Foto: Shutterstock

Darba nedēļas pats sākums, šķiet, paiet nemitīgā skriešanā, lai paspētu veiksmīgi uzsākt jauno darba cēlienu. Kad visu dienu bizots vai attiecīgi pavadītas garas stundas birojā, vakariņās bieži vien negribas neko gatavot, jo ir milzu nogurums. Tāpēc, lai paēstu un taupītu tik vērtīgo laiku, esam apkopojuši zupu receptes, kuras jāgatavo vien pusstundu – ātri, nesāpīgi un gardi!

Sildošo zupu, kuru pagatavošana reizē arī neprasa krietnu laika sprīdi, pamatā pārsvarā ir buljona kubiņš garšai (apliets ar verdošu ūdeni, protams) un dārzeņi, kas neprasa ilgu vārīšanu. Tāpēc vienas no pateicīgākajām zupām gatavošanai steidzīgajiem ir konservētu tomātu zupas. Tās tad arī papildina ar citām, sev tīkamām sastāvdaļām.

Bet ziemīgajos vakaros, kad logi ir vēja piepūsti un tā vien gribas sasildīties, vēderu priecēs krēmzupas un biezzupas. Ja joprojām pagrabā vai pieliekamajā aizķēries kāds oranžs ķirbis, tas jāliek lietā. Ķirbim piestāvēs ne vien turku zirņi vai lēcas, bet arī kāds paša apgrauzdēts maizes gabaliņš, kuram pievienoti ķiploki.

Tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām

Foto: Vida Press

Ko darīt, ja kārojas tomātu zupu, bērni dīc pēc frikadeļu zupas, bet vīrs teic, ka sen sapņo par pupiņu zupu? Pareizi! Jāpagatavo tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām!

Lasīt vairāk

Vienkāršais rāmen - nūdeles buljonā

Foto: DELFI

Stāsts ir par nūdelēm buljonā, kas man tas bija vesels piedzīvojums - kā es vispār iepazinu tādu rāmenu, kā to pagaršoju un kā pēc tam nolēmu atkārtot mājās.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu krēmzupa ar piparmētrām un bekonu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zaļa jo zaļa zupa ātrām pusdienām – saldēti zaļie zirnīši novārīti mīksti, tiem pievienots buljona kubiņš, svaigas piparmētru lapiņas un pavisam nedaudz bekons. Iesakām baudīt kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.

Lasīt vairāk

Gardā siera desas zupa

Foto: Shutterstock

Gardā siera desas zupa - pagatavot pratīs pat bērni. Un siera desa šai sātīgajai zupiņai piešķirs patīkamu kūpinājuma noti.

Lasīt vairāk

Ātrā Savojas kāpostu zupa spāņu gaumē ar čorizo desu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zupa, kurā šoreiz izcelsies nevis pievienotās garšvielas, bet gan pašas sastāvdaļas – Savojas kāposts, kartupeļi, sīpoli un kreptīgās čorizo desas šķēlītes. Ja nu bez sāls un pipariem absolūti nevar iztikt, tad zupai pievieno drusciņu garšvielu.

Lasīt vairāk

Riekstu jeb sviesta ķirbja zupa ar tomātiem un sarkanajām lēcām

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojama fiksā zupa pusdienām. Šķīvī veselīgais un maigās garšas riekstu ķirbis mīsies ar novārītajām sarkanajām lēcām. Patīkamākai garšai pievienoti arī tomāti, aromātiskais ķiploks un nedaudz garšvielu.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar kraukšķīgiem turku zirņiem marokāņu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nekas aukstajās un vēja piepūstajās ziemas dienās tā nesasilda kā garda zupa. Šoreiz nedaudz pikanta tomātu zupa, ko ēst kopā ar kraukšķīgiem, pannā apceptiem turku zirņiem un pitas maizīti.

Lasīt vairāk

Puķkāpostu ābolu krēmzupa

Foto: Shutterstock

Krēmīga, saldskābena, lieliska puķkāpostu krēmzupa. Āboli tai piešķir īpašu vieglumu un izsmalcinātību. Gan āboli, gan puķkāposti pirms vārīšanas tiek viegli apcepti sviestā, piešķirot zupai riekstainu noti.

Lasīt vairāk

Ātrā konservēto tomātu krēmzupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.

Lasīt vairāk

Ātrā siera zupa

Foto: Shutterstock

Ātrā siera zupa - 30 minūtes un gatavs!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!