Foto: Shutterstock
Svētku straujā tuvošanās nozīmē tikai vienu – ir pēdējais brīdis, lai padomātu par to, kādas maltītes celt galdā. Ja branga cepeša gatavošana tavos plānos neietilpst, vērts izskatīt citus variantus. Viens no tiem var būt krāsnī cepta zivs – tā būs veselīgāka, liesāka un ātrāk pagatavojama. Iedvesmai izvēlējāmies 12 receptes no "Tasty" krājumiem!

Lielākam ēdāju pulciņam noderēs kāda vesela zivs, piemēram, lasis, forele, jūras asaris vai pāris butes. Tās pirms tam atliks izķidāt, nedaudz iemarinēt (pietiks ar 15 minūtēm), apkaisīt ar garšvielām un ielikt krāsnī. Lasim jo īpaši piestāvēs zaļās tējas lapiņas, bet jūras asarī veic slīpus iegriezumus un tajos saliec citrona šķēlītes labākai garšai. Tāpat par sulīgu zivi vienmēr gādās slepenais ierocis – sāls mētelītis. Zem tā zivs krāsnī pamatīgi pagatavosies un iegūs garšu.

Bet, ja esi apņēmies katram ēdājam pasniegt individuālu zivs gabaliņus, iesakām laša vai foreles steikus un filejas ievīstīt cepampapīra vai folijas pauniņās. Tajās zivi var cept kopā ar kādu dārzeņa gabaliņu, piemēram, burkāniem un jaunajiem kartupelīšiem. Tāpat vienmēr pateicīga izvēle būs zandarts vai kāda cita baltās filejas zivs, kas lieliski garšos kopā ar svaigajiem salātiem. Lai gardi un priecīgi svētki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!