Foto: Shutterstock/Privātā arhīva kolāža
Drēgnie laikapstākļi un laipošana starp rudenīgajām peļķēm diezin vai kādam uzlabo omu, tādēļ, pārnākot mājās no darba, iepriecini sevi, pagatavojot ko īpaši gardu un sildošu. Maigā saldā krējuma mērcē sutināti vistas gaļas gabaliņi ir pārbaudīta vērtība ātrām vakariņām. "Tasty" krājumos uzgājām 15 receptes sātīgām mērcēm, tev atliek vien izvēlēties viskārdinošāko un izdomāt, kam to pārliet – makaroniem, rīsiem, griķiem vai vārītiem kartupeļiem.

Ja vēlies, lai gaļas gabaliņi ir īpaši sulīgi, ierasto vistas fileju aizstāj ar atkaulotiem šķiņķīšiem bez ādas. Bet, ja vēlies ietaupīt budžetu, tad gardum garda mērcīte sanāks arī no vistu akniņām vai mādziņām.

Galvenais, kas jāņem vērā, gatavojot mērces ar saldo krējumu – šo sastāvdaļu vislabāk pievienot vien pāris minūtes pirms gatavošanas beigām. Lai saldais krējums saglabātu savu krēmīgumu, to nedrīkst pārkarsēt – kolīdz maisot jūti, ka mērce sāk sabiezēt, nogriez liesmu.

Ja tomēr sanācis palaist garām īsto brīdi un mērce šķiet pārlieku šķidra, vēl nekas nav zaudēts –iebiezini to, iemaisot pāris karotes bezpiedevu krēmsiera vai kausētā siera.

Lūk, 15 idejas gardām vistas gabaliņu un saldā krējuma mērcēm, lai kādu no tām tu varētu izmēģināt jau šovakar pat.

Lai labi garšo!

Gardais vistas stroganovs ar sinepēm un sālītiem gurķiem

Foto: DELFI

Saldais krējums mūsu ledusskapī ir reta parādība, un parasti to izmantojam pievienošanai pie kafijas. Bet nevar noliegt, ka tieši trekns saldais krējums jebkuru mērci padara samtaini krēmīgu un īpaši kārdinošu, tādēļ šoreiz pusiesāktu saldā krējuma paciņu izmantoju, lai pagatavotu vistas strogonovu savā interpretācijā.

Lasīt vairāk

Vārīti griķi ar vistas karija mērci

Foto: Privātais arhīvs

“Svētku laikā savus mīļos iepriecināju ar griķiem un karija-vistas mērci,” raksta receptes autore Nikola savā pieteikumā Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursam.

Lasīt vairāk

Vistu akniņu - saldā krējuma mērce ar kariju un āboliem

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama un ļoti garšīga aknu - saldā krējuma mērce ar kariju un āboliem.

Lasīt vairāk

Alū sautētas gaļas mērce ar ķimenēm un ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Alū sautētas gaļas mērce ar ķimenēm un ķiplokiem – īpaši garda ar kartupeļu biezputru, griķiem vai makaroniem.

Lasīt vairāk

Vistas mērce ar šampinjoniem

Foto: Shutterstock

Vistas mērce ar šampinjoniem - ātri pagatavojamas pusdienas vai vakariņas.

Lasīt vairāk

Krēmīga vistas mērce ar kabačiem un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: Tasty

Kad pēc nogurdinošas darba dienas ātri un garšīgi jāpabaro izsalkušie mājinieki, īsts glābiņš ir makaronu paciņa. Kamēr makaroni vārās, paspēsi pagatavot šo krēmīgo mērci ar vistas gabaliņiem, kabačiem, baziliku un saulē kaltētiem tomātiem. Tik gardi, ka mēli var norīt!

Lasīt vairāk

Vienkāršā vistu aknu - sīpolu mērce

Foto: Shutterstock

Pusdienu vai vakariņu maltītei gardā vistu aknu - sīpolu mērce.

Lasīt vairāk

Vistu mādziņu un šampinjonu gulašs

Foto: Shutterstock

Lētai, sātīgai maltītei pagatavojams vistu mādziņu - šampinjonu gulašs.

Lasīt vairāk

Ātrā vistiņa krēmīgā ķiploku un citronu mērcē

Foto: Shutterstock

Šo gardo ēdienu var pagatavot nieka 20 minūtēs, bet tā krēmīgā, piesātinātā garša būs restorāna cienīga. Ja vēlies samazināt ēdiena kaloriju daudzumu, vari aizstāt saldo krējumu ar kokosriekstu pienu.

Lasīt vairāk

Vistas fileja saldā krējuma mērcē

Foto: Shutterstock

Vienkārša vakariņu recepte - vistas fileja ar saldo krējumu. Pasniedz ar makaroniem vai rīsiem!

Lasīt vairāk

Makaroni krēmīgā mērcē ar vistu un kazas sieru

Foto: Shutterstock

Gardi un sātīgi makaroni ar vistu un krēmīgu mērci, ko gardi papildina pakusušā kazas siera gabaliņi.

Lasīt vairāk

Makaroni krējuma mērcē ar vistu un šampinjoniem

Foto: Ketija Nuķe

Ārkārtīgi garda un vienkārša recepte bagātīgām pusdienām vai vakariņām divatā reizēm, kad ir vēlme pēc kaut kā vienkārša. Šampinjoni lieliski papildina vistu, bet jaunie pavasara lociņi maltītei piešķirs tik nepieciešamo košumu.

Lasīt vairāk

Vistas sautējums ar valriekstiem krējuma mērcē

Foto: Shutterstock

Zeltaini ceptos vistas gabaliņus gatavo cepeškrāsnī, sutinot krējuma mērcē, kas bagātināta ar sīpoliem, šampinjoniem, valriekstiem un rozīnēm.

Lasīt vairāk

Vista ar šampinjoniem krēmīgā karija mērcē jeb 'pāvesta pusdienas'

Foto: Shutterstock

Vista ar šampinjoniem gardā šķiņķa-karija mērcē. Recepte, kas noskatīta kādā vecā vācu žurnālā, bet izturējusi laika pārbaudi.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un gaileņu mērce

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama vistas filejas – gaileņu mērce.

Lasīt vairāk

Pannā cepta vistiņa saldā krējuma un sēņu mērcē

Foto: DELFI

Šis ir lielisks veids, kā izmantot saldētas un iepriekš apceptas sēnes no saldētavas krājumiem, jo tās, salikumā ar sviestā apbrūninātiem vistas gaļas gabaliņiem , zeltainiem sīpoliem saldajā krējumā un "tuč, tuč" rozmarīna, garšos vienkārši lieliski.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!