Foto: Shutterstock
Kad laikapstākļi nebūt nerosina pārkāpt mājas slieksni, tad jādomā, kā sevi izklaidēt. Laba grāmata vai filma, silta sega un tasīte zāļu tējas ir nevainojama kombinācija. Ja šo idilli papildinās no virtuves vēdījošs tikko ceptas kūkas vai sacepuma aromāts, tad kas gan cits vēl varētu būt vajadzīgs pilnai laimei?

Lai tev nenāktos brīvdienā veltīt pārlieku daudz laika virtuves darbiem, izvēlējāmies septiņas vienkāršu mannas kūku un sacepumu receptes, kas neprasīs daudz pūļu, bet pavisam noteikti priecēs kārumniekus ar savu tīkamo garšu.


Padoms: pirms cepšanas ļauj mīklai 15-20 minūtes "atpūsties", lai pa šo laiku uzbriestu mannas putraimi, piešķirot sacepumam vai kūkas pamatnei gaisīgumu un pufīgumu.

Lai garšīga svētdiena!

Saldais biezpiena un burkānu sacepums ar mannu

Gardais biezpiena un burkānu sacepums ar mannu - pilnam vēderam bez smaguma sajūtas.

Lasīt vairāk

Mannas - ābolu sacepums

Foto: Shutterstock
Mannas - ābolu sacepums, ko vari baudīt ar bezpiedevu jogurtu vai skābu krējumu, bet īpaši gards tas būs, ja pasniedzot pārliesi ar ābolu sīrupu vai vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Ātrā kefīra-mannas kūka ar aprikožu džemu

Sulīga un ātri pagatavojama mannas kūka ar aprikožu džemu - ikdienai un svētku reizei.

Lasīt vairāk

Rikotas sacepums ar mannu, rozīnēm un citrona miziņu

Biezpiena sacepums, ko pasniedz vēl siltu - ar jogurtu, skābo krējumu vai svaigu ogu mērci, vai ēd aukstu. Vienkārši un ļoti garšīgi.

Lasīt vairāk

Mannas kūka ar apelsīnu sīrupu

Ziemai tik ļoti piestāv apelsīnu aromāts… Tas silda un vilina - tieši tādēļ šī pēc svētkiem un Itālijas saules smaržojošā kūka jācep Ziemas saulgriežos. Biskvīts ir gaisīgs un apelsīnu sīrups to padara neparastu un svētku galda cienīgu. Recepti piedāvā kulinārā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Beramā ābolkūka 'Četras glāzes'

Foto: Privātais arhīvs
Ātrā ābolkūka bez liekām sastāvdaļām, bez mīklas iejaukšanas un rullēšanas. Ābolus receptē var aizstāt ar dzērvenēm vai brūklenēm. Šī kūka garšos lieliski gan karsta, pasniegta ar saldējuma bumbu, gan arī atdzisusi. Recepti iesaka mūsu lasītāja Baiba Kalniņa.

Lasīt vairāk

Biezpiena - mannas sacepums

Vienkāršais biezpiena - mannas sacepums.

Lasīt vairāk

Ātrais biezpiena sacepums ar mannu

Vienkāršs un ātri pagatavojams sacepums, kuru ēdīs pat tie, kuri ar biezpienu ir uz "jūs" un, ne tikai ēdīs, bet noteikti pieprasīs papildporciju. Garšīga ideja brīvdienu brokastīm.

Lasīt vairāk

Parastais biezpiena sacepums

Foto: Shutterstock
Biezpiena sacepums, kā no bērnības laikiem.

Lasīt vairāk

Kefīra - ābolu kūka ar mannu

Foto: Shutterstock
Garda kefīra - ābolu kūka ar mannu gardam našķim rudens noskaņās.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!