Tvaicēto dārzeņu burvība. 17 idejas rudenīgām maltītēm
Foto: Shutterstock

Tvaicēti dārzeņi ir ne tikai veselīga piedeva pie jebkuras maltītes, bet tie ir arī gardi, lutinot ēdāju ar dabīgo un gardo dārzeņa garšu un aromātiem.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Tvaicēt dārzeņus būs visērtāk speciālajos tvaicējamos katlos, bet to var izdarīt arī metāla sietiņā virs verdoša ūdens katla, sietiņu nosedzot ar katla vāku. Raugies, lai sietiņa apakša neskartos pie ūdens, bet dārzeņi tiktu tikai iegremdēti karstos tvaikos.

Pirms tvaicēšanas sagriez dārzeņus tik lielus, kā vēlies tos pasniegt uz galda. Atkarībā no dārzeņa veida būs vajadzīgas 2-8 minūtes. Visātrāk iztvaicēsies saldēti zirnīši un spināti. Apmēram 5 minūtes būs vajadzīgas puķkāpostiem un brokoļiem, nedaudz vairāk pākšu pupiņām, burkāniem un kartupeļiem.

Šādi tvaicētiem dārzeņiem nebūs vajadzīga ne kripata sāls, jo piesātinātā garša neliks vilties nevienam. Dārzeņus var pasniegt ar kausētu sviestu vai visdažādākajām mērcēm, piemēram, ar Ementāles siera mērci vai zilā siera mērci.

Piedāvājam 17 receptes pusdienu un vakariņu zivij vai gaļai, kas nevainojami saderēsies ar tvaicētiem dārzeņiem.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Dārzeņi Kartupeļi Brokoļi Burkāni Pākšu pupiņas Spināti Ziedkāposti Zirņi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form