Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēc svētkiem, lai atpūstos no trakas ēšanas, ļoti piemērotas ir vieglas zupiņas ar dārzeņiem, vistu vai zivīm. Tās sasildīs, uzmundrinās un ļaus atpūsties no svētku bagātīgajiem un sātīgajiem ēdieniem. Turklāt šādas zupas ir ļoti ātri pagatavojamas un neprasa garas vārīšanas stundas.

Piedāvājam kolekciju ar zupām, kas būs gatavas pusstundas vai stundas laikā. Izvēlies sev piemērotāko recepti un palutini savus mīļos un sevi!

Gardā laša zupa

Foto: Privātais arhīvs

Interesanta un kreptīga laša zupa, kuru "Zupu konkursam" iesūtījusi Tasty.lv lasītāja Elita Dudele. Zupu biezāku padarīs ne vien tajā esošie kartupeļi, bet arī druska rīsu, bet izteiksmīgāku garšu piešķirs klasiskā lauru lapa.

Lasīt vairāk

Ātrā konservēto tomātu krēmzupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.

Lasīt vairāk

Ķirbju krēmzupa ar tomātiem

Foto: Shutterstock

Krēmīga un maiga ķirbju zupa, kuru īpaši gardu padara tomāti. Zupā ir vēl viena ļoti svarīga sastāvdaļa - sīpoli, kurus zupā liek samērā daudz. Kopumā sīpolu un ķirbju attiecība ir 1:2.

Lasīt vairāk

Siera krēmzupa ar baltvīnu franču gaumē

Foto: Shutterstock

Franču virtuves klasika - burvīgā siera krēmzupa. Turklāt to ir tik vienkārši pagatavot. Zupu rotā ar kapātiem zaļumiem un pasniedz ar ķiploku grauzdiņiem.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar sausmaizīšu klimpām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Karsta un sildoša vistas zupa ar gardu piedevu – maizīšu klimpām jeb frikadelēm. Zupas gatavošana gan prasa pacietību, taču rezultāts ir tā vērts – paša izvārīts, kārtīgs buljons. Ideāli garšos kādā vēsākā rudens dienā pie pusdienu vai vakariņu galda.

Lasīt vairāk

Zivs buljonzupa zvejnieku gaumē

Aromātiska un piesātināta, sildoša un neticami garšīga - tāda ir šī zivju zupa zvejnieku gaumē. Izvēlies zivi - raudu, līdaku, mencu vai jebkuru citu, sagatavo sezonas dārzeņus un izbaudi!

Lasīt vairāk

Vienkāršais rāmen - nūdeles buljonā

Foto: DELFI

Stāsts ir par nūdelēm buljonā, kas man tas bija vesels piedzīvojums - kā es vispār iepazinu tādu rāmenu, kā to pagaršoju un kā pēc tam nolēmu atkārtot mājās.

Lasīt vairāk

Ļoti ātri pagatavojama biešu zupa sliņķu gaumē

Foto: J.Roze

Šī tiešām ir ļoti ātri pagatavojama, bet tāpēc ne mazāk garda biešu zupa. Protams, ir daudz izdevīgāk pirkt svaigas bietes, bet to pagatavošana prasa samērā daudz laika, tādēļ reizēm nav grēks ļaut vaļu slinkumam un aiztaupīt sev produktu sagatavošanas darbus.

Lasīt vairāk

Veselīga vistas zupa ar grūbām, citronu un čili

Foto: Shutterstock

Grūbas ir mūsu nacionālais lepnums, zirnīši zupai piešķir košumu, bet maigā vistas gaļa, salikumā ar aso čili un veselīgo citronu, rada spēcinošu garšu buķeti, kura palīdzēs noturēt veselību un ātri vien dabūs uz kājām savārgušos .

Lasīt vairāk

Dzidrā vistas zupa ar dārzeņiem un klimpām

Foto: Shutterstock

Dzidrā vistas zupa ar dārzeņiem un klimpām garšo gan lieliem, gan maziem.

Lasīt vairāk

Dārzeņu zupa ar šķiņķi un rupjmaizes graudziņiem

Foto: Shutterstock

Dārzeņu zupa ar rupjmaizes grauzdiņiem žāvētas gaļas pavadījumā.

Lasīt vairāk

'Minesotas' zupa tievētājiem

Foto: Shutterstock

Veselīga dārzeņu zupa - sātīga, bet ar nelielu kaloriju skaitu. Šī zupa ir daļa no tā saucamās Minesotas klīnikas diētas, kas īpaši izstrādāta ātrai svara samazināšanai (pacientiem pirms operācijām) un organisma attīrīšanai. Pat ja tev nav nepieciešams ievērot diētu, runā, ka pēc pāris atslodzes dienām, pamatā lietojot šo zupu, rodoties laba pašsajūta un esot jūtams spēku pieplūdums.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!