Sulīgā un kraukšķīgā balanss: viegli pagatavojamie 'crumble' deserti
Foto: Shutterstock

Skaidrs, ka nedēļas izskaņā kārojas kas salds un kārdinošs. Ja kūkas jau gana ceptas, saldējuma baudīšanai nav tā piemērotākā diena, bet rabarberu plātsmaizes arī jau ''līdz kliņķim'', deserti ar sulīgu ogu vai augļu pamatni un kraukšķīgi izceptu auzu pārslu drumstalu virskārtu pilnībā apmierinās kāri pēc kā salda.

''Crumble'' deserti ir izcili piemēroti gatavošanai laikā, kad teju katra mājās ir rabarberu kāti un zemenes – apvienojot šīs divas dārza veltes, izdosies izcils saldais kārums. Ja žēl izmantot iepriekš minētos labumus, par pamatu var ņemt jebkuras citas svaigās vai saldētās ogas, piemēram, mellenes, upenes, avenes, kas varētu vairumam vēl glabāties saldētavā no pērnā gada. Tāpat var gatavot šo desertu, ņemot talkā persikus, aprikozes, ābolus vai kādus citus augļus.

Deserta kārdinošākā ir virskārta, kas gatavota no sviesta, miltiem, auzu pārslām un cukura. Vēl izcilāk viss kopā garšos, ja pasniegsi karsti izcepto labumu ar vaniļas saldējuma bumbu.

Lai izcili garda nedēļas izskaņa!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form