Foto: Shutterstock
Uz papēžiem jau min laiks, kad ogu raža būs nogatavojusies tik ražena, ka bez baudīšanas svaigā veidā jau jāsāk gatavot krājumi ziemai. Tieši tādēļ saldētavas satura revidēšanai tieši šobrīd ir īstais laiks. Ko pagatavot no saldētajām zemenēm, avenēm un upenēm? Ko iesākt ar jau sablendēto ogu saldēto kluci? ''Tasty'' nāk talkā ar priekšlikumiem.

Kad pievēršamies saldēto produktu revīzijai, katru gadu arvien no jauna pārliecinamies, ka pērn esam pārcentušies ar krājumu sagatavošanu, jo pat lielākā daļa visai bieži vasaras sākumā vēl nav notiesāta. Mācīties no kļūdām vajadzētu, bet nezūdībā likt sasaldētos vitamīnus gan ne.

Ja maisiņos, kastītēs savu kārtu gaida neapstrādātas saldētas ogas, izvēles iespējas to gatavošanā ir lielākas. Var likt tās kūkā, sacept plātsmaizes veidolā vai pat pievienot siera kūkas masai, iegūstot patīkamu kontrastu starp saldo un skābo. Veselas ogas var pievienot arī kēksiņu mīklai – tie izcepsies krietni sulīgāki. No saldo ēdienu gala stingrās ogas labi derēs ķīselim, kompotam, saldās zupas gatavošanai, turklāt ne vienmēr tai jābūt blendētai. Vēl saldētās ogas var piebērt gatavajai biezo pankūku mīklai īsi pirms cepšanas, un ierastās pankūkas garšos pavisam citādāk. To pašu var attiecināt arī uz vafeļu mīklu, bet, ja netīk cept, pagatavo saldo ēdienu no putukrējuma, zefīriem un saldētām ogām, kas katrā kumosā līdzsvaros saldumu.

Iepriekš sablendētas un tad sasaldētas ogas var izmantot saldajam aizdaram, ko pārliet saldējumam, karstam pīrāgam vai siera kūkas gabaliņam. Piemēram, zemeņu mērce izcili labi garšos salikumā ar bubertu, bet ogu uzputenis atgriezīs sentimentālās bērnības garšas atmiņas. Neaizmirsti arī par to, ka ogas visai labi derēs kokteiļos – salikumā ar saldējumu, pienu, paniņām vai ko citu, iegūsi debešķīgi gardu un sātīgu saldo padzērienu. Sablendētās ogas labi garšos dažādos krēmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!