Lai tev nenāktos brīvdienā veltīt pārlieku daudz laika virtuves darbiem, izvēlējāmies septiņas vienkāršu mannas kūku un sacepumu receptes, kas neprasīs daudz pūļu, bet pavisam noteikti priecēs kārumniekus ar savu tīkamo garšu.
Padoms: pirms cepšanas ļauj mīklai 15-20 minūtes "atpūsties", lai pa šo laiku uzbriestu mannas putraimi, piešķirot sacepumam vai kūkas pamatnei gaisīgumu un pufīgumu.
Lai garšīga svētdiena!
Saldais biezpiena un burkānu sacepums ar mannu
Gardais biezpiena un burkānu sacepums ar mannu - pilnam vēderam bez smaguma sajūtas.
Mannas - ābolu sacepums
Ātrā kefīra-mannas kūka ar aprikožu džemu
Sulīga un ātri pagatavojama mannas kūka ar aprikožu džemu - ikdienai un svētku reizei.
Rikotas sacepums ar mannu, rozīnēm un citrona miziņu
Biezpiena sacepums, ko pasniedz vēl siltu - ar jogurtu, skābo krējumu vai svaigu ogu mērci, vai ēd aukstu. Vienkārši un ļoti garšīgi.
Mannas kūka ar apelsīnu sīrupu
Ziemai tik ļoti piestāv apelsīnu aromāts… Tas silda un vilina - tieši tādēļ šī pēc svētkiem un Itālijas saules smaržojošā kūka jācep Ziemas saulgriežos. Biskvīts ir gaisīgs un apelsīnu sīrups to padara neparastu un svētku galda cienīgu. Recepti piedāvā kulinārā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Tellgrena.
Beramā ābolkūka 'Četras glāzes'
Biezpiena - mannas sacepums
Vienkāršais biezpiena - mannas sacepums.
Ātrais biezpiena sacepums ar mannu
Vienkāršs un ātri pagatavojams sacepums, kuru ēdīs pat tie, kuri ar biezpienu ir uz "jūs" un, ne tikai ēdīs, bet noteikti pieprasīs papildporciju. Garšīga ideja brīvdienu brokastīm.