Vasaras garša vakariņās: sviesta pupiņas 15 variācijās
Foto: Shutterstock

Makaronus, rīsus, griķus un dažādus konservus atstāsim sezonai, kad dārza veltes vairs nebūs rokas stiepiena attālumā. Tā kā šobrīd tirgus plačos gozējas saulainās sviesta pupiņu pākstis, nākam talkā ar idejām, kā iegādāto tiesu gardi celt galdā.

Lai vai kādu recepti izvēlēsies, lielākoties visās versijās sviesta pupiņas ieteicams vispirms noblanšēt. Tas nozīmē – novārīt un tad strauji apliet ar aukstu ūdeni, lai tās ir mīkstas, bet joprojām formu saturošas.

Sviesta pupiņas nomazgā, nogriež tām cietos, asos galus un liek karstā sālsūdenī novārīties, līdz tās mīkstas. Tad nokāš karsto ūdeni, noskalo ar aukstu un izmanto, kā vien vēlas. No sviesta pupiņām gatavo sautējumu ar sīpoliem un tomātiem, dažas minūtes apcep sviestā un pārber ar svaigiem zaļumiem, iemaisi pesto vai papildini ar šķiņķi, malto gaļu vai pat gailenēm – tas lai paliek katra paša pārziņā. Ļoti labi garšos, ja pupiņas izmantosi par pamatu salātos, tāpat zupā salikumā ar citiem dārzeņiem tās pierādīs savu izcilību.

Izbaudi sviesta pupiņu sezonu godam!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form