Foto: Shutterstock
Vasaras jaunie dārzenīši tā vien aicina izmēģināt kādu jaunu recepti. To maigā struktūra ir ideāli piemērota plācenīšu gatavošanai, jo nepieciešamā termiskā apstrāde ir ļoti īsa. Plačenīšu dažādības iespējamība ir neierobežota, savstarpēji kombinējot dažādus dārzeņus, jaucot tos ar gaļu vai zivīm.

Protams, plācenīšu karaliene joprojām ir gaļas kotlete, bet vai gan kāds var atteikties no burvīga biezpiena plācenīša, kas smaržo pēc vaniļas un kas pasniegts ar biezu skābo krējumu, vai pateikt "nē" rīvētu kartupeļu plācenītim?

Kāpostu-burkānu plācenīši

Foto: Shutterstock

Sātīgs un apetītlīgs vakariņu ēdiens. Pasniedz ar skābu krējumu vai salātiem skābā krējuma mērcē.

Lasīt vairāk

Zivju plācenīši no kartupeļiem un sardīnēm, pasniegti ar zirņu biezeni

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam interesanta un viegli pagatavojama recepte – gardi zivs un kartupeļu plācenīši no sardīnēm, kurus pasniedz kopā ar zaļo zirnīšu biezeni. Vasaras sezonā noteikti izmanto svaigos zaļos zirnīšus, kā arī plācenīšus liec burgera maizītēs, kad dodies piknikā.

Lasīt vairāk

Brokastu plācenīši no kartupeļu biezeņa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šie kartupeļu plācenīši garšo izcili gan tāpat, gan kā piedeva ar ceptām desiņām un šampinjoniem. Ļoti sātīgas brokastis! Ja iepriekšējā vakarā gatavoji kartupeļu biezputru, pagatavo brokastis no biezeņa atlikumiem.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un kukurūzas plācenīši

Foto: Tasty

Atšķirībā no kotletēm šoreiz gaļu nevis samaļ gaļas mašīnā, bet smalki, jo smalki sagriež ar nazi. Plācenīši ļoti ātri ir gatavi, jo nelielās gaļas kripatiņas strauji izkarst. Svarīgi ir tos nepārcept, citādi fileja zaudē savu sulīgumu un maigo garšu.

Lasīt vairāk

Saldo kartupeļu un pupu plācenīši

Foto: Shutterstock

Šai receptei var izmantot gan mums ierastos kartupeļus, gan saldos kartupeļus. Iesakām pamēģināt tieši saldos kartupeļus, kuri plācenīšiem iedos eksotiskāku garšas buķeti un saulaini dzeltenu izskatu.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie zivs plācenīši ar tartara mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zināms, ka zivs ēdieniem ļoti labi piestāv skābas lietas, tas pats attiecas uz salikumu ar sulīgi skābeno tartara mērci. Šie kraukšķīgie zivs plācenīši ne tikai izskatās, bet arī garšo brīnumgardi, turklāt pašu gatavotā mērce ir kas vairāk, kā parasta mērce. Izcila recepte, kā ikdienas ēdienkartē iekļaut zivis.

Lasīt vairāk

Neparastie nūdeļu plācenīši

Foto: Shutterstock

"Dažkārt gardākie ēdieni ir tie, kas ir visvienkāršāk pagatavojami. Nūdeles ir demokrātisks ēdiens, kas garšo gan bērniem, gan pieaugušajiem, turklāt sniedz sāta izjūtu," stāsta jaunatvērtā Jūrmalas restorāna Laivas šefpavārs Jānis Eislers, piedāvājot vienkāršu recepti no senas pavārgrāmatas.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un siera plācenīši

Foto: Shutterstock

Supervienkārša un ātra ideja pusdienām vai vakariņām - vistas gaļas plācenīši jeb kotletes ar sieru, olām un majonēzi. Pasniedz ar rīsiem vai svaigajiem salātiem!

Lasīt vairāk

Sātīgie kartupeļu plācenīši

Foto: Privātais arhīvs

Kādu vakaru, gaidot viesus, domāju, ko pagatavot cienastam. Kāda ir mūsu ikdiena šajā sabiedrībā, kad modē ir viss veselīgais, viss izsmalcinātais, viss.. viss...? Tā vien gribas pievērst uzmanību ar vienkāršu, piezemētu, ne ūberkrutu veselīgumu, bet reālu sātīgumu! Ir vēl cilvēki, kas pieturas pie omīšu virtuves pamatprincipiem - karfelis, sviestiņš, krējumiņš un gaļa. Bez gaļas vecis nav paēdis!

Lasīt vairāk

Aknu plācenīši

Foto: Shutterstock

Vienkārši un ātri, lēti un gardi - aknu plācenīši.

Lasīt vairāk

Brokoļu plācenīši ar sālītu gurķu–krējuma mērci

Foto: Shutterstock

Ātrām un sātīgām pusdienām vai launagam - brokoļu plācenīši.

Lasīt vairāk

Vistas filejas plācenīši ar ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Ideja vakariņām - vistas filejas kotletes ar ķiplociņu.

Lasīt vairāk

Zirņu - sīpolu kotletes

Foto: Shutterstock

Zirņu, auzu pārslu un sīpolu kotletes - sātīgām un lētām vakariņām.

Lasīt vairāk

Biezpiena plācenīši

Foto: Shutterstock

Nesteidzīgu brīvdienu rītu brokastu klasika - biezpiena plācenīši!

Lasīt vairāk

Tītara kotletes ar piparmētru kuskusu un gurķu mērci

Foto: Shutterstock

Pārsteidz sevi un savu ģimeni ar šo maltīti. Svaiga garšu pārbagātība, turklāt figūrai draudzīga. Un, kas labākais - virtuvē pavadīsi vien aptuveni 30 minūtes.

Lasīt vairāk

'Slinkie' kāpostu tīteņi tomātu mērcē

Foto: Shutterstock

"Slinkie" tīteņi jeb kotletes no tīteņu sastāvdaļām. Sulīgi un bezgala gardi - lieliska ideja sātīgām vakariņām,

Lasīt vairāk

Austrumnieciskie cūkgaļas burgeri ar svaigiem ananasiem un gurķiem

Foto: Vida Press

Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.

Lasīt vairāk

Ceptie cepelīni ar kūpinātu cauraudzīti

Foto: Shutterstock

Variācija par mūsu kaimiņu lietuviešu tradicionālajiem cepelīniem. Kartupeļu masai pievieno biezpienu, pildījumam - kūpinātu cauraudzīti un cep tos cepeškrāsnī, lai iegūtu gardu, kraukšķīgu garoziņu. Pilnai laimei baudi ar krējumu vai speķa - sīpolu mērcīti.

Lasīt vairāk

Klasiskās liellopa un cūkas gaļas kotletes

Foto: Shutterstock

Tasty ielūkojās Latvijas kulinārijas klasisko recepšu apcirkņos un atrada šo Ņinas Masiļūnes visgardāko un sulīgāko kotlešu recepti.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!