Foto: Shutterstock
Skaidrs, ka nedēļas izskaņā kārojas kas salds un kārdinošs. Ja kūkas jau gana ceptas, saldējuma baudīšanai nav tā piemērotākā diena, bet rabarberu plātsmaizes arī jau ''līdz kliņķim'', deserti ar sulīgu ogu vai augļu pamatni un kraukšķīgi izceptu auzu pārslu drumstalu virskārtu pilnībā apmierinās kāri pēc kā salda.

''Crumble'' deserti ir izcili piemēroti gatavošanai laikā, kad teju katra mājās ir rabarberu kāti un zemenes – apvienojot šīs divas dārza veltes, izdosies izcils saldais kārums. Ja žēl izmantot iepriekš minētos labumus, par pamatu var ņemt jebkuras citas svaigās vai saldētās ogas, piemēram, mellenes, upenes, avenes, kas varētu vairumam vēl glabāties saldētavā no pērnā gada. Tāpat var gatavot šo desertu, ņemot talkā persikus, aprikozes, ābolus vai kādus citus augļus.

Deserta kārdinošākā ir virskārta, kas gatavota no sviesta, miltiem, auzu pārslām un cukura. Vēl izcilāk viss kopā garšos, ja pasniegsi karsti izcepto labumu ar vaniļas saldējuma bumbu.

Lai izcili garda nedēļas izskaņa!

Rabarberu un auzu pārslu drumslu deserts 'krambls'

Foto: Shutterstock

Ātrajam našķim - sulīgi kraukšķīgs rabarberu "krambls" jeb "crumble" ar auzu pārslām un mandeļu skaidiņām.

Lasīt vairāk

Ātrais ogu krambls - drumstalu deserts

Veselīgas un ātrās brokastis - kas varētu būt labāks? Laba iespēja izmantot pēdējās ogas, vai arī pievienot plūmes, bumbierus vai kaut ko citu, kas padarīs rītu patīkamāku! Pasniedzot kopā ar saldējumu, brokastis pārvēršas par īstiem svētkiem un vairs nav grūti piecelties agrāk.

Lasīt vairāk

Fiksais plūmju krambls jeb drumstalu deserts

Foto: DELFI

Plūmes ilgi negaidīs, kad tās notiesās. Ja iegādāts vairāk, nekā var apēst, tās jāliek lietā gatavošanā, un krambls jeb drumstalu deserts ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ātri pagatavot izcilu gardumu.

Lasīt vairāk

Saldais ābolu, melleņu un kokosriekstu sacepums jeb 'crumble'

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgs un sildošs ābolu un melleņu deserts, kas pārkaistīts ar kokosriekstu skaidiņām. Pagatavo to individuālos cepamajos traukos, lai katram ēdājam būtu sava porcija.

Lasīt vairāk

Sulīgais melleņu 'crumble'

Foto: DELFI

Šis saldais ēdiens pilnībā atbilst filmai ''Manas melleņu naktis'', jo mellenes patiesi ir tik tumšas kā augusta naktis, savukārt saldā garša itin labi piestāv vasarai. Un kad tad vēl, ja ne tagad jāizbauda melleņu garšu variācijas? Iesaku remdināt kāri pēc kaut kā salda ar šo elementāri pagatavojamo desertu, kas pārsteigs pat tos, kas uzskata, ka recepte, kurā nepieciešama cepeškrāsns, ir sarežģīta.

Lasīt vairāk

'Crumble' - vienkāršā ābolu drumstalkūka ar dzērvenēm un mandarīniem

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama ābolu drupaču kūka, jeb "crumble" ir britu virtuvei raksturīgs saldais ēdiens. To īpaši gardu un acij tīkamu padara sulīgas dzērvenes un mandarīnu atsvaidzinošais aromāts. Drupaču kūka greznos jebkuru svētku galdu.

Lasīt vairāk

Dzērveņu un ābolu drumstalkūka

Foto: Shutterstock

Rudenīgs kārums ar dzērvenēm un āboliem, papildināts ar trauslajām sviesta un auzu pārslu drupačām. Var izmantot gan svaigas, gan saldētas dzērvenes, kā arī to vietā var izmantot brūklenes.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!