Foto: Shutterstock

Vai gurķi skābētu ēd brokastīs?
Pie kafijas? Nu, ja nu vien kāds dzērājs?
Kurš kauslis sitējs aizskaita līdz trīs?
Vai gurķi skābētu ēd brokastīs?
Vai velns pa garo pupu rāpjas debesīs?
Un ko var tumsā noķert mušu ķērājs?
Vai gurķi skābētu ēd brokastīs? Ar kafiju?
Nu ja nu vien kāds dzērājs.

Tādus trakus jautājumus uzdod Imants Ziedonis Janīnas Kursītes grāmatā "Virtuves vārdene". Jā, atkal viens gastronomisks dižgara dzejolis! Bet iedomāsimies viņa šķelmīgo, mazliet ironisko smaidu – tā vien šķiet, ka patiesībā neviens te netiek nosodīts. Un lai nu kā ar tiem skābētajiem gurķīšiem no rīta, bet tie mazsālītie, kraukšķīgie, pēc ķiplociņa un dillēm smaržojošie – tie taču ir īsta Dieva dāvana gan pirmsjāņu, gan pēcjāņu rītā un vakarā! Atrodi vieglu un ātru recepti – lai top mazsālīti gurķīši!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!