Vienkāršie biezpiena krēmi: 7 receptes elementāriem darbdienu desertiem
Foto: Shutterstock

Pēc nogurdinošas darba dienas kārojas panašķēties ar ko saldu, bet slinkums doties uz veikalu? Ja tava ledusskapja krājumos ir atrodams biezpiens, tad mums ir septiņas lieliskas idejas, kā no tā bez liekām pūlēm pagatavot gardu saldo krēmu.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Lai krēma pamatmasa būtu viendabīga, biezpienu vispirms iztrin caur sietu. Ja tavā rīcībā ir blenderis vai virtuves kombains, tad šīs uzpariktes lielāko daļu darba paveiks tavā vietā, sakuļot biezpienu viendabīgā masā.

Kad šis solis paveikts, laiks krēmu padarīt gaisīgu un sulīgu. Pavisam vienkāršā variantā sajauc biezpienu ar bezpiedevu jogurtu vai skābo krējumu līdz vēlamajai konsistencei. Gaisīgāks, bet arī stipri vien treknāks "palīgs" ir saldais krējums, ko jāsakuļ maigās putās un jāsajauc ar krējumu.

Droši vari eksperimentēt, krēmu receptēs aizvietojot biezpienu ar rikotu - galarezultāts būs tieši tik pat labs, ja ne vēl labāks. Maigi krēmīgo, viegli saldeno rikotas sieru, kas pie mums ir atceļojis no Itālijas, var raksturot kā zelta vidusceļu starp biezpienu un krēmsieru, jo tā viegli drupanā struktūra nedaudz līdzinās biezpienam, tomēr ir treknāka un krēmīgāka, bet tajā pašā laikā viegla un gaisīga. Pateicoties viendabīgajai struktūrai, rikota nebūs jātrin caur sietu vai jāblendē – to atliks vien sajaukt ar pārējām sastāvdaļām. Un, starp citu, pašmāju veikalos rikota mēdz būt pat lētāka par biezpienu.

Kad pamatmasa gatava, tālākais jau ir izdomas jautājums. Krēma iebiezināšanai noderēs želatīns vai olu dzeltenumi, bet vari šo soli izlaist un rīkoties pavisam vienkārši, iemaisot biezpiena krēmā izmērcētas rozīnes, uz pannas apgrauzdētas auzu pārslas, karotīti šķīstošās kafijas, augļu biezeni vai kakao. Arī bez cukura noteikti neiztikt, jo krēmam ir jābūt saldam.

Kārtojot krēmu deserta trauciņos, stikla glāzēs vai burciņās, neaizmirsti arī par svaigām notīm, liekot lietā saldētavas krājumus un sīrupā konservētos augļus vai svaigas ogas.

Vēl lielākai baudai savu saldo darinājumu noslēgumā vari pārslacīt ar vaniļas, karameļu vai ogu mērci, iebiezinātā piena stīdziņām, apputināt ar kakao pulvera putekļiem vai pārkaisīt ar šokolādes skaidiņām.

Lai labi garšo!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form

Luminor biznesam