Foto: Shutterstock
Nav tādas mammas, kuru nevarētu aizkustināt ar brokastīm. Pat tāds nieks kā grauzdiņš ar ceptu olu būs tavas mīlestības apliecinājums. Sāc dienu ar mīlestību un smaidu!

Mēs esam sameklējuši dažas lieliskas receptes pavasarīgām brokastīm māmiņdienā, sākot ar vienkāršu jogurta kārtojumu un beidzot ar smalko, dekadentisko Pavlovas kūku. Priecīgu un gaišu Māmiņdienu!

Granola ar jogurtu un ogām

Foto: Shutterstock

Ātri un viegli pagatavojamas brokastis. Turklāt, ja tiks izmantots bezpiedevu jogurts, arī ļoti diētiskas. Izvēlies ogas, kādas tev garšo. Ja izmantop zemenes, sagriez tās mazākos gabaliņos.

Lasīt vairāk

Mīlestības grauzdiņš - maizē iecepta ola

Foto: Shutterstock

Katrā no mums slēpjas bērns, kādēļ gan neiepriecināt viņu ar sirsnīgām brokastīm? Pagatavo sirds formā ceptu vēršaci, kas iekļāvusies zeltainā maizes šķēlē, un papildini to ar savām iecienītajām garšvielām!

Lasīt vairāk

Beduīnu kafija - kafija ar kardamonu

Foto: Shutterstock

Arābi kafiju aromatizē ar kardamonu, kas viņiem skaitās viesmīlības simbols un bez kura nenotiek nevienas saviesības vai svētki. Kardamonu kafijai pievieno vai nu veselu sēkliņu veidā, vai piestā to sagrūžot pulverī. Turklāt kafija vienmēr tiek dzerta salda.

Lasīt vairāk

Grauzdiņi ar šokolādes krēmu un banāniem

Foto: Shutterstock

Kārumnieki zina, ka šokolāde un banāni ir izcila kombinācija un lielisks enerģijas lādiņš. Kādēļ gan to neizmantot, baudot brokastīs? Grauzdēta maizīte, kas pārziesta ar kūstošu un maigu šokolādes krēmu, un svaigs banāns. Papildu kraukšķīgumam - smalki sakapātas mandeles. Šādi sākusies diena būs īpaši jauka.

Lasīt vairāk

Sparģeļi 'prošuto' šķiņķa mētelītī

Foto: Shutterstock

Interesanta un garda alternatīva ikdienas uzkodām - sparģeļi, kas ietīti gardajā 'prošuto' šķiņķī un nedaudz apcepti uz pannas. Šos noteikti vari baudīt čipšu un grauzdiņu vietā.

Lasīt vairāk

Pildītas olas ar svaigiem gurķiem un mazsālītu lasi

Foto: Shutterstock

Viena no izcilākajām brokastu garšu kombinācijām ir vārīta ola, svaigs gurķis, nedaudz majonēzes un mazsālīts lasis, kam papildu svaigumu piešķir mūsu pašu brīnumgaršaugs - dilles.

Lasīt vairāk

Grauzdiņi ar olīvu un turku zirņu krēmu

Vasarīga uzkoda dārza ballītēm, kad mājās ir daudz gurķu un svaiga maizīte. Tikpat labi šo krēmu var izmantot kā pamatu sendvičiem vai kā mērci salātiem, pievienojot nedaudz vairāk eļļas. Recepti iesaka Signe Meirāne.

Lasīt vairāk

Ātrā baltmaizes - ābolu šarlote

Foto: Shutterstock

Ābolu šarlote no kukuļa baltmaizes.

Lasīt vairāk

Grieķu omlete ar olīvām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Olīvas, fetas siers, olas, piens, nedaudz spinātu un sīpols. 10 minūtes, lai sagatavotu produktus, 20 minūtes cepšanai. Un aromātiska grieķu omlete gatava - labu apetīti!

Lasīt vairāk

Omlete ar zaļajiem zirnīšiem un rīvētiem kartupeļiem

Foto: Shutterstock

Omlete brokastīs ir klasika, bet tā ir arī visātrāk pagatavojamā uzkoda slinkā svētdienā vai aizņemtas dienas steigā. Izmēģini gardo un vienlaicīgi ātri pagatavojamo omleti ar saldētiem zirnīšiem un kartupeļiem. Papildini to ar kariju un iegūsi austrumniecisku garšas buķeti, kuru īpaši izcels kinzas zaļumiņi.

Lasīt vairāk

Šokolādes pavlova ar medū ceptiem bumbieriem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Recepte, ar kuras palīdzību pagatavotā pavlova būs skaista un atgādinās marmora gabaliņu. Bet šokolādes garša, kuru kūkai piešķir kakao, patīkami kontrastēs ar medū apceptajiem bumbieriem.

Lasīt vairāk

Cepta ola kartupeļu groziņā

Foto: DELFI

Kēksiņu formiņas var izmantot, lai no rīvētiem kartupeļiem izveidotu groziņus, kuros var izcept smalki sagrieztu bekona šķēli un vēršaci. Cept būtu ieteicams individuālās keramiskās formiņās, lai tās varētu ērti pasniegt.

Lasīt vairāk

Siltie cāļa akniņu salāti ar grauzdiņiem un bekonu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Siltie cāļa aknu salāti būs ātri pagatavojama, bet ļoti sātīga maltīte kādai vakariņu vai pusdienu reizei.

Lasīt vairāk

Zaļie salāti ar liellopu gaļas stērbelītēm un sēņu pastētes grauzdiņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šos salātus visizdevīgāk gatavot nākamajā dienā pēc steika ballītes, izmantojot liellopa gaļas pārpalikumus. Lai gan gaļu var arī speciāli cept par godu šiem gardajiem salātiem, jo tos var pasniegt gan ar aukstu gaļu, gan siltu. Grauzdiņiem būs nepieciešama sēņu pastēte, kuras recepti var izlasīt šeit.

Lasīt vairāk

Šokolādes kūka ar bumbieriem

Foto: Shutterstock

Krēmīga, bagāta, grēcīgi salda šokolādes kūka, kuras pagatavošanai izmanto šokolādes lazdu krēmu, piemēram, Nutella vai kādu citu līdzīgu. Bumbieri līdzsvaro šokolādes saldumu, turklāt tie izskatās ļoti apetelīgi un atraktīvi. Piemērotākie būs apaļās formas bumbieri.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!