Ja vēlies izvairīties no liekām kalorijām, trekno biezpienu aizstāj ar tādu, kam mazāks tauku saturs. Tā kā biezpiens ir lielisks olbaltumvielu avots, tad tas gādā par ilgstošu sāta sajūtu - notiesājot gabaliņu plātsmaizes, izsalkums atkāpsies vismaz uz pāris stundām.
Ja plātsmaizes receptē minētas vasaras ogas, piemēram, mellenes vai ķirši, izmanto saldētavas saturu, un kūka nezaudēs ne kripatiņu labās garšas. Savukārt rabarberus receptē droši vari aizstāt ar skābeniem āboliem.
Plātsmaizi vari baudīt gan tāpat, gan arī pāriet to ar skābenu dzērveņu ķīseli (recepte, lūk, te).
Lai labi garšo!
Sulīga biezpiena plātsmaize ar rozīnēm
Garda un sulīga biezpiena plātsmaize, kuru cepot smaržos visa māja! Ēd nost gabaliņu pa gabaliņam vai pasniedz, pārlejot ar dzērveņu ķīseli. Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.
Melleņu un biezpiena plātsmaize
Melleņu un biezpiena plātsmaize - melleņlaika obligātā gardumu programma.
Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
"Šī biezpienmaize mūsmājās ir ļoti iecienīta. Vēl garšīgāka tā ir nākošajā dienā pēc cepšanas, bet tik ilgi gan tā reti kad nostāv," - tā receptes autore, mūsu lasītāja Laura Janušauska.
Sulīgā biezpiena plātsmaize
Sulīgā biezpiena plātsmaize - viesus gaidot.
Ātrā rabarberu un biezpiena plātsmaize
Rabarberu laikā top ne tikai gardi dzērieni, bet arī kārdinošas plātsmaizes, deserti un uzkodas. Viegli pagatavojamu plātsmaizes recepte noderēs ne tikai Līgo svētkos, bet arī ikdienas maltītei.
Ābolu plātsmaize ar kārtainās mīklas pamatni un biezpiena pildījumu
Kraukšķīgas kārtainās mīklas maliņas, sulīgs biezpiena pildījums un cukurotas ābolu šķēles – šī plātsmaize ir tik garda, ka nenoēsties! Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Ābolu kūka 'Rasiņa' ar biezpienu un bezē
Našķīga un skaista ābolu kūka ar biezpienu un bezē. Kūkai atdziestot, virs čaganās bezē kārtas parādīsies skaistas, dekoratīvas "rasas" želejas pērlītes.
Mārupes biezpienmaize ar rozīnēm
Klasiska biezpienmaize Mārupes gaumē ar rozīnēm. Būs ļoti garda tāpat vai pasniegta ar siltu ķīseli.
Ābolu plātsmaize ar gardu biezpiena mīklu
"Ierastās rauga, kārtainās un kefīra mīklas vietā pagatavo ābolu plātsmaizi no gardās biezpiena mīklas, kura nevienu neatstās vienaldzīgu," tā recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Agita Valtere.
Soli pa solim: gardā smilšu mīklas ābolkūka 'Rasiņa'
Gardā ābolkūka "Rasiņa", kas pavisam vienkārši pagatavojama no gatavās smilšu mīklas.
Rauga mīklas biezpienmaize
Klasiska vērtība - rauga mīklas plātsmaize ar sulīgu biezpiena masu un žāvētiem augļiem.
Lielā biezpiena plātsmaize ar rozīnēm
Biezpiena plātsmaize ar rozīnēm krietnam ciemiņu pulciņam.
Biezpiena mīklas plātsmaize ar rabarberiem
Rabarberu laikā noteikti jācep rabarberu plātsmaizes un kūkas. Bet, ko darīt, ja ledusskapī aizķēries biezpiens un vēlies biezpiena kūku? Izmēģini šo recepti, kurā biezpiens veiksmīgi tiek izmantots mīklas pamatnē!
Gardā ābolu plātsmaize no biezpiena mīklas
Mājinieku vai ciemiņu našķim - gardā ābolu plātsmaize.
Tikai 3 sastāvdaļas: biezpienkūka ar iebiezināto pienu
Ši elementārā biezpienkūka, kuras pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas, vienlīdz labi garšo gan tikko no krāsns izcelta, gan atdzisusi.