Vakariņas krēmīgā siera mērcē: 14 receptes neaizmirstamam garšu baudījumam

Vakariņas krēmīgā siera mērcē: 14 receptes neaizmirstamam garšu baudījumam
Foto: Katrīna Džeksone, Framedcooks.com

Prasmīgi pagatavota, krēmīga un sātīga siera mērce, kas devīgi pārlieta makaroniem vai kūpošiem kartupelīšiem, ir klasiska un pārbaudīta vērtība visās pasaules malās, tādēļ ir īstais laiks iemācīties pagatavot vismaz pāris siera mērču versijas, lai savu ikdienu padarītu vēl garšīgāku.

Tradicionāli siera mērci gatavo, pannā uzkarsētam saldajam krējumam pievienojot uz vissmalkākās rīves sarīvētu, labi kūstošu sieru, pēc vēlmes papildinot šo vienkāršo salikumu ar dažāda veida kapātiem zaļumiem, garšvielām un šļuciņu sausa baltvīna, kas piešķirs siera mērcei īpaši "restorānīgu" garšu.

Kat pamats ir apgūts, var sākt eksperimentēt, jo siera mērču ir tikpat daudz, cik siera veidu. Īstena siera mērču klasika ir itāliešu no sviesta, siera un saldā krējuma gatavotā Alfredo mērce, kam piemīt ļoti piesātināta un bagātīga garša. Recepti 1914. gadā radīja romiešu šefpavārs Alfredo De Lello, sākotnēji šo ēdienu gatavojot savai sievai, lai viņa atgūtu apetīti un atgūtu spēkus pēc grūtām dzemdībām. Kopš tā laika mērce pasaulē iemantojusi lielu popularitāti. Lielākoties tā tiek pasniegta kopā ar pastu, bet tikpat labi var kalpot par piedevu arī citiem ēdieniem – kartupeļiem, rīsiem, kā arī dažādiem dārzeņu un gaļas ēdieniem. Izsmeļošus padomus, kā pagatavot šo leģendāro mērci, atradīsi te.

Vakariņas krēmīgā siera mērcē: 14 receptes neaizmirstamam garšu baudījumam
Foto: Shutterstock

Ja vēlies vienkārši un ātri vakariņām piešķirt krēmīgumu un jaunas garšas, izmanto Fetas sieru, mīkstos kazas sierus vai citus mīkstā tipa sierus, iemaisot tos vēl siltos makaronos, rīsos, grūbās vai vārītu tupeņu šķēlītēs – siltumā siers sāks kust, veidojot gardu mērcīti. Atliek tikai pievienot zaļumus, un vakariņas ir gatavas!

Pikantāku garšu cienītāji var pagatavot kādu no mūsu piedāvātajām zilā siera mērcēm, kas aukstā veidā noteikti jānobauda ar sulīgajiem pašmāju tomātiņiem, bet siltajā versijā – ar kūpošiem jaunajiem kartupeļiem, Savukārt tie, kam sirdij tuva ir Āzijas virtuve, noteikti priecāsies par rīsu nūdelēm ar sezonā aktuālajiem cukīni un sātīgu zemesriekstu sviesta un siera mērci.

Daudzveidīgas ir ne vien siera mērces garšas, bet arī tās pasniegšanas veidi: vari siera mērci pārliet ēdienam īsi pirms pasniegšanas, izmantot to dažādu produktu, piemēram, kotlešu, sutināšanai, kā arī pārliet ar to dažādus sacepumus, pirms likšanas krāsnī, lai "nošautu divus zaķus ar vienu šāvienu" – iegūtu gan krēmīgu pildījumu, gan īpaši kārdinošu, zeltainu garoziņu.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Pregnancy widget logo Pregnancy widget logo
Aprēķināt
Norādi pēdējo mēnešreižu
pirmo dienu
Kļūda!
Lūdzu, norādiet korektu
datumu pagātnē.
Tasty iesaka