Foto: Shutterstock
Burvīgo sviesta pupiņu sezona sākusies. Tās ir ne tikai vasarīgi vieglas un garšīgas, bet arī ātri pagatavojamas, neaizņemot pārāk daudz laika virtuvē. Turklāt tās var novārīt gatavas jau iepriekš, noglabāt ledusskapī, ļaujot tev ēdienu pēc tam pagatavot ļoti īsā laika sprīdī.

Sviesta pupiņas var izmantot dažādos salātos, omletēs, sacepumos un zupās. Tās svaigi vārītas, aplietas ar kausētu sviestiņu, var pasniegt kā piedevu pie gaļas vai zivju ēdieniem.

Sviesta pupiņu, šķiņķa un kartupeļu pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Arī šāda var būt vasarīgi sātīga pusdienu vai vakariņu maltīte – mīklas pīrāgs, kas pildīts ar jaunajiem kartupeļiem, garda šķiņķa šķēlītēm un blanšētām pupiņām. Garšīgi un nemaz nav sarežģīti! Veģetāru šo pīrāgu vari padarīt aizstājot šķiņķi ar, piemēram, gailenēm vai šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Sviesta pupiņas ar žāvētu gaļu un sīpoliem

Foto: Shutterstock

Sviesta pupiņas ar žāvētu gaļu un sīpoliem - sāta sajūtai.

Lasīt vairāk

Veģetārais kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem asajiem pipariem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem halapenjo pipariem būs īsts pārbaudījums garšas kārpiņām. Nenoliedzami, baudāms un atkārtojams vēl. Izmēģini!

Lasīt vairāk

Eksotiskās jūras ķemmītes ar zemenēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldās zemenes un izcili gardās jūras velšu karalienes jūras ķemmītes satiekas vienā šķīvī. Spirgtumu eksotiskajai, bet tajā pašā laikā vienkāršajai maltītei piešķirs patīkami skābais laims.

Lasīt vairāk

Sautētas sviesta pupiņas

Foto: Shutterstock

Sātīgai maltītei sautētas sviesta pupiņas.

Lasīt vairāk

Dārzeņu zupa ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Sātīgai ēdienreizei - dārzeņu zupa ar kausēto sieru.

Lasīt vairāk

Pannā cepts lasis ar tagliatelle makaroniem un tomātu un pesto mērci

Foto: Vida Press

It kā izsmalcināta, bet tajā pašā laikā vienkārša recepte, kas vakariņu vai pusdienu reizei piešķirs īpašu noskaņu.

Lasīt vairāk

Truša rulete ar kartupeļu biezeni un sviesta pupiņām no Raimonda Zommera

Latvieši ir ēdāju tauta, tas nevienam nav noslēpums. Latvieša dabā ir turēties pie pārbaudītām vērtībām, maksimāli izmantojot to, ko daba spēj dot tepat mājās. Šefpavārs Raimonds Zommers savā pavārgrāmatā "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve", kas šomēnes sasniegusi lasītājus, piedāvā jaunas idejas un iedvesmu, kā labi zināmus un tepat Latvijā augušus produktus ieviest ikdienā vienkāršā un, tajā pašā laikā, oriģinālā un neparastā veidā. Izmēģini šo recepti!

Lasīt vairāk

Marinētas sviesta pupiņas ar ķiplokiem un burkāniem ziemai

Foto: Shutterstock

Marinētas sviesta pupiņas ziemas krājumiem.

Lasīt vairāk

Sviesta pupiņas ar dārzeņiem ziemai

Foto: Shutterstock

Sviesta pupiņas ar dārzeņiem - ideāls "kokteilis" ziemai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!