Foto: Shutterstock
Klasiskas "Napoleona" kūkas pamatsastāvdaļas ir divas – trausla kārtainā mīkla un vārītais krēms, turklāt nevajadzētu taupīt nedz vienu, nedz otru. Ja reiz gatavo šo kūku, tad aizmirsti par kalorijām, jo tieši iespaidīgais sviesta daudzums mīklā un krēmā padarīs katru "Napoleona" gabaliņu patiešām izcilu.

Pirms ķeries klāt pie "Napoleona" cepšanas, izlasi šo padomrakstu, kurā atklājām daudzus noderīgus knifus, kas jāņem vērā, lai kūka izdotos nevainojama, bet te stāstījām, kā šo leģendāro kūku gatavo lietuviešu saimniece Janīna Jurgeleviča.

Kārtainās mīklas gatavošana ir visai laikietilpīgs process (vairāk lasi te), bet, liekot lietā teju katrā veikalā nopērkamo saldēto kārtaino mīklu, aiztaupīsi sev lauvas tiesu darba. Atliks tikai izcept mīklas plāksnes un salikt kārtām ar tevis izvēlēto krēmu. Klasiskā recepte paredz izmantot vārīto krēmu, bet arī te pastāv iespējas variēt ar garšām, piemēram, pievienojot krēmam svaigu ogu gabaliņus.

Lai labi garšo!

Īpaši kraukšķīgais 'Napoleons'


Pēc šīs receptes ceptās "Napoleona" tortes mīklas plāksnes izdosies īpaši kraukšķīgas. Kombinācijā ar pavisam vienkārši pagatavojamo krēmu garšos izcili.

Lasīt vairāk

Sāļais 'Napoleons' ar lakšu, spinātu un svaigā siera pildījumu


Ja esi ticis pie krietnas meža ķiploku jeb lakšu buntes un gribas pagatavot ko neredzētu, šī būs īstā recepte! Var, protams, lakšus ēst svaigus vai blenderī pagatavot lakšu pesto, taču interneta plašumi ir burvīgi, lai iedvesmotos kādai īpašai receptei. Tā tapa arī šī sāļā un pavasarīgā "torte". Pikanti svaigs zaļumu pildījums, svaigais siers, mazliet saulē kaltētu tomātu un trauslā kārtainā mīkla – to visu apvieno sāļajā "Napoleona" kūkas variācijā, un paēdusi būs visa ģimene.

Lasīt vairāk

Ātrais 'Napoleons' no biezpiena mīklas


Ātrais "Napoleons" svinību galdam, gatavots no biezpiena mīklas un vārītā krēma.

Lasīt vairāk

Ļoti ātrā un vienkāršā kūka 'Napoleons' svētku galdam


Pusstundas laikā pagatavojama kūka "Napoleons"? Jā, tas ir iespējams, ja izmantosi saldētu kārtaino mīklu un "Mascarpone" – iebiezinātā piena pildījumu.

Lasīt vairāk

Torte 'Napoleons'

Foto: Shutterstock


Vienmēr un visur iecienīta - torte 'Napoleons'.

Lasīt vairāk

Napoleons


Napoleons - vienmēr gaidīta, garda un svinīga kūka.

Lasīt vairāk

Napoleons ar vārīto krēmu un ābolu ievārījumu


Napoleons ar vārīto krēmu un ābolu zaptes pildījumu.

Lasīt vairāk

Slinkā Napoleona kūka bez cepšanas

Foto: DELFI


Ko darīt, ja kārojas pašgatavotu Napoleonkūku, bet mājās nav cepeškrāsns un draugu virtuvi izmantot nav ne laika, ne gribēšanas? Noderēs šī recepte, kuru uzgājām interneta dzīlēs, pārbaudījām savā virtuvē un atzinām par labu esam!

Lasīt vairāk

Diētiskā Napoleona kūka


Vai Napoleona kūka var būt diētiska? Šķiet, tas ir oksimorons jeb mākslinieciskās izteiksmes līdzeklis, kurā savienoti it kā pavisam nesaderīgi un pat pretēji vārdi. Tomēr receptes autore Ieva savu kūku ir nodēvējusi tiešī tā, tādēļ viņai ticam un nosaukumu nemainām. Gādājam produktus un ķeramies pie cepšanas?

Lasīt vairāk

Napoleona torte ar zemenēm

Foto: Privātais arhīvs


Napoleona torte ar zemenēm - gardums pie tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!