Vakara karaliene – karbonāde. 12 varianti 'kreptīgai' maltītei

Vakara karaliene – karbonāde. 12 varianti 'kreptīgai' maltītei
Foto: Shutterstock

Kārtīgam latvietim, kurš mīl paēst, nav svešs vakariņu trio – kartupeļi, karbonāde un silta mērcīte. Vēderu vēl vairāk piepildīs, ja tam visam klāt pasniegti gardi salātiņi. Tāpēc, lai mazliet atsvaidzinātu karbonāžu cepšanas ieradumus, esam apkopojuši 12 gardas, klasiskas un arī mazliet citādākas receptes.

Starp klasiskajām cūkgaļas karbonādēm nevajag aizmirst arī par vistas gaļu. Bet ēdienkartes dažādošanai var pamēģināt arī jēru. Bet, ja gaļu labprāt patīk baudīt kādā panējumā, piemēram, rīvmaizes vai kukurūzas pārslu, tad jāpagatavo kāda šnicele pēc austriešu virtuves tradīcijām.

Sātīgas maltītes cienītāji novērtēs karbonādes, kas ietērptas kūstoša siera mētelītī, piemēram, uzkaisot vienkāršu, labu kūstošu Krievijas sieru, vai izmēģinot ko garšas ziņā izteiktāku un neparastāku, gaļai pa virsu liekot zilo sieru.

Pirms karbonāžu cepšanas gan jāatceras – cūkgaļu vajag kārtīgi izdauzīt ar gaļas āmuriņu, sāli gaļas šķēlēm kaisa virsū tikai brīdī, pirms tā tiek apviļāta miltos un olā. Un vēl, svarīgi ir arī tās nepārcept, lai gardā fileja nebūtu pārāk sausa. Bet gaļas neēdāji rudenī var pamēģināt pagatavot veģetārās karbonādes no kāpostiem.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka