Vakariņas 20 minūtēs: makaronu salāti vasarīgām maltītēm bez liekām klapatām
Foto: Shutterstock kolāža

Darbdienu vakaros, kad tā vien gribas atgūt pa dienu iekavēto siltuma izbaudīšanu, būtu grēks ilgi un dikti kavēties virtuvē, gatavojot vakariņas. Kamēr vāras makaroni, sagriez citas sastāvdaļas, visu sajauc un vakariņas ātrai notiesāšanai mājās vai līdzņemšanai uz parku vai pludmali būs gatavas!

Vienalga, kāda veida makaroni mājās ir atrodami, tie visi derēs salātu gatavošanai, pat lielie gliemežu formas, kuros var pildīt smalkākos gabaliņos sagrieztus dārzeņus. Sālsūdenī novāra makaronus, bet uzmana, lai nepārvārās un nesaķep (noderīgus padomus par šo tēmu atradīsi šeit).

Tās 10 minūtes, kamēr makaroni vārās, velti pārējo sastāvdaļu sagatavošanai. Apcep vistas fileju, sagriež smalkākos gabaliņos šķiņķi, nokāš konservēto tunci vai apcep sēnes. Neaizmirsti par svaigiem dārzeņiem – tomātiem, gurķiem, papriku, kukurūzu, bet svaigumam pievieno salātlapas. Ja vēlies ko interesantāku, makaronu salātiem derēs arī augļi, piemēram, melone vai ananass, it īpaši, ja plānots pievienot vistas gaļu.

Papildu sātīgumam padomā par siera izvēli – šeit labi piestāvēs gan mocarellas siers, gan mīkstās siera bumbas, tāpat zilā vai brī siera gabaliņi garšos ļoti tīkami. Kas attiecas uz salātu mērcēm, izmanto to, kas mājās pieejams, vai ļauj vaļu fantāzijai, sajaucot eļļu ar garšaugiem, jogurtu papildinot ar svaigiem zaļumiem vai dāsni apslakot salātus ar pesto.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form