Foto: Shutterstock
Nespēsim ne attapties, kad pie durvīm ar pirmajiem rabarberiem un jāņogām klauvēs jaunā ogu un augļu sezona. Bet vai pagājušajā vasarā sarūpētais jau apēsts? Ja saldētavā ar domu "noderēs ziemai" vēl krietni daudz melleņu, upeņu, aveņu, zemeņu un citu ogu, tad pietiek atlikt to izlietošanu, jo klāt jau pavasaris – pēdējais brīdis, lai tukšotu saldētavas krājumus.

Visvienkāršāk būs tiem, kas iecienījuši saldēt sablendētu ogu, piemēram, zemeņu porcijas – atliek vien atkausēt un pārliet, piemēram, pankūkām. Saldēto ogu biezeņi ideāli piemēroti arī siera kūku gatavošanai, jo tie ļoti labi sajaucas ar svaigo sieru kūkas pildījumā. Savukārt tā saucamajās "tievētāju kūkās", kas gatavotas no sablendētiem augļiem un ogām un želatīna, ziemas krājumu likšana lietā būs tieši laikā.


Ja saldētas ogas, augļus vai rabarberus (jo tie teorētiski ir dārzeņi) grasies iecept plātsmaizē, rēķinies, ka pirms izmantošanas ledusaukstie gardumi būs nedaudz jāatlaidina. Tas nepieciešams, lai, mīklai cepoties, tie pārāk nesasulotos un neskādētu cepšanas procesam, neļaujot mīklai izcepties vienmērīgi.


Nepacietīgajiem un steidzīgajiem, kuri nevar gaidīt, kad ogas atkusīs – uzblendējiet kādu smūtiju vai zibenīgo saldējumu! Vai arī pagatavojiet kādu ogu pīrāgu, kura receptē nepieciešams ogas pakarsēt katliņā ar cukuru – nebūs jāgaida un pie gatavošanas varēs ķerties uzreiz.

Ja esi pārskatījis saldētavas krājumus un secinājis, ka kāda ogu paciņa tur atrodas krietni par ilgu – skat, lērums ideju no "Tasty.lv", kur tās izmantot un gardi jo gardi apēst!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!