaukā un sirsnīgā britu bioloģiskās pārtikas kompānija Abel&Cole. Kāda sagadīšanās! Iknedēļas sezonālajā dārzeņu kastē Ance Anna ieraudzīja visu, ko viņai vajadzēja, lai pagatavotu topinambūru un zaļās tējas biezzupu!

Lasīt vairāk

Zaļā tēja ar ingveru un lociņiem pret saaukstēšanos

Foto: Shutterstock

Neparasta garšu kombinācija - zaļā tēja, ingvers un sīpollociņi, - kas palīdzēs stiprināt organismu un pat ārstēs saaukstēšanās simptomus. Recepti iesaka "Apsara" tējas meistars Andris Purviņš, kurš to atvedis no ceļojuma pa tējas plantācijām Ķīnā.

Lasīt vairāk

Gandrīz 2000 gadu sena tējas recepte pret gripu

Šī gandrīz divus tūkstošus gadu senā tējas recepte nāk no Trīs karaļvalstu perioda Ķīnā, un tās pamatā ir Tao zaļā tēja.

Lasīt vairāk

Smiltsērkšķu un melnās tējas kokteilis

Foto: Shutterstock

Smiltsērkšķi ir īsts vitamīnu "spridzeklītis" un imūnsistēmas stiprinātājs. Šīs saules dzeltenās ogas, kuras pēdējos gados kļūst aizvien populārākas, var izmantot neparastas garšas tējas pagatavošanai. Interesantu karsto kokteili ziemīgam vakaram iesaka Andrejostas restorāna "Aqua Luna" bārmenis Ingars Romanovičs.

Lasīt vairāk

Karstais dzērveņu kokteilis, kas aizdzen saaukstēšanos

Foto: Shutterstock

Ja ļoti, ļoti negribas saaukstēties, mēs vispirms atceramies par dabiskajiem līdzekļiem dzērvenēm un medu. Turklāt sarkanās, skābenās ogas lieliski noder ar uzmundrinoša karstā kokteiļa pagatavošanai. Īpašu akcentu dzērienam var piešķirt, to papildinot ar austrumnieciski spīvo ingvera sulu.

Lasīt vairāk

Zaļā tēja ar balto redīsu pret klepu

Foto: Shutterstock

Negaidīta garšu kombinācija - zaļā tēja ar balto redīsu un nedaudz jūras sāli būs labs veids, kā spēcināt organismu un cīnīties ar klepu. Recepti iesaka "Apsara" tējas meistars Andris Purviņš, kurš to atvedis no ceļojuma pa Ķīnas tējas plantācijām.

Lasīt vairāk

Ingvera tēja

Foto: iStock

Sasildies ar pikanto un veselīgo ingvera tēju!

Lasīt vairāk

Henomela ledus tēja pieaugušajiem

Spirdzinoši sildošs džina un cidoniju sīrupa kokteilis ar Earl Grey tējas sodu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bāra "XIII" bārmenis Rolands Burtnieks.

Lasīt vairāk

Citronu un ingvera tējas 'granita' – saldējums itāļu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldētais deserts, kuru pagatavot no dažām vienkāršām sastāvdaļām – tējas, citronu sulas un pūdercukura. Rezultātā sanāks gards, sorbetam līdzīgs saldējums, kuru paši itāļi sauc par granitu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!