Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ārkārtējā situācija pērn pavasarī daudziem lika pievērsties iepriekš neapjaustu prasmju izkopšanai, un sociālos tīklus pārpludināja attēli ar jauno kulināru veikumiem. Tikmēr otra daļa saprata, ka vienlaikus ar bērnu skološanās uzraudzīšanu un darba gaitām laika gatavošanai ir gaužām maz. Šoreiz piedāvājam 14 receptes, kas atvieglos ikdienu tiem, kas joprojām mēģina saprast, kā nebeidzamo darbu gūzmā iestarpināt arī sevis un ģimenes pabarošanu.

Uzvārīt pelmeņus, uzcept cīsiņus, atsaldēt picu vai pasūtīt ēdienu uz mājām – nereti tie ir vienīgie risinājumi, kas nāk prātā īpaši aizņemtās dienās, kad laika gatavošanai teju nav vispār. Tomēr, ja tavā rīcībā ir 20 vai 30 minūtes laika, maltīti mierīgi vari pagatavot arī pats. Protams, daudz vieglāk to būs izdarīt, ja mājās būs tādas sastāvdaļas kā makaroni, konservēti vai saldēti dārzeņi un arī kāda zivju konservu bundža.

Lūk, 14 receptes, kas ļaus ēdienu pagatavot ātrāk nekā 30 minūšu laikā! Tās palīdzēs izvairīties no maizīšu ēšanas brokastīs, pusdienās un vakariņās, kā arī samazinās izdevumus par pusfabrikātiem un ēdiena pasūtīšanu uz mājām.

Lai labi garšo!

Veģetārais olu nūdeļu voks ar šampinjoniem un brokoli

Foto: Publicitātes foto

Mūsu laikmets ļauj doties dažādos garšas ceļojumos un vairāk nekā jebkad agrāk gatavot, iedvesmojoties no dažādām valstīm un kultūrām. Pavāram ceļojums sākas ar jaunu produktu un jaunu gatavošanas tehniku iepazīšanu. Uzzini, cik intriģējošs un gards ir garšu ceļojums kopā ar "Rimi" gardēdi un Āzijas garšu guru Mārtiņu Sirmo – pagatavo viņa ieteikto veģetāro voku!

Lasīt vairāk

Zivs vrapi ar pikantu ananasu salsu

Foto: Vida Press

Vieglai vasaras maltītei tām dienām, kad kārojas gan maigu zivi, gan ko pikantāku. Baudi kopā ar vēsu baltvīnu un zvaigžņu lietu, kas šajās augusta dienās būs īpaši labi redzams!

Lasīt vairāk

Sātīgie pupiņu un vistas burito ar sieru

Foto: Privātais arhīvs

"Tasty" lasītāja Stella recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka savu vienkāršo un garšīgo versiju par populārā meksikāņu burito tēmu.

Lasīt vairāk

Tikai trīs sastāvdaļas: ātrais vistas un pupiņu sautējums

Foto: Privātais arhīvs

"Makten sātīgs un ātri pagatavojams sautējums. Ticu, ka pietiktu ar divām dziesmām fonā, lai šo uztaisītu. Trešā dziesma, lai notiesātu," savā "Instagram" kontā pārbaudītu recepti atklāj Justīne Rūda.

Lasīt vairāk

Tikai 4 sastāvdaļas: ātrais pupiņu sautējums ar kūpinātu desu

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams, gards un sātīgs pupiņu sautējums, kuram īpaši labu garšu piešķir apceptas kūpinātās desas šķēlītes. Sautējumu pasniedz ar vārītiem rīsiem vai maizi.

Lasīt vairāk

Foto recepte: sulīgas mencas kotletes soli pa solim

Foto: Privātais arhīvs

Vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere "Tasty" lasītājiem atklāj savus zivju kotlešu gatavošanas knifus: ko pievienot kotlešu masai, kā to sagatavot un pareizi cept, lai kotletes uz pannas neizjuktu, bet izdotos īpaši sulīgas un maigas.

Lasīt vairāk

Spageti Vidusjūras gaumē ar tunci, tomātiem un paipalu olām

Vienkārša recepte, lai gada aukstajā laikā nedaudz ienestu svaigo Vidusjūras garšu. Svarīgi izvēlēties labas kvalitātes tunci. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore, un "Dobeles dzirnavnieks".

Lasīt vairāk

Ātrā rīsu zupa ar šprotēm un puraviem

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojama rīsu zupa ar šprotēm un puraviem darbdienu vakariņām. Kaut zupas gatavošanai jāizmanto vien pāris pavisam vienkārši produkti, rezultāts ir gards un ļoti apetītlīgs.

Lasīt vairāk

Saldskābais vistas voks

Foto: Publicitātes foto

"Dosimies ātrā "izbraucienā" uz Āziju, iepazīsim jaunus produktus un gatavošanas veidus, lai ikdienas maltītēs rastu vēl vairāk prieka, lai mūsu tuvākie ēstu veselīgāk un daudzveidīgāk un lai komplimenti pavāram skanētu vēl skaļāk! Mūsdienu pasaule piedāvā neiedomājami lielu daudzumu pusfabrikātu, kuru ikona ir Āzijā radušās ātri vārāmās zupas. Lai neapmaldītos šajos ar Mendeļejeva kungu kopradītajos džungļos, esmu izvēlējies jums parādīt gardas Āzijas virtuves receptes”, stāsta "Rimi" gardēdis, šefpavārs Mārtiņš Sirmais, iesakot recepti ātri pagatavojamam garšas ceļojumam uz Āziju. Izmēģini un izbaudi!

Lasīt vairāk

Ātrie pupiņu salāti ar tunci, tomātiem un baziliku

Foto: Shutterstock

Pāris minūšu laikā pagatavojami salāti, kas ir ne vien gardi, bet, pateicoties tuncim un pupiņām, arī ļoti sātīgi.

Lasīt vairāk

Gatavs 10 minūtēs: krēmīgie tunča salāti ar avokado

Foto: Shutterstock

Vienā bļodā apvienojot pāris vienkāršas sastāvdaļas, turklāt bez cepšanas un vārīšanas, iegūsi sātīgus tunča salātus ar patīkami svaigu garšu. Arī majonēze šoreiz nebūs nepieciešama, jo avokado gādās par salātu maigi krēmīgo konsistenci.

Lasīt vairāk

Ātrie pupiņu salāti ar žāvētu gaļu, papriku un gurķiem

Foto: DELFI

Sātīgi, gardi un pavisam vienkārši pupiņu salāti, ko var pagatavot teju 10 minūšu laikā. Ar tiem varēs piesiet dūšu ne tikai ikdienas ēdienreizē, bet arī svētkos.

Lasīt vairāk

Zupa, pamatēdiens un salāti: ēdienkarte katrai gavēņa otrās nedēļas darbdienai

Foto: Shutterstock

Lai atvieglotu ikdienu tiem, kuri pagājušajā nedēļā sāka gavēt, sastādījām garšīgu bezgaļas ēdienkarti visām gavēņa otrās nedēļas darbdienām. Katrai dienai izvēlējāmies trīs vienkārši un ātri pagatavojamas receptes: salātus, zupu un pamatēdienu. Uzzināsi arī, kā pagatavot veselīgas uzkodas izsalkuma remdēšanai – burkānu čipsus un auzu pārslu enerģijas batoniņus ar zemesriekstu sviestu.

Lasīt vairāk

Krēmīga pasta ar zirnīšiem un šķiņķi

Foto: Shutterstock

Kārdinoši krēmīga pasta ar zirnīšiem, šķiņķa gabaliņiem un kūstošu cieto sieru. Maltīte, kas pabaros pat visizsalkušāko ēdāju un liks vaicāt pēc papildporcijas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!