Foto: Shutterstock
Līdz ar garākām dienām un arvien spožākiem saules stariem piezogas skaudra apjausma, ka būs jāatvadās no biezajām ziemas jakām un platajiem džemperiem, zem kuriem varēja tik lieliski noslēpt liekos kilogramus. Ir skaidrs, ka laiks teikt ardievas cepešiem, kotlešu kalniem un eļļā peldošiem kartupelīšiem, lai ieviestu ēdienkartē pavasarīgākas vēsmas. Svaigi salāti ir īstais ēdiens, kas palīdzēs tev justies vieglāk un mundrāk, Ja vēlies sākt jaunu, skaistu dzīvi jau šodien pat pagatavo salātus ar rukolas piedevu – mēs šim nolūkam sarūpējām 10 veselīgas un kraukšķīgas receptes.

Rukolas salāti vislabāk saderēs ar citām tikpat veselīgām sastāvdaļām – svaigiem, tvaicētiem vai grilētiem dārzeņiem, vārītām olām un tvaicētu vai grilētu gaļu – vislabāk vistas, liellopa vai tītara.

Ja vēlies, lai salāti ir sātīgāki, papildini tos ar konservētām pupiņām, turku zirņiem vai iepriekš novārītiem graudaugiem: rīsiem, kuksusu, bulguru, grūbām vai apceptām polentas šķēlēm.

Arī mērci rukolas salātiem labāk izvēlēties vieglu – treknas mērces uz majonēzes un krējuma bāzes te nebūs īsti vietā. Rukolas salātu svaigo garšu lieliski papildinās eļļas mērces, kam pievienota citrona, laima sula vai ābolu, aveņu, baltvīna etiķis. Uzlabojot mērci ar kādu karotīti graudu sinepju, medu, sojas mērci vai kapātiem zaļumiem, tā garšos vēl labāk.

Arī balzamiko krēms vai svaigais pesto "piestāvēs" šiem salātiem – it īpaši rukolas pesto, ko mācījām gatavot pirms kāda laiciņa. Recepti atradīsi šeit.

Lai labi garšo!!

Vistu akniņu salāti ar rukolu un kivi

Foto: Shutterstock

Ļoti ātri pagatavojami salāti gan ikdienai, gan svētku galdam. Maigās vistu akniņas lieliski papildina kivi skābums un pikantā rukola.

Lasīt vairāk

Garenā ķiploku pica jeb maizīte ar rukolu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pikanta ķiploku un čili pica, kas vairāk gan atgādina plakano maizīti. Pasniedz ar svaigām rukolas lapiņām un ēd kā uzkodu, kopā ar kādu gardu mērci.

Lasīt vairāk

Karstie šampinjonu salāti ar kazas sieru, rukolu un valriekstiem

Foto: Vida Press

Cepti, ar kazas sieru pildīti šampinjoni, svaiga rukola un ķiploku mērce, ko papildina kraukšķīgi valrieksti un bekons. Īsta ziemas garša, tām reizēm, kad gribas apēst ko neikdienišķu.

Lasīt vairāk

Svaigie salāti ar apelsīniem, valriekstiem un zilo sieru

Foto: Shutterstock

Svaigu lapu salāti no kresēm un rukolas, kam pievienoti saldie apelsīni, zilais siers un valrieksti. Ne vien garšīgi, bet arī figūrai draudzīgi!

Lasīt vairāk

Bumbieru, rukolas un zilā siera salāti

Foto: Shutterstock

Kaut kas citādāks tavai ēdienkartei – medū apcepti bumbieri, kas pasniegti kopā ar gardajiem rukolas salātiem. Tam visam klāt lieliski iekļaujas arī kraukšķīgie ciedru rieksti un pikantais zilais siers. Vieglai pēcpusdienas maltītei!

Lasīt vairāk

Laša rullīši ar kaperiem un rukolu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Restorāna cienīga maltīte, kuru vari pagatavot mājās un būt īsts šefpavārs! Nelielās laša ruletītes noteikti izpelnīsies atzinību no ēdājiem. Bet garšas kārpiņas sajūsmā dancos, kad baudīsi lasi kopā ar kaperiem un rukolu.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptu biešu salāti ar brī sieru

Foto: Privātais arhīvs

"Rukola sniegs svaigumu un zaļumu, bietes palīdzēs vēderam – uzlabos gremošanas sistēmu, brī siers piešķirs izcilu garšu salātiem, rieksti un olīveļļa – organismam nepieciešamās un labās taukskābes." Tā par savu gardo Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursa pieteikumu raksta Karlīna.

Lasīt vairāk

Rukolas salāti ar apelsīniem un mandeļu skaidiņām

Foto: Shutterstock

Viegli, aromātiski salāti, kuriem nelielu saldumu piešķir apelsīns. Lieliski saderas ar dažādām zivīm un jūras veltēm. Var pasniegt arī kā uzkodu ar grauzdētu maizi un vistas aknu pastēti.

Lasīt vairāk

Vīnogu, zilā siera un valriekstu salāti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgi un interesanti salāti, kuros sāļais mijas ar saldo, kā arī maigais ar skābo. Šo garšu salikumu nodrošina salātos esošie āboli, citronu sula, rukola, vīnogas un rieksti. Bet sātīgumam klāt piekož baltmaizes grauzdiņus, kas apsmērēti ar zilo sieru.

Lasīt vairāk

Cukīni, redīsu un rukolas salāti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši, ātri pagatavojami un gardi salāti vieglām pusdienām – cukīni strēmeles ar pavasarīgajiem redīsiem un rūgteno rukolu. Salātus izkārto uz šķīvja tāpat vai sajauc visu kopā lielā bļodā, ja tāda vēlēšanās.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!