Foto: Shutterstock kolāža
Lai atpūstos no viedierīcēm un televizora, maini rutīnu, ieritinoties zem segas ar kādu aizraujošu grāmatu un lielu krūzi zāļu tējas. Lai idillisko ainiņa būtu nevainojama, jāparūpējas arī par kādu saldu našķi. Izcepot lielo biezpiena plātsmaizi, nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu - piesmaržināsi māju ar burvīgu aromātu un varēsi pa gabaliņam vien mieloties vēl pāris dienas. Lūk, 15 receptes no "Tasty" apcirkņiem!

Ja vēlies izvairīties no liekām kalorijām, trekno biezpienu aizstāj ar tādu, kam mazāks tauku saturs. Tā kā biezpiens ir lielisks olbaltumvielu avots, tad tas gādā par ilgstošu sāta sajūtu - notiesājot gabaliņu plātsmaizes, izsalkums atkāpsies vismaz uz pāris stundām.

Ja plātsmaizes receptē minētas vasaras ogas, piemēram, mellenes vai ķirši, izmanto saldētavas saturu, un kūka nezaudēs ne kripatiņu labās garšas. Savukārt rabarberus receptē droši vari aizstāt ar skābeniem āboliem.

Plātsmaizi vari baudīt gan tāpat, gan arī pāriet to ar skābenu dzērveņu ķīseli (recepte, lūk, te).

Lai labi garšo!

Sulīga biezpiena plātsmaize ar rozīnēm

Foto: Privātais arhīvs

Garda un sulīga biezpiena plātsmaize, kuru cepot smaržos visa māja! Ēd nost gabaliņu pa gabaliņam vai pasniedz, pārlejot ar dzērveņu ķīseli. Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.

Lasīt vairāk

Melleņu un biezpiena plātsmaize

Foto: Shutterstock

Melleņu un biezpiena plātsmaize - melleņlaika obligātā gardumu programma.

Lasīt vairāk

Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni

Foto: Privātais arhīvs

"Šī biezpienmaize mūsmājās ir ļoti iecienīta. Vēl garšīgāka tā ir nākošajā dienā pēc cepšanas, bet tik ilgi gan tā reti kad nostāv," - tā receptes autore, mūsu lasītāja Laura Janušauska.

Lasīt vairāk

Sulīgā biezpiena plātsmaize

Foto: Shutterstock

Sulīgā biezpiena plātsmaize - viesus gaidot.

Lasīt vairāk

Ātrā rabarberu un biezpiena plātsmaize

Foto: DELFI

Rabarberu laikā top ne tikai gardi dzērieni, bet arī kārdinošas plātsmaizes, deserti un uzkodas. Viegli pagatavojamu plātsmaizes recepte noderēs ne tikai Līgo svētkos, bet arī ikdienas maltītei.

Lasīt vairāk

Ābolu plātsmaize ar kārtainās mīklas pamatni un biezpiena pildījumu

Foto: Privātais arhīvs

Kraukšķīgas kārtainās mīklas maliņas, sulīgs biezpiena pildījums un cukurotas ābolu šķēles – šī plātsmaize ir tik garda, ka nenoēsties! Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Lasīt vairāk

Ābolu kūka 'Rasiņa' ar biezpienu un bezē

Foto: Shutterstock

Našķīga un skaista ābolu kūka ar biezpienu un bezē. Kūkai atdziestot, virs čaganās bezē kārtas parādīsies skaistas, dekoratīvas "rasas" želejas pērlītes.

Lasīt vairāk

Mārupes biezpienmaize ar rozīnēm

Foto: Privātais arhīvs

Klasiska biezpienmaize Mārupes gaumē ar rozīnēm. Būs ļoti garda tāpat vai pasniegta ar siltu ķīseli.

Lasīt vairāk

Ābolu plātsmaize ar gardu biezpiena mīklu

Foto: Shutterstock

"Ierastās rauga, kārtainās un kefīra mīklas vietā pagatavo ābolu plātsmaizi no gardās biezpiena mīklas, kura nevienu neatstās vienaldzīgu," tā recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Agita Valtere.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: gardā smilšu mīklas ābolkūka 'Rasiņa'

Foto: DELFI

Gardā ābolkūka "Rasiņa", kas pavisam vienkārši pagatavojama no gatavās smilšu mīklas.

Lasīt vairāk

Rauga mīklas biezpienmaize

Foto: Shutterstock

Klasiska vērtība - rauga mīklas plātsmaize ar sulīgu biezpiena masu un žāvētiem augļiem.

Lasīt vairāk

Lielā biezpiena plātsmaize ar rozīnēm

Foto: Shutterstock

Biezpiena plātsmaize ar rozīnēm krietnam ciemiņu pulciņam.

Lasīt vairāk

Biezpiena mīklas plātsmaize ar rabarberiem

Foto: Shutterstock

Rabarberu laikā noteikti jācep rabarberu plātsmaizes un kūkas. Bet, ko darīt, ja ledusskapī aizķēries biezpiens un vēlies biezpiena kūku? Izmēģini šo recepti, kurā biezpiens veiksmīgi tiek izmantots mīklas pamatnē!

Lasīt vairāk

Gardā ābolu plātsmaize no biezpiena mīklas

Foto: Shutterstock

Mājinieku vai ciemiņu našķim - gardā ābolu plātsmaize.

Lasīt vairāk

Tikai 3 sastāvdaļas: biezpienkūka ar iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Ši elementārā biezpienkūka, kuras pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas, vienlīdz labi garšo gan tikko no krāsns izcelta, gan atdzisusi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!