Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kad visu dienu ir pabūts cilvēkos un darbā, ar nepacietību tiek gaidīts mirklis, kad beidzot varēsim tikt mājās un izbaudīt vakariņas kopā ar otro pusīti. Galvenais priekšnosacījums darbīgo vakaru maltītei ir pavisam vienkāršs – neko nesarežģīt. Tieši tāpēc, lai atvieglotu prātošanu par to, ko īsti pagatavot, kad ir jau krietni vēlāks, bet vēders izsalkumā burkšķ, Tasty.lv esam atlasījuši septiņas gardas receptes.

Darbadienās tie produkti, kas glābs situāciju, pavisam noteikti būs konservētas pupiņas, tomāti vai, piemēram, turku zirņi. No tiem var pagatavot zupas, "veiklus" sacepumus cepeškrāsnī un garšīgus salātus.

Vēl pateicīgi produkti, kurus ātri pagatavot reizēs, kad pie plīts negribas stāvēt ilgi, bet sajūta, ka no bada kuņģis sarausies – makaroni, rīsi, griķi, bulgurs, kuskuss un citi produkti. Tādās reizēs itin viegli būs pagatavot klasiskos makaronus ar šķiņķi jeb "pasta carbonara".

Bet, ja ledusskapī atstāta maltā gaļa, ar domu, ka jācep kotletes, bet to nākas atlikt – izmanto to vienkāršā sacepumā vai mērcē. Galvenais, lai izsalkums tiktu remdēts, bet atliktu vēl laiks, ko pavadīt ar mīļajiem!

Cepeškrāsnī gatavoti kabači ar siera cepurītēm

Foto: Privātais arhīvs

Pavisam vienkārši pagatavojama un garda recepte. Ceptās kabaču šķēlītes ar sieru Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursa ietvaros.

Lasīt vairāk

Pannā cepti konservēti tomāti ar olu un papriku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ļoti aromātiska maltīte, kuru baudīt kā sātīgas brokastis vai vieglas pusdienas. Pannā apceptie tomāti, sīpoli un paprika vēl jo vairāk izcelsies, ja to baudīs kopā ar centrā iecepto olu. Vienkārši un garšīgi!

Lasīt vairāk

Ābolu, kartupeļu un seleriju biezenis

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kartupeļu biezputra ar garšīgu pievienoto vērtību – āboliem un selerijas gabaliņiem. Krēmīgo konsistenci maltītei piešķirs arī klāt liktais maskarpones svaigais siers. Gardām pusdienām var ēst tāpat, bet vakariņās pasniedz kopā ar gaļu vai zivi.

Lasīt vairāk

Ātrie makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem

Foto: Vida Press

Pasta ar sieru, pasta ar Boloņas mērci, pasta ar tunci... Šovakar - pasta ar turku zirņiem un brokoļiem! Recepte tiem, kuri meklē jaunas garšas un nolēmuši kaut uz brīdi atteikties no gaļas.

Lasīt vairāk

Brokoļu un ābolu krēmzupa ar pētersīļiem

Foto: Shutterstock

Patīkami maiga un vitamīniem bagāta brokoļu un ābolu krēmzupa, ar kuru mieloties reizēs, kad gribas ko vieglu. Gatavo zupu var pasniegt tāpat, vai pievienot sēkliņas vai grauzdiņus.

Lasīt vairāk

Makaroni ar šķiņķi jeb 'pasta carbonara'

Foto: PantherMedia/Scanpix

Itāļu virtuves klasika - "spageti carbonara" jeb makaroni ar šķiņķi un olu.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas sacepums, kad slinkums cept kotletes

Foto: DELFI

Kuram gan negaršo kotletes? Mūsmājās tas ir ļoti iecienīts "komforta" ēdiens, ko novērtē gan pieaugušie, gan bērni. Izņemot mani, kam jāstāv pie plīts un jācep. Tādēļ nereti mēdzu meklēt citus variantus, kā pagatavot malto gaļu, saglabājot "kotlešu sajūtu". Šonedēļ mūsmājās tapa maltās gaļas sacepums, kura pamatā ir kotlešu masa, ko papildināju ar tomātiem un mocarellu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!