Foto: Shutterstock
Kuram gan nav gadījies, "uz akciju" alkatīgi sapērkoties pārāk daudz banānu, pēc laiciņa secināt, ka mājinieku spējas tos noēst ir bijušas stipri pārvērtētas? Šādās reizēs tumšiem plankumiem pārklātie augļi nereti tiek "noziedoti" atkritumu grozam, bet velti! Lai nekas tāds vairs neatkārtotos, mums ir lieliskas idejas, kā pārgatavo banānu defektus pārvērst par efektiem, izcepot kēksu vai banānmaizi.

"Vecos" banānus droši vari izmantot, lai izceptu sulīgu kēksu vai drupenu banānmaizi, ko piekost pie kafijas vai siltas tējas. Visiem zināms, ka kēksu izcept nav nekāda lielā māksla, tādēļ šie našķi ir izcili piemēroti steidzīgajām darbdienām, kad nav vaļas ilgi rosīties virtuvē.

Šādi nošausi vismaz trīs zaķus ar vienu šāvienu – lietderīgi izmantosi iznīcībai nolemtos produktus, turklāt dabiski saldais banāns samīcītā veidā gādās arī par kēksa vai banānmaizes masas saturīgumu, tādēļ varēsi cepiena mīklai pievienot mazāk cukura un olu, ietaupot gan produktus, gan dažu labu kaloriju.

Ja vēlies, lai saldā maizīte ir vēl veselīgāka, daļu kviešu miltu aizstāj ar rupja maluma miltiem, maltām auzu pārslām vai klijām.

Savukārt kaloriju neskaitītāji var uzdzīvot, pilnai laimei silto banānmaizi pārlejot ar kārdinošu šokolādes, karameļu vai cukura glazūru, vai baudīt, uz šķēles devīgi uzziežot saldu iebiezinātā piena krēmu (te atradīsi vienkāršas receptes šai baudai).

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!