Tik dažādās kartupeļu pankūkas. Ducis rudenīgu kārumu
Foto: Shutterstock

Kraukšķīgais, kārdinošais rudens kārums - iemīļotās kartupeļu pankūkas, kurām vispiemērotākie ir lieli, miltaini, nobrieduši kartupeļi.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Jo sausāki būs rīvētie kartupeļi, jo saturīgāka būs mīkla, tādēļ ļoti ērti kartupeļu rīvēšanai ir izmantot sulas spiedi. Vienlaikus tiks gan sarīvēti kartupeļi, gan izspiesta sula. Ja kartupeļus rīvē ar parasto rīvi, tos būtu vēlams virtuves dvielī nospiest pēc iespējas sausākus.

Kartupeļu sulai mirkli pastāvot, trauka dibenā izgulsnējas ciete. Uzmanīgi nolejot sulu, cieti pievieno atpakaļ rīvēto kartupeļu masai. Tādējādi pankūkas kļūs kraukšķīgākas.

Ja kartupeļu mīklai pievieno miltus, tos vispirms samaisa ar olu vienmērīgā putriņā un tikai pēc tam pievieno kartupeļiem. Pankūkas cep lielā eļļas daudzumā, bet pēc tam nosusina papīra dvielī.

Pankūkas vēlams pasniegt uzreiz pēc cepšanas, jo atdziestot tās zaudē kraukšķīgumu.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Kartupeļi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form