Veselīgais vistas vraps ar pikanto lociņu mērci un vēl 10 idejas pildījumiem
Foto: DELFI

Ne tikai itāļi ir maizes un makaronu cienītāji, arī latviešiem maizīte ir goda vietā – daudziem neviena ēdienreize nav iedomājama bez tās. Ja tu neesi izņēmums, taču vēlies samazināt maizes patēriņu, tad, lūk, ir ieteikums – centies nedēļas nogales pusdienās pagatavot vrapus, nevis sviestmaizes. Turklāt – šie vistas vrapi ir lieliski piemēroti ne tikai pusdienām, bet arī vakariņām, jo tā ir tādas garšas bumba... Mmmm! Pildīti ar svaigām un veselīgām sastāvdaļām.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Jā, daudzi piekritīs, ka vienīgā problēma ar vrapiem ir tāda, ka tie bieži vien ir garlaicīgi – šķiņka šķēle, siers un salāti... Atceries, ka veselīgs ēdiens nav tas pats, kas garlaicīgs ēdiens! Zinu, ka liela daļa sevi sasaistīs ar šo: "Ja mani pacienās ar garlaicīgu ēdienu, es, protams, pieklājīgi pasmaidīšu un apēdīšu mazu porciju, bet pēc tam... Nu, kad neviens neskatīsies, notiesāšu kaut ko daudz garšīgāku un neveselīgāku." (Šis ir par manu draugu! Un pieņemu, ka vēl par daudziem vīriešiem). Tāpēc, kad cenšamies pagatavot vrapus mājās, tiem ir jāizdodas supergaršīgiem.

Varu nomierināt – vistas vrapus ir ļoti viegli pagatavot, un tiem nav nepieciešams daudz sastāvdaļu. Turklāt to veidošana kopā ar bērniem varētu būt pavisam jautra kopīgā aktivitāte. Neatkarīgi no virtuves iemaņu līmeņa – tie sanāks ikvienam! Varam, protams, pastrīdēties par vizuālo noformējumu, jo, iespējams, ne visiem sanāks skaisti tos sarullēt (mēs arī vēl tikai mācāmies!). Bet šeit runa ir par garšu, nevis izskatu.

Lūk, mūsu piedāvājums veselīgajiem vistas vrapiem.

Vispirms pagatavo pikanto lociņu mērci: bļodiņā iespiež ķiploku daiviņu, pievieno 15% krējumu (būs šķidrākas konsistences, nekā 25% krējums) un klāt pieber sīki sakapātus lociņus un dillītes. Pēc izvēles – vari pievienot arī sāli.

Citā bļodiņā sajauc palielos gabalos sagrieztus sīpolus, vistas fileju un sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Visu sajauc kopā ar garšvielām. Var izvēlēties saldās paprikas pulveri vai vistas gaļas garšvielu, nedaudz sāli. Visu samaisa!

Pannā sakarsē eļļu, un liek cepties gaļas un garšaugu masu.

Pa to laiku plānās šķēlītes sagriež tomātu, gurķus. Sakapā arī Ķīnas kāpostu.

Gatavo vrapus. Uz darba virsmas izklāj tortilju, liek sacepto vistu, pievieno dārzeņus (drīkst eksperimentēt!), sīki sakapātu Ķīnas kāpostu un pa virsu pagatavoto mērcīti. Ielokot apakšmalu, sarullē. Liek vrapu uz pannas nedaudz apgrauzdēties.

Receptes ideju aizlienējāmies no ēdienu blogeres Kitijas. Tomēr recepti vēl nedaudz papildinājām pēc savām sajūtām. Tā kā droši – to vari darīt arī tu!

Bet, ja pārlieku veselīgā versija tevi neuzrunā un ir apnikusi vecā, labā sviestmaize, vari atsvaidzināt savu pusdienu kastīti ar kādu no citiem "Tasty.lv" vrapu pildījumiem. Šis ir vienkāršu un veselīgu vrapu krājums. Iedvesmojies!

Lai labi garšo!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.