Foto: DELFI
Ne tikai itāļi ir maizes un makaronu cienītāji, arī latviešiem maizīte ir goda vietā – daudziem neviena ēdienreize nav iedomājama bez tās. Ja tu neesi izņēmums, taču vēlies samazināt maizes patēriņu, tad, lūk, ir ieteikums – centies nedēļas nogales pusdienās pagatavot vrapus, nevis sviestmaizes. Turklāt – šie vistas vrapi ir lieliski piemēroti ne tikai pusdienām, bet arī vakariņām, jo tā ir tādas garšas bumba... Mmmm! Pildīti ar svaigām un veselīgām sastāvdaļām.

Jā, daudzi piekritīs, ka vienīgā problēma ar vrapiem ir tāda, ka tie bieži vien ir garlaicīgi – šķiņka šķēle, siers un salāti... Atceries, ka veselīgs ēdiens nav tas pats, kas garlaicīgs ēdiens! Zinu, ka liela daļa sevi sasaistīs ar šo: "Ja mani pacienās ar garlaicīgu ēdienu, es, protams, pieklājīgi pasmaidīšu un apēdīšu mazu porciju, bet pēc tam... Nu, kad neviens neskatīsies, notiesāšu kaut ko daudz garšīgāku un neveselīgāku." (Šis ir par manu draugu! Un pieņemu, ka vēl par daudziem vīriešiem). Tāpēc, kad cenšamies pagatavot vrapus mājās, tiem ir jāizdodas supergaršīgiem.

Varu nomierināt – vistas vrapus ir ļoti viegli pagatavot, un tiem nav nepieciešams daudz sastāvdaļu. Turklāt to veidošana kopā ar bērniem varētu būt pavisam jautra kopīgā aktivitāte. Neatkarīgi no virtuves iemaņu līmeņa – tie sanāks ikvienam! Varam, protams, pastrīdēties par vizuālo noformējumu, jo, iespējams, ne visiem sanāks skaisti tos sarullēt (mēs arī vēl tikai mācāmies!). Bet šeit runa ir par garšu, nevis izskatu.

Lūk, mūsu piedāvājums veselīgajiem vistas vrapiem.

40Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vistas fileja skābais krējums 15% ķiploks sīpoli dilles loki saldās paprikas garšviela vai vistas gaļas garšviela sāls eļļa tomāti gurķi ķīnas kāposts tortiljas

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo pikanto lociņu mērci: bļodiņā iespiež ķiploku daiviņu, pievieno 15% krējumu (būs šķidrākas konsistences, nekā 25% krējums) un klāt pieber sīki sakapātus lociņus un dillītes. Pēc izvēles – vari pievienot arī sāli.

2

Citā bļodiņā sajauc palielos gabalos sagrieztus sīpolus, vistas fileju un sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Visu sajauc kopā ar garšvielām. Var izvēlēties saldās paprikas pulveri vai vistas gaļas garšvielu, nedaudz sāli. Visu samaisa!

3

Pannā sakarsē eļļu, un liek cepties gaļas un garšaugu masu.

4

Pa to laiku plānās šķēlītes sagriež tomātu, gurķus. Sakapā arī Ķīnas kāpostu.

5

Gatavo vrapus. Uz darba virsmas izklāj tortilju, liek sacepto vistu, pievieno dārzeņus (drīkst eksperimentēt!), sīki sakapātu Ķīnas kāpostu un pa virsu pagatavoto mērcīti. Ielokot apakšmalu, sarullē. Liek vrapu uz pannas nedaudz apgrauzdēties.

Receptes ideju aizlienējāmies no ēdienu blogeres Kitijas. Tomēr recepti vēl nedaudz papildinājām pēc savām sajūtām. Tā kā droši – to vari darīt arī tu!

Bet, ja pārlieku veselīgā versija tevi neuzrunā un ir apnikusi vecā, labā sviestmaize, vari atsvaidzināt savu pusdienu kastīti ar kādu no citiem "Tasty.lv" vrapu pildījumiem. Šis ir vienkāršu un veselīgu vrapu krājums. Iedvesmojies!

Lai labi garšo!

Vistas vraps ar avokado, sieru un tomātiem

Foto: Alise Krūmiņa

Kurš gan spētu atteikties no siltas tortiljas ar bezgala kārdinošu pildījumu no ceptas vistas filejas šķēlēm, krēmīga avokado, sulīgiem ķirštomātiņiem un devīgas kūstoša siera kārtas. Recepti iesaka ļoti garšīga "Instagram" konta saimniece Alise Krūmiņa.

Lasīt vairāk

Vrapi ar pīles fileju un dārzeņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Eksotiski vrapi, kuru pagatavošanai vajadzīga ne tikai pīles fileja, bet arī Hoisin mērce. Šī mērce ir klasiska sastāvdaļa Pekinas pīles pagatavošanai – meklē to veikalu plauktos pie Āzijas virtuves produktiem.

Lasīt vairāk

Video: Gardais vraps ar vistas fileju

Vrapi ar vistas fileju un dārzeņiem ir kārtējā lieliskā Mušmiru ielas iemītnieku recepte. Vrapu var uzskatīt par universālu ēdienu - tā ir gan uzkoda, gan pamatēdiens, turklāt tas lieliski garšo gan siltā, gan aukstā veidā. Un pildījuma sastavdaļas vari variēt pēc sirds patikas.

Lasīt vairāk

Laša un vārītas olas vraps

Foto: Shutterstock

Ērta un garda uzkoda, kas būs piemērota gan pasēdēšanai nelielā draugu lokā, gan brīvdienu brokastīs ģimenei, gan paņemšanai līdzi uz darbu veselīgai uzēšanai pārtraukumā.

Lasīt vairāk

Zivju pirkstiņu vraps

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda pusdienu pārtraukuma uzkoda, kuru līdzņemšanai uz darbu var sagatavot arī iepriekšējā vakarā.

Lasīt vairāk

Asie tortilju rullīši ar liellopa gaļu

Nezinu, kā jums, bet man ļoti garšo tako jebkurā tā formā. Tako salāti, cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar tako mērci... Tas ir tikai laika jautājums, līdz es izdomāšu, kā tako iekļaut arī zupās. Bet šai dienai - tako pildījums tortilju rullīšos. Nav tā, ka man negaršotu kraukšķīgie tako čipsi, tomēr ikreiz, kad tos ēdu, puse čipsu galu galā sabirst man klēpi, tādēļ nolēmu eksperimentēt ar tortiljas plāceņiem.

Lasīt vairāk

Gatavas 10 minutēs: tortiljas ar tunci un avokado

Foto: Shutterstock

Šīs tortiljas ar pavasarīgi svaigu, sulīgu un slaidajai līnijai draudzīgu pildījumu varēsi pagatavot nieka 10 minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Tortiljas ar vistu, gurķiem un marinētiem šampinjoniem

Foto: Privātais arhīvs

Ja no iepriekšējās maltītes pāri palikuši vistas cepeša vai grilēta cāļa atgriezumi, tad izmanto ceptās gaļas gabaliņus, lai 15 minūtēs pagatavotu tortiljas ar bagātīgu pildījumu. Recepti iesaka Dace Sproģe.

Lasīt vairāk

Ar krēmīgu olu kulteni, avokado un lociņiem pildītas tortiljas

Foto: Shutterstock

Vēl viens garšīgs variants, kā baudīt olu kulteni – ietinot tortiljās kopā ar krēmīgiem avokado gabaliņiem un kapātiem lociņiem. Ņammm...

Lasīt vairāk

Sātīgie pupiņu un vistas burito ar sieru

Foto: Privātais arhīvs

"Tasty" lasītāja Stella recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka savu vienkāršo un garšīgo versiju par populārā meksikāņu burito tēmu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!