Foto: Shutterstock
Saulainas pievakares nudien nav paredzētas ilgstošai maltītes gatavošanai. Lai tavā vietā strādā cepeškrāsns!

Izmanto to, kas ledusskapī pieejams, vai arī sagādā iecienītākos sezonas labumus, izvēlies kādu no ''Tasty'' piedāvātajām receptēm un pagatavo ātro versiju vakariņām, kur lielāko artavu veiks cepeškrāsns. Viss, kas jādara pašiem – jānomizo, jāsagriež dārzeņi, jāsarindo kārtu kārtās, jāaplej dāsni ar kādu mērci, papildu sātam jāpierīvē siers un jāšauj krāsnī iekšā!

Pamatīgākai maltītei dārzeņus var papildināt ar vistas filejas strēmelītēm, bekonu, vistas šķiņķīšiem vai malto gaļu, ko likt kādā kārtā. Starp citu, šajā sezonā noteikti izmēģini musaku – sacepumu, kurā izmanto baklažānus, malto gaļu un kartupeļus. Makten sātīgi un gardi! Savukārt vieglāku ēdienu cienītāji var ļauties eksperimentam un no kabača strēmelēm pagatavot viltoto lazanju, kas beigu beigās būs pamatīgs ēdiens, pat ja tur nav ne kripatas gaļas.

Vai tie būtu tomāti, ziedkāposti, brokoļi, jaunie kartupeļi, kāposti vai kas cits, doma par sacepumu vakariņās ir vairāk nekā lieliska, it īpaši, ja negribas ilgi šmorēt. Lai sanāk labs rezultāts!

Kāpostu sacepums ar tomātiem un siera 'cepuri'

Foto: Shutterstock

Pusdienām vai launagam, ēdienkartes dažādošanai noderēs šī kāpostu sacepuma recepte.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un kabaču kārtainais sacepums

Foto: Privātais arhīvs

Ļoti vienkāršs un gards veids, kā salīdzinoši īsā laikā un ar minimālu darbu pabarot kuplāku ēdāju pulku. Recepti izmēģinājis un citiem iesaka akmeņkalis un labas garšas pazinējs Guntis Pandars. Viņš arī iesaka vistas fileju šajā receptē aizstāt ar tītara gaļu.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas, kartupeļu un tomātu sacepums

Foto: Shutterstock

Maltās gaļas, kartupeļu un tomātu sacepums garšos gan lielajiem, gan mazajiem.

Lasīt vairāk

Viltotā lazanja – cukīni sacepums ar malto gaļu

Foto: Shutterstock

Lazanja, kuru gluži nevar par tādu nodēvēt, jo klasiskās lazanjas plāksnes aizstātas ar plāni sagrieztām cukīni šķēlēm. Sātīga, garda un ļoti barojoša maltīte vakariņām.

Lasīt vairāk

Spinātu - siera sacepums

Foto: Shutterstock

Spinātu - siera sacepums priekš gardām ikdienas pusdienām.

Lasīt vairāk

Tomātu sacepums ar kabaču strēmelītēm, mocarellu un baziliku

Foto: DELFI

Sulīgi tomāti, spirgtais baziliks un kārdinoši staipīgais siers – vai vasaras izskaņā ir atrodama vēl garšīgāka kombinācija? Turklāt tomāti satur ļoti maz kaloriju, bet tajos ir daudz minerālvielu un vitamīnu, tādēļ steidz tos baudīt dažādās variācijās.

Lasīt vairāk

Ziedkāpostu un siera sacepums

Foto: Shutterstock

Vienkāršs ziedkāpostu sacepums, kas papildināts ar siera mērci un sarīvētu sieru virskārtā. Vari izmantot kā Parmezāna sieru, tā rīvētu Krievijas, Holandes vai kādu citu labi kūstošu sieru.

Lasīt vairāk

Kartupeļu biezputras, maltās gaļas un tomātu sacepums

Foto: Shutterstock

Kartupeļu, maltās gaļas un tomātu sacepums – sātīgai pusdienu vai vakariņu maltītei.

Lasīt vairāk

Dārzeņu sacepums ar lēcām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgs lēcu, dārzeņu un olu sacepums jeb "moussaka". Ja baklažāni vai ķirbji negaršo, tos droši vari aizstāt ar burkāniem vai kādu citu dārzeni, kas tīk labāk.

Lasīt vairāk

Liesais cukīni-siera sacepums

Foto: Shutterstock

Kaut šis sacepums nevar lepoties ar lielu kaloriju daudzumu, tam piemīt citas lieliskas īpašības: piesātināta garša, vienkārša pagatavošanas metode un kraukšķīga garoziņa. Ir vērts izmēģināt, lai pārliecinātos, ka pat cukīni nīdēji var mainīt savas domas, nogaršojot šo burvīgo un svaigo garšu salikumu.

Lasīt vairāk

Musaka - baklažānu un kartupeļu sacepums ar gaļu

Foto: Shutterstock

Musaka ir tradicionāls Balkānu un Vidusjūras valstu ēdiens, kuru gatavo cepeškrāsnī - no baklažāniem, kartupeļiem un gaļas, bagātīgi pārlejot ar mērci.

Lasīt vairāk

Saulainais dārzeņu sacepums ar kabaci un mocarellu

Foto: DELFI

Kraukšķīgas kabaču šķēlītes, kas cieši izkārtotas ar tomātiem – pamats gardam sacepumam. Papildini to ar kūstošo mocarellu vēl labākai garšai.

Lasīt vairāk

Vienkāršais kabaču un siera sacepums

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs un gards sacepums, kam nevajadzēs daudz sastāvdaļu. Atliks vien sarīvēt kabačus, sajaukt ar sieru, rīvmaizi, garšvielām un olām.

Lasīt vairāk

Kabaču sacepums ar dārzeņiem un fetas sieru

Foto: Shutterstock

Vēl viena recepte kabaču laikam - sacepums cepeškrāsnī ar Fetas sieru un citiem vasaras dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Sakņu dārzeņu un gaisīgas mīklas sacepums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldi burkāni, gardi pastinaki, sīpoli un puravi, kas apcepti cepeškrāsnī. Bet tas vēl nav viss – tiem klāt gaisīga un vienkārša mīkla. Ēdiens, kas ir kaut kas starp sacepumu un pīrāgu – pusdienu vai vakariņu galdam.

Lasīt vairāk

Baklažānu rullīšu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti gards baklažānu un siera sacepums. Vispirms pagatavo baklažānu rullīšus, kurus pilda ar rikotas siera masu. Pēc tam sagatavotos rullīšus gulda tomātu mērcē, pārkaisa ar sieru un cep gatavus.

Lasīt vairāk

Krāsainais dārzeņu sacepums ar fetas sieru

Foto: Shutterstock

Dārzeņu sacepums ar fetas sieru un balzamiko.

Lasīt vairāk

Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem

Foto: Shutterstock

Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem - sātīgai un gardai ikdienas maltītei.

Lasīt vairāk

Gardais cukīni un tomātu sacepums ar sieru

Cukīni vai kabaču sacepums ar tomātiem un sieru labi garšos gan tāpat, gan kā piedeva grilētai gaļai. Izmēģini šo recepti!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!