Tomātos sutināta gaļa, zivis un pat pelmeņi: 20 receptes tomātmīļiem
Foto: Shutterstock kolāža

Virtuvē neaizstājams produkts ir konservēti tomāti, bet šobrīd, kad siltumnīcās, tirgos un veikalu plauktos sānus spīdina jaunās ražas sārtvaidži, konservu vietā labāk izvēlies tos. Svaigos tomātos sutināta gaļa, zivis, jūras veltes, pelmeņi un pat olas būs ļoti garšīgs tavas vasaras sezonas ēdienkartes papildinājums. "Tasty" arhīvā uzgājām 20 receptes, kuras noteikti jāizmēģina katram tomātmīlim.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Ja rūpējies par slaido līniju, tad noderēs aromātiskā mērce, kas gatavota no svaigiem vai konservētiem tomātiem. Tajā izpeldini vistas filejas gabaliņus, tītara gaļas bumbiņas, pupiņas, zivis vai jūras veltes. Savukārt, ja nebīsties pagrēkot, tad mērcē vari sutināt kaut pelmeņus vai cūkgaļas kotletes, lai tās kļūtu vēl sulīgākas.

Elementāru tomātu mērci pavisam ātri palīdzēs pagatavot virtuves kombains. Liec iekšā lielos gabalos sagrieztus tomātus un izvēlētās garšvielas: ja vēlies pagatavot mērci Itālijas noskaņās, pievieno pāris ķiploka daivas un sauju bazilika, Kaukāza virtuves garšu cienītāji baziliku var aizstāt ar kinzu, bet austrumniecisku garšu mērcei piešķirs svaigs ingvers un šķipsna kanēļa.

Kad sastāvdaļas sakomplektētas, ļauj vaļu kombaina apgriezieniem. Jau pēc pārdesmit sekundēm tavā rīcībā būs mērce, ko pārliet pannā apceptajiem labumiem. Ja vēlies, lai tā ir zīdaini gluda, vari papūlēties, iztrinot mērci caur sietu.

Lai mērce būtu sātīgāka un debešķīgi krēmīga, vari to aizdarīt ne vien ar tradicionālo krējumu, bet arī ar eksotiskākām piedevām, piemēram, kokosriekstu pienu, fetas sieru vai zemesriekstu sviestu.

Lai labi garšo!

Tags

Tomāti Tomātu mērce Vakariņas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form