Sakult putās var tikai treknu saldo krējumu, tādu kuram ir 35 procentu tauku. Jo krējums ir treknāks, jo tas sakulsies noturīgākās putās. Jo krējums ir svaigāks, jo to grūtāk sakult.
Svarīgi, lai krējums būtu auksts un tiktu turēts ledusskapī līdz pēdējam brīdim pirms kulšanas. Ieteicams ledusskapī ielikt arī trauku, kurā tas tiks kults. Aukstajā traukā lej krējumu, pievieno cukuru un kuļ, līdz iegūtas vijīgas putas. Putu noturīgumam pievieno pāris karotes bezpiedevu krēmsiera.
Ja vien putukrējums nav sakūlies sviestā, bet tomēr ir pārlieku stingrs un zaudējis glīto izskatu, to var pielabot, izmantojot dažas karotes saldā krējuma. Pievieno krējumu un turpini vēl pavisam īsu brīdi kult. Svaigais krējums izlīdzinās visus negludumus un pārvērtīs putukrējumu skaistās putās.
Kad putukrējums sakults, to pavisam ātram desertam var papildināt ar augļu vai ogu gabaliņiem, kā arī kokosriekstu vai šokolādes skaidiņām, vai karameļu mērci, Glītākam rezultātam visas sastāvdaļas var kārtām likt stikla burciņās, glāzēs vai deserta trauciņos, papildinot saldo kārtojumu arī ar zefīru gabaliņiem, apgrauzdētām, cukurotām auzu pārslām, kā arī bezē vai šokolādes cepumu gabaliņiem, kas gaisīgajiem putukrējuma mākoņiem piešķirs patīkamu kraukšķīti.
Lai labi garšo!
Zefīru un putukrējuma deserts ar zemenēm
Vienkārši pagatavojams, vasarīgs un izcili garšīgs - vai vajag vēl kādu iemeslu, lai pagatavotu šo kārumu?
Grēcīgais šokolādes putukrējums pasniegšanai ar ogām
Gards un ļoti ātri pagatavojams šokolādes deserts tikai no trim sastāvdaļām – putukrējums, kas papildināts ar šokolādes krēmu. Izcili gardi kopā ar zemenēm vai avenēm.
Zemeņu sapnis
Zemeņu sapnis - vienkārši superīgs deserts.
Ābolu un putukrējuma kārtojums
Izcili vienkāršs un ļoti smaržīgs siltu kanēļa ābolu un putukrējuma deserts. Kārto skaistās glāzītēs un ēd uzreiz.
Fiksais bezē un putukrējuma deserts ar mellenēm
Ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti gards deserts. Putukrējuma un bezē cepumu slāņi mīsies ar gardajām mellenēm. Ja ir vēlēšanās, melleņu vietā var izmantot arī citas ogas.
Tropisko augļu kārtojums ar jogurtu angļu gaumē
Ļoti gards un salds deserts angļu gaumē – trifle. Tas ir kārtojums, kur mijas mīksts biskvīts, deserta vīns, saldens krēms, augļi un putukrējums. Pagatavo to vienā lielā traukā un pasniedz viesībās.
Banānu 'splits' – deserts ar banāniem, saldējumu un putukrējumu
Banānu "splits" ir viens no desertiem, kuru var atrast teju jebkurā ASV mazajā vai lielajā ēstuvē. Kāda farmaceita radīts, šis saldais ēdiens kulinārajai pasaulei pazīstams jau vairāk nekā 100 gadus. Pamēģini pagatavot mājās!
Biezpiena krēms ar cukurā apgrauzdētām auzu pārslām
Vai jums arī kādreiz ir gadījies tā, ka ļoti, ļoti gribas ko garšīgu, bet nav vēlmes dirnēt stundu virtuvē? Šādās reizēs atceros bērnību un pavisam vienkāršo balto gardumu – biezpiena putukrējumu ar cukurotām auzu pārslām. Ja jau kārojies – jāpagatavo! Nostalģiskā saldā ēdiena pagatavošana aizņems vien padsmit minūtes, jo maz darba – sakult saldo krējumu un apcept uz pannas auzu pārslas.
Kandavas novada garša – saldais 'Abavas sniegs'
Kandavas iedzīvotāji ir ļoti priviliģēti, jo viņiem nav jāgaida ziema, lai baudītu sniegu – vieglu, debešķīgi gaisīgu un bezgala garšīgu "Abavas sniegu" iespējams izbaudīt jebkurā gadalaikā.
Fiksais deserts no bezē un saldētām ogām
Šis ir deserts, ko ērti pagatavot reizēs, kad gaidāmi pēkšņi viesi vai arī pašiem jādodas ciemos, bet ar veikalā pirktu kūku negribas samierināties. Gardais ogu un bezē saldais pazudīs neticamā ātrumā, un skaidrs, ka ar vienu porciju nepietiks.
Gaisīgais deserts ar zemenēm un bezē jeb 'eton mess'
Britu iecienīts deserts "eton mess", kurā svaigie zemeņu gabaliņi mijas ar saldajiem bezē cepumiem, slīgstot gaisīgā putukrējumā. Tā kā deserts ir viegli un ātri pagatavojams, tad recepte noderēs gan saldākai ikdienai, gan svētku reizēm.
Rīsu krēms ar ogu ķīseli
Klasiskas vērtības ir neapgāžamas. Ogu ķīselis ar rīsu krēmu uzjundīs atmiņas par bērnības garšām.