Foto: Shutterstock
Siltie vakari mūs mudina uzklāt galdu dārzā vai terasē, sajaukt ātrus un vienkāršus salātus, piepildīt glāzes ar citronu ūdeni un baudīt vasaras siltumu.

Vai nu tu iekur grilu, vai sakarsē pannu, jūras veltes ir vienas no visātrāk iegūstamajām uzkodām, jo to marinēšanai pietiek ar nieka 15 minūtēm, bet termiskajai apstrādei ar pāris minūtēm. Turklāt, ja tu izvēlies jau kūpinātu lasi vai paņem tunča konservu, salāti būs gatavi dažās minūtēs. Izmanto svaigos augļus, grilē tos, iejauc salātos. Jūras veltes ir ļoti piemērotas dažādām augļu salsām. Svini vasaru!

Makaronu salāti ar tunci

Makaronu salāti ar tunci ir ļoti ātri pagatavojami, turklāt ļoti garšīgi. Tuncis eļļā, aromātiski tomāti, ko papildina citas gardas lietas - ideālas vasaras vakariņas!

Lasīt vairāk

Ceptas garneles ar arbūziem un fetas sieru

Foto: Shutterstock

Brīnišķīga, apetītlīga uzkoda. Saldi kraukšķīgie arbūza gabaliņi izceļ pikantos garneļu kumosiņus, bet feta piešķir nopietnību un dod sātu. Ieteicams izmantot jēlas, termiski neapstrādātas garneles. Saldētas garneles pa nakti ieliek parastā ledusskapja nodalījumā, nākamajā dienā tās būs atlaidušās un piemērotas cepšanai.

Lasīt vairāk

Ceptas garneles ar granātābolu salsu

Foto: Shutterstock

Ļoti garda tīģergarneļu uzkoda ar asumiņu. Piemērota nelielām viesībām vai īpašam vakaram. Garneles vispirms 30 minūtes marinē. Tikmēr sagatavo salsu. Garnelēm jābūt jēlām, termiski neapstrādātām.

Lasīt vairāk

Laša rullīši ar kaperiem un rukolu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Restorāna cienīga maltīte, kuru vari pagatavot mājās un būt īsts šefpavārs! Nelielās laša ruletītes noteikti izpelnīsies atzinību no ēdājiem. Bet garšas kārpiņas sajūsmā dancos, kad baudīsi lasi kopā ar kaperiem un rukolu.

Lasīt vairāk

Siltie jūras ķemmīšu un bekona salāti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vasarīgi un veikli pagatavojami salāti, kuros īpaši izceļas ne tikai jūras ķemmītes, bet arī gardais, kraukšķīgais bekons. Pagatavo siltos salātus pusdienās vai kā pirmo ēdienu vakariņās. Jūras velte būs lieliska jauna vēsma tavā virtuvē.

Lasīt vairāk

Pupiņu salāti ar lasi un artišokiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šiem salātiem tiek izmantots viegli apcepts, gandrīz jēls lasis, kurš nevainojami papildinās kraukšķīgās pākšu pupiņas. Garšas buķetes akcents ir marinētie artišoki.

Lasīt vairāk

Zivs filejas vrapi ar zaļumiem un marinētiem gurķīšiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Reizēm tā vien kārojas ko vienkāršu, rokās paņemamu un gardu. Baltās zivs filejas "burgeri", kas ietīti tortiljā, būs interesants risinājums vienkāršai maltītei, kuru ēst tāpat, turot rokās.

Lasīt vairāk

Neparasti gardie garneļu, vīnogu un ananasu salāti

Foto: Aija Lietiņa

Pavisam neparasta salātu recepte, kuru iesaka MansDraugs.lv redaktore Aija Lietiņa. Nododam to vērtējumam un izmēģināšanai arī jums!

Lasīt vairāk

Dārzeņu salāti ar turku zirņiem un kūpinātu lasi

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

Šie ātrie, svaigie un veselīgie dārzeņu salāti ir nobaudīšanas vērti.Sastāvdaļu attiecības nepavisam nav būtiskas. Ja gribi zaļākus, svaigākus salātus, pievieno vairāk dārzeņu, savukārt, ja prasās ko nedaudz sātīgāku - pievieno lielāku daudzumu turku zirņu. Lasi var aizstāt, piemēram, ar grilētu vistas fileju, kādu no mīkstajiem sieriem vai arī neko - jo arī tāpat šie salāti, ko iesaka kulinārijas bloga "Gards ka nenoēsties!" autore, būs gana gardi.

Lasīt vairāk

Spinātu salāti ar kūpinātu lasi un mocarellu

Foto: Shutterstock

Spinātu salāti ar kūpinātu lasi - izsmalcinātam gardēdim.

Lasīt vairāk

Eksotiskie garneļu salāti ar meloni

Foto: Shutterstock

Eksotiskie garneļu salāti ar meloni un dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Cepti kalmāri ar apceptiem dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Ļoti ātri pagatavojama uzkoda, kuru var pasniegt kopā ar ceptām zivīm, tīģergarnelēm un citām jūras veltēm vai arī kā pamatēdienu. Cepti kalmāri lieliski saderas ar pannā apceptiem sparģeļiem vai jebkuriem citiem apceptiem dārzeņiem. Kalmārus var grilēt arī uz oglēm.

Lasīt vairāk

Zaļie salāti ar tunci un olām

Foto: PantherMedia/Scanpix

Gardi zaļie salāti ar tunci - slaveno "Nicoise" salātu variācija.

Lasīt vairāk

Siltie garneļu salāti

Foto: Vida Press

Šie siltie salāti ir īsta Āzijas virtuves paraugstunda, kurā garneļu maigā garša sajaukta ar aso čili, atspirdzinošo laimu un spēcinošo ingveru.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar šprotēm

Foto: Publicitātes foto

Vienkāršu un ātri pagatavojamo makaronu salātu recepti piedāvā restorāna "YOLO" šefpavārs Artūrs Freibergs. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

Lasīt vairāk

Svaigie lapu salāti ar kartupeļu pankūku un laša tartaru

Svinībām vai īpašai ēdienreizei - svaigie lapu salāti ar kartupeļu pankūku un laša tartaru. Recepti iesaka restorānu tīkls "Tex-Mex".

Lasīt vairāk

Kūpinātas skumbrijas salāti

Foto: Bonduelle

Iedvesmojoša recepte jūsu svētku galdam – kūpinātas skumbrijas salāti

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!