Foto: Shutterstock kolāža
Kāpostu zupas lielākā priekšrocība ir tā, ka ar katru nākamo sildīšanas reizi tā garšo arvien labāk. Protams, to nevajadzētu glabāt ilgāk par nedēļu, bet otrājā un trešajā diena zupiņa būs pašā laikā. Pirmdien izvārot katlu kāpostu zupas, turpmākās pāris dienas varēsi neiespringt par vakariņu gatavošanu. Piekožot klāt siltu kartupeli vai maizes riku, maltīte būs gana sātīga, lai remdētu pat vislielāko izsalkumu.

Lai vai cik daudzsološi viss izklausītos, ir kāda sliktā ziņa. Vienas vienīgās un pareizās receptes kāpostu zupai nav. Tik, cik kāpostu zupu piekritēju, tik arī variācijas. Vieni pievieno kartupeļus, citi grūbas vai citus putraimus, viens zupu papildina ar sēnēm, citi apceptām gaļas strēmelītēm.

Izšķirošs ir jautājums – zupu gatavosi no svaigiem vai skābētiem kāpostiem. Garšos labi visādos variantos, galvenais ir katrā variantā vadīties pēc saviem norādījumiem. Piemēram, lai zupa nesanāktu pārlieku skāba, ja izmanto skābētos kāpostu, tos ieteicams noskalot aukstā ūdenī. Savukārt svaigu kāpostu gadījumā svarīgi neskopoties ar garšvielām. Labu garšu piešķirs arī pievienotie milti, kas katla saturu arī sabiezinās. Vairāk noderīgus knifus kāpostu zupas gatavošanā lasi šeit.

Neaizmirsti aplūkot arī apkopotās receptes, iespējams, savu pārbaudīto recepti vērts pamainīt, aizstājot vai papildinot ar kādām sastāvdaļām. Piemēram, kaperi un rāceņi nav tie biežāk izmantotie zupas pamatelementi, bet varbūt tos ir vērts par tādiem ieviest?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!