Foto: Shutterstock

Tas, ka aiz loga trako ziema un vēsākajās gada dienās esam raduši ēst sātīgas maltītes, nenozīmē, ka par savu labsajūtu, slaido vidukli un reizē arī garšas kārpiņu palutināšanu varam aizmirst. Gardas un sildošas maltītes var pagatavot arī liesākas, ļaujot garšu diktēt pievienotajām garšvielām, bet par pamatu izvēloties neparastākas sastāvdaļas.

Vai atceries, kā garšo siltas mīdijas? Ja nē, ir pēdējais laiks tās pagatavot, piemēram, novārot šerijā un tomātu biezenī. Ja saldētavā aizķērušās rudenī nolasītās sēnes, kas sasaldētas ar mērķi, ka ziemā tiks pagatavotas – tad pēdējais laiks pasniegt tās kopā ar mīksti novārītu olu bez čaumalas.

Vēl viens produkts, kas, garšīgi pagatavots, neliks uztraukties par to, ka tik kāds lieks grams nav nācis klāt, ir vista – pagatavo to gardā garšaugu mērcītē vai kopā ar pikanto ķiploku. Bet vistas zupa, kurai klāt pievienotas arī grūbas, sasildīs kādā vēsākā vakarā. Un ja pusdienu vai vakariņu noslēgumā ir vēlme pēc vienkārša, bet tajā pašā laikā garšīga deserta – grieķu jogurts ar siltu melleņu mērci būs tieši laikā!

Šerijā novārītas mīdijas ar aioli mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mīdijas nav pati tipiskākā pusdienu maltīte vai vakariņu pirmais ēdiens, taču gards gan! Pikanti pagatavotas, tās lieliski saderēs ar aioli mērci, un smaržos tā, ka atteikties būs grūti.

Lasīt vairāk

Pusdienu grauzdiņš ar apceptām sēnēm, kale kāpostu un plaucētu olu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sviestā apceptas sēnes, gardais kale kāposts un plaucēta ola – sastāvdaļas vieglām pusdienām. Pasniedz līdzīgi kā salātus, skaisti izkārtotus kārtās uz apgrauzdētas maizītes.

Lasīt vairāk

Laša kotletes ar gurķu salātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši pagatavojami laša plācenīši jeb kotletes ar dillēm. Pasniedz vakariņās kopā ar mazliet pikantajiem gurķu salātiem un nedaudz jogurta bez piedevām.

Lasīt vairāk

Jogurts ar melleņu mērci un pistācijām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Laiks uzfrišināt ierasto brokastu jogurta bļodiņu ar ko īpašu! Pagatavo gardu melleņu kompotu, kas piedevām garšos un smaržos pēc gabaliņa saules, pateicoties apelsīnam un vaniļas ekstraktam. Servējot neaizmirsti pievienot pistācijas – tās ne tikai dos enerģiju dienas sākumam, bet patīkami kontrastēs ar jogurtu un saldajām ogām.

Lasīt vairāk

Vistas buljonzupa ar grūbām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nekas tā nesasilda kā vistas gaļas zupiņa. Pagatavo to no iepriekš novārīta buljona, pievieno dārzeņus un grūbas, bet izteiktākam aromātam pieber garšaugu rīvmaizi ar citrona miziņu.

Lasīt vairāk

Zaļumu salāti ar bulguru, ceptām garnelēm un avokado

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Svaiguma dvesma pusdienu šķīvī – garšīgi un zaļumiem bagātīgi salāti ar pētersīļiem, dillēm un lociņiem. Izteiktākai garšai klāt pievienotas arī sulīgās un lielās, violetās olīvas. Taču maltītes zvaigznes ir avokado un apceptās garneles.

Lasīt vairāk

Burkānu un pastinaku biezenis

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams, vienkāršs, bet tajā pašā laikā pietiekami sātīgs burkānu un pastinaku biezenis ar mazliet sviesta un pētersīļiem. Biezeni var ēst tāpat, vai pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem vai salātiem.

Lasīt vairāk

Vistas fileja estragona mērcē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkāršs un ātrs veids, kā sagatavot krēmīgu vistas fileju estragona mērcē. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Lasīt vairāk

Kārtainie garneļu salāti glāzītē

Foto: DELFI

Salātu pasniegšana glāzītēs ir lieliska alternatīva reizēs, kad gaidāmi ciemiņi un nav ne jausmas, cik daudz salātus gatavot. Tik cik cilvēku, tik arī glāzītes, turklāt šādi pasniegti, tie izskatās daudz interesantāk, nekā vienā bļodā samaisīti, vienīgā bēda - pēc papildporcijas gan nevarēs pajautāt.

Lasīt vairāk

Vistas fileja ar zaļajām pupiņām un ķiplokiem Āzijas gaumē

Foto: Shutterstock

Šī ēdiena galvenās sastāvdaļas ir vistas fileja, zaļās pupiņu pākstis, ķiploki un sojas mērce, kas kopā veido ļoti gardu kombināciju. Burkāns un diedzētās pupiņas var arī iztrūkt. Turklāt pupiņas un fileja būs gatavas dažās minūtēs.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!