Foto: Shutterstock
Ja darbdienas vakarā neizturami sagribas panašķēties ar gardu desertiņu, viens variants – jozt uz piemājas kafejnīcu, bet labāks variants – ieskatīties ledusskapja un pieliekamā neizsmeļamajos krājumos. Mums krājumā ir desmit ātru un tik gardu desertu idejas, ka karotīti nolaizīsi!

Kāds ir veikli pagatavojama deserta noslēpums? Visām sastāvdaļām jābūt tādām, kas gadījuma pēc atrodamas ledusskapī, saldētavā vai pieliekamajā. Tādēļ, ja piederi pie saldummīļiem, virtuves krājumos vienmēr jātur kāda paciņa gaisīgu bezē cepumu, zefīru vai pūkaino maršmelovu, ko varēsi izmantot ātram saldajam prieciņam, samaisot ar maigu jogurtu vai veikli uzkultu putukrējumu.

Arī sasmalcināti cepumi un pat cukurotas brokastu pārslas saldajiem kārtojumiem piešķirs kraukšķīti, bet saldētas vai svaigas ogas – patīkamu svaigumu. Šim mērķim lieti noderēs arī sezonā aktuālie āboli un plūmes, ja to šķēlītes ātri apkaramelizēsi pannā ar sviestu un cukuru, kā āri kompoti un nule kā burkās saliktie ievārījumi.

Lai tu varētu sevi pelnīti palutināt darbdienu vakaros, izvēlējāmies zibenīgi pagatavojamu desertu receptes no "Tasty" apjomīgās recepšu grāmatas!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!