Foto: Shutterstock
Ir gana daudz apjūsmots, kādus tik gardumus Ziemassvētkos bauda citu zemju ļaudis – poļiem tas ir svētku borščs, itāliešiem – panetone vai panforte, bet briti pamanās mēnesi gatavināt svētku pudiņu. Taču tie nebūtu svētki, ja mēs neparūpētos, ka uz galda stāv kāds trauks ar vārītiem zirņiem, cepti kartupeļi un štovēti kāposti. Tāpēc izvēlējāmies pulciņu recepšu no "Tasty" krājumiem, kas ikvienam būs pazīstamas.

Skaidrs ir viens – Ziemassvētkos uz galda liktajiem ēdieniem jābūt daudz. To arī apzīmē sakāmvārdos un ticējumos bieži pieminētie skaitļi "deviņi" un "divpadsmit". Iemesls daudzajiem ēdieniem ir pavisam vienkāršs – jo vairāk ēdienu, jo bagātāks nākamais gads. Tāpat uz galda nevar aizmirst likt konkrētus produktus, piemēram, zirņi un pupas, lai nākamgad nebūtu jāraud. Pīrāgus ēdam, lai nākamajā gadā sagaidītu pārsteigumi. Bietes, burkāni un citi dārzeņi – labai veselībai. Piparkūkas, lai netrūktu mīlestības. Štovēti kāposti jāēd, lai būtu spēks. Apaļie rauši – saulainam gadam. Putna cepetis nodrošina panākumus, zivis – naudu un bagātību, bet cūkgaļa jāliek Ziemassvētku galdā, lai sagaidītu laime.

Priecīgus un gardus svētkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!