Foto: Shutterstock
Zināma lieta, ka pelmeņi neieņem līderpozīcijas veselīgo ēdienu sarakstā, tomēr, ja ļoti gribas, reizi pa reizei ar tiem var paniekoties. Darbdienas, kad negribas lieki nopūlēties pie plīts, ir īpaši piemērots brīdis, lai izceltu no saldētavas pelmeņu paciņu. Mums padomā ir veseli septiņi veidi, kā pelmeņus padarīt vēl ņammīgākus.

Klasika ir zeltaini, pannā cepti pelmeņi, ko brīdi pirms gatavošanas beigām vari devīgi pārbērt ar sieru vai kapātiem zaļumiem. Kā tos pareizi pagatavot , lai tie uz pannas nepārogļotos, virtuvei piepildoties ar kodīgu dūmu vērpetēm, uzzināsi šajā padomrakstā.

Pelmeņus vari ne tikai cept un vārīt, kā ierasts, bet arī pagatavot no tiem garšīgu sacepumu ar kārdinoši zeltainu siera "cepurīti", garšīgas zupas un fritēt tos eļļā, iegūstot īpaši kraukšķīgu garoziņu. Turklāt lielākā daļa mūsu atlasīto recepšu ir pagatavojamas vien 20-30 minūšu laikā.

Pat "sēdēšana uz diētas" nav šķērslis izbaudīt pelmeņu garšu. Lai nepārēstos un saglabātu slaido līniju, labāk tos tvaicē un liec uz šķīvja vien pāris gabaliņus, pārējo daļu piepildot ar veselīgiem dārzeņu salātiem, kas sniegs sāta sajūtu. Un aizmirsti par krējumu – aizdaram izmanto bezpiedevu jogurtu vai kādu uz tā bāzes gatavotu mērcīti.

Situācijā, kad pelmeņus gadījies nez kā aizmirst uz virtuves galda, kur tie atkusuši un neglābjami salipuši, samīci tos viendabīgā masā, pievieno sīki sagrieztus, apceptus šampinjonus vai citas sēnes, sāli, piparus un izmaisi līdz iespējami viendabīgai masai. Izveido plācenīšus un cep sakarsētā sviestā no abām pusēm. Pasniedz ar skābo krējumu.

Ja uz veikalos nopērkamajiem pelmeņiem tu skaties ar šķību aci, bet tomēr nevari saņemties, lai pagatavotu tos mājās, mums ir zināma sliņķu droša ātro pelmeņu recepte, ko atradīsi te.

Lai labi garšo!

Ātrā pelmeņu zupa ar sēnēm un lociņiem ķīniešu gaumē

Foto: DELFI

Ja aptrūkušās idejas, kā gardi pagatavot pelmeņus, tad sildoša, aromātiska un ātri pagatavojama dārzeņu zupa ar cūkgaļas pelmeņiem būs īsts atklājums darbadienu vakariņām. Ingvers, ķiploki, sojas mērce un lociņi piešķirs šai zupiņai Ķīnas tradicionālajai virtuvei raksturīgas garšas nianses.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: kā pagatavot izcili gardus pannā ceptus pelmeņus

Foto: Shutterstock

Ja vēlies iemācīties pagatavot ideāli gardus pannā ceptus pelmeņus, pirmkārt, atgādinām, ka šis nebūt nav veselīga uztura pamatprincipiem atbilstošākais ēdiens un gatavošanas paņēmiens. Ja tevi nemoka liekie kilogrami vai sirdsapziņas pārmetumi, tad vienkārši paņem ledus cirtni un dodies pie ledusskapja, lai "atbrīvotu" saldētavas dzīlēs iesalušo pelmeņu paciņu – pārējo mēs tev izstāstīsim.

Lasīt vairāk

Sātīgais pelmeņu sacepums ar sēnēm un sieru

Foto: DELFI

Sātīgs un ļoti gards pelmeņu sacepums ar gardu, krēmīgu saldkrējuma mērcīti, kas papildināta ar timiānu, un zeltainu siera garoziņu. Ies pie dūšas gan lieliem, gan maziem gardēžiem.

Lasīt vairāk

Pēcsvētku rīta kreftīgā pelmeņu zupa

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pelmeņu zupa ir tieši tas, kas vajadzīgs nākamajā dienā pēc trakas ballītes. Tā ir ātri pagatavojama, sātīga, garda un piepilda vēderu ar mierinošu siltuma sajūtu.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī cepti pelmeņi ar jogurta–kaperu mērci

Foto: DELFI

Praksē pārbaudīts, ka ar pikanto kaperu–graudu sinepju mērci lieliski garšo visu veidu pelmeņi – gan vārīti, gan cepti, gan fritēti vai tvaicēti.

Lasīt vairāk

Fritēti pelmeņi pikantā dārzeņu karija mērcē

Foto: DELFI

Pāris minūšu laikā pagatavotiem kraukšķīgiem fritētajiem pelmeņiem var piešķirt Taizemes virtuvei raksturīgu garšu buķeti, pasniedzot tos ar aromātisku, turklāt ļoti vienkārši un ātri pagatavojamu dārzeņu karija mērci. Šādā veidā pasniegti lieliski garšos arī cepti un vārīti pelmeņi.

Lasīt vairāk

Pelmeņu sacepums ar sēnēm un saldo krējumu

Foto: DELFI

Kad mājās patiešām nekā nav, jāieskatās saldētavā, varbūt tur kaut kas aizķēries. Atradās vistu stilbiņi un pelmeņu paka. Ķēpāties ar gaļas atsaldēšanu negribēju, tādēļ nācās eksperimentēt ar pelmeņiem. Koju laikā, protams, bija divi varianti – vārīti vai cepti uz pannas. Nupat atklāju, ka tie itin labi sader arī ar cepeškrāsni!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!