Foto: Shutterstock
Izdzirdot vārdu "kūka", uzreiz iedomājamies par ko saldu, bet varen gardu torti var pagatavot arī no kūpināta šķiņķa vai laša, krēmsiera, tostermaizes un dažādiem citiem labumiem. Lai uzmeistarotu bezgala apetītlīgu sāļo kārtojumu, nav nepieciešamas īpašas prasmes un nebūs jāliek pie darba arī cepeškrāsns. Tev vienkārši jāizvēlas kāda no mūsu piedāvātajām receptēm, jāsarūpē nepieciešamie produkti un jāķeras pie darba, lai jau pēc neilga laika pārsteigtu visus ar kārdinošu rezultātu.

Sāļās sviestmaižkūkas jeb "smörgåstårta" īpaši iecienījuši zviedri – šajā valstī tā ir izplatīta aukstā uzkoda. Pildījumi zviedru sviestmaižkūkām mēdz būt dažādi – tās var būt gan zivis un dažādas jūras veltes, gan gaļa un subprodukti, kā arī dažādi veģetārie produktu salikumi, taču neatņemamas sastāvdaļas ir olas un majonēze. Savukārt Baltkrievijā sātīga vistu akniņu torte ar burkānu un valriekstu pildījumu ir tradicionāla kāzu galda sastāvdaļa.


Lai iedvesmotu tevi pagatavot sāļo torti, kas var būt gan lielisks svētku galda akcents, gan garšīga dāvana kādam gardēdim, piedāvājam septiņas sāļo kūku receptes dažādām gaumēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!