Foto: Shutterstock

Ja jums mājās nekā nav, ņemiet kartupeļus – un uzburiet no tiem vienkāršas, bet izcili gardas maltītes! Tik tiešām, latvietim nav nekā mīļāka par tik vienkāršo zemes bumbuli, kas nomizots un pagatavots karsts un kūpošs. Šoreiz izcelsim lērumu gardu krāsnī ceptu kartupeļu receptes, kas sasildīs pēc garākas ziemas pastaigas un liks novērtēt, cik garšīgs ir nesamudrīts ēdiens.

Cepšanai vislabāk izvēlēties izmērā mazākus kartupeļus, ja gribas tos baudīt veselus. Taču, ja pieliekamajā pagadījušies makanāki eksemplāri – griez vien tos daiviņās, ripiņās vai uz pusēm. Varētu teikt, ka kartupeļiem piestāv viss, jo tie būs gardi gan ar sāli un pipariem, gan olīveļļā apslacīti, gan ar sviestiņu iesmērēti. Taču vērts pamēģināt tupeņus papildināt ar paprikas pulveri, kartupeļu garšvielu, kaltētu rozmarīnu vai sinepēm – interesantākām garšu niansēm.

Tiem, kas virtuvē radošāki, iesakām pamēģināt kartupeļu vēdeklīšus – īpašā tehnikā iegrieztus kartupeļus, kas cepeškrāsnī skaisti pavērsies. Un, ja maltīti gribas smeķīgāku, vienmēr var pievienot kādu bekona šķēli. Un kur nu bez siera – derēs kā klasiskais Tilzītes, tā sarīvēts cietais siers un pat kamambēra gabaliņi, kas krāsnī smaržojot izkusīs un apskaus kartupeļa gabaliņus.

Pa receptei katrai gaumei – sālī ceptus ar bešamela mērci, ķiplokos un sviestā izviļātus vai spāņu gaumē ar salsu – atradīsi “Tasty” recepšu krātuvē. Dzīvo garšīgi un turi godā kartupeli!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!