Makaronus, rīsus, griķus un dažādus konservus atstāsim sezonai, kad dārza veltes vairs nebūs rokas stiepiena attālumā. Tā kā šobrīd ir īstais laiks, kad tiek vāktas saulainās sviesta pupiņu pākstis, nākam talkā ar idejām, kā ražu gardi celt galdā.

Lai vai kādu recepti izvēlēsies, lielākoties visās versijās sviesta pupiņas ieteicams vispirms noblanšēt. Tas nozīmē – novārīt un tad strauji apliet ar aukstu ūdeni, lai tās ir mīkstas, bet joprojām formu saturošas.

Sviesta pupiņas nomazgā, nogriež tām cietos, asos galus un liek karstā sālsūdenī novārīties, līdz tās mīkstas. Tad nokāš karsto ūdeni, noskalo ar aukstu un izmanto, kā vien vēlas. No sviesta pupiņām gatavo sautējumu ar sīpoliem un tomātiem, dažas minūtes apcep sviestā un pārber ar svaigiem zaļumiem, iemaisi pesto vai papildini ar šķiņķi, malto gaļu vai pat gailenēm – tas lai paliek katra paša pārziņā. Ļoti labi garšos, ja pupiņas izmantosi par pamatu salātos, tāpat zupā salikumā ar citiem dārzeņiem tās pierādīs savu izcilību.

Izbaudi sviesta pupiņu sezonu godam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!