Jebkura zupa, ja tai pievienotas apaļas jo apaļas frikadeles, kļūs tūkstošreiz gardāka, piekritīsiet? Gan klasiskā dārzeņu zupā, gan tomātu zupā vai pat skābeņu zupā frikadeles būs tās, kas piešķirs pavisam citu garšu, tādējādi zupai tikai iegūstot. Laiks meklēt lielo grāpi un ķerties pie darba!

Frikadeles var virpināt no tā izejmateriāla, kas pašiem šķiet visgardākais – cūkgaļas, liellopa gaļas, vistas vai tītara gaļas un pat zivs. Galvenais, lai masa samalta gaļasmašīnā un maksimāli svaiga. Labākam rezultātam vari apvienot pat divus gaļas veidus. Bez ierastās cūkas un liellopa maltās gaļas masas iesakām pamēģināt arī cūkas un vistas maltās gaļas apvienojumu attiecībā 1:1. Tā gaļas bumbiņas būs garšas ziņā maigākas, mazāk treknas un masas ziņā vienmērīgākas.

Pirms virpināt gardās bumbiņas un gremdēt verdošajā zupā, vērts ielūkoties padomu vācelītēs. Vai zināji, ka Amerikas itālieši ir radījuši ģeniālo piedevu "panade", kas ne tikai ceptajām gaļas bumbiņām, bet arī frikadelēm palīdz noturēt to apaļo formu un gatavošanas laikā nezaudēt sulīgumu? Kā to pagatavot, lasi rakstā zemāk!

Foto: Shutterstock

Tāpat der atcerēties, ka maltās gaļas masai jābūt aukstai, tāpat kā pievienotajām sastāvdaļām. Ja maltās gaļas masai liec klāt pienā izmērcētu maizīti, šīs sastāvdaļas kopā ar gaļu noturi ledusskapī. Kopumā aukstā masa nodrošinās to, ka gaļas bumbiņas, liktas karstajā virumā, neizjuks.

Klasiska frikadeļu zupa ar krēmīgumam pievienotu kausēto sieru, tomātu skābumiņu vai pupiņu raibumu šķīvī… ielūkojies vēl citās receptēs no "Tasty.lv" klāsta! Savai gaumei ko atrast varēs pat izvēlīgākais ēdājs!

Uzlabotā klasika – frikadeļu zupa ar kausēto sieru

Kurš gan spēj palikt vienaldzīgs, ja katlā burbuļo frikadeļu zupa! Protams, ka pati galvenā šajā zupā ir gaļas klimpa – frikadele, kas visžēlīgi katlā atļauj būt arī dārzeņiem. Šoreiz kulta statusu ieguvusī zupa ir tapusi ar kausētā siera līdzdalību.

Lasīt vairāk

Skābeņu zupa ar frikadelēm

Skābeņu zupa ar frikadelēm – tā tik ir ideja! Parasti skābeņu zupas pamatā ir vairākas stundas vārīts gaļas buljons, bet, izmantojot frikadeles, zupu varēsi baudīt jau pēc 30 minūtēm, turklāt, iespējams, tā būs pat garšīgāka nekā stundām ilgi gatavotā. Šo zupiņu labāk vārīt pieclitrīgajā katlā, lai varētu mieloties vairākas dienas pēc kārtas.

Lasīt vairāk

Ātrā frikadeļu zupa ar spinātiem

Kopā ar bērniem pagatavo pavisam vienkāršu, bet gardu un veselīgu frikadeļu zupu ar spinātiem. Pašu gaļas bumbiņu garša ir neitrāla, bet, ja bērnam nav iebildumu pret izteiktākām garšām, tad var droši likt klāt arī apelsīna miziņu, rozmarīnu, nedaudz kanēli. Recepti iesaka "Rimi" gardēde Signe Meirāne.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar vistas gaļas frikadelēm

"Ziemā ar salātiņiem vien nepietiek. Dvēsele prasa kaut ko sildošu, piemēram, ugunīgu pastu, karbonādes gabalu vai zupu. Šī zupa garšos visiem, īpaši jau frikadeļu zupas cienītājiem," tā savu recepti piesaka kulinārijas bloga "Pipars.lv" autors Rojs Puķe.

Lasīt vairāk

Gardā frikadeļu zupa ar kausēto sieru

Frikadeļu zupa plus kausētais siers – tā tik ir ideja! Izvāri pieclitrīgo katlu, lai varētu mieloties ar gardo zupiņu vairākas dienas pēc kārtas! Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Armēņu kololiks jeb liellopa zupa ar pildītām gaļas frikadelēm

Dzidra un bezgala aromātiska liellopa gaļas zupa armēņu gaumē jeb kololiks. Šīs zupiņas īpašais "trumpis" ir sulīgas maltās gaļas frikadeles, kas pildītas ar vārītiem rīsiem un kapātiem zaļumiem.

Lasīt vairāk

Ātrā frikadeļu zupa ar austrumniecisku 'piesitienu'

Kad šķiet, ka mājās nekā nav un izrādās, ka tuvējais veikals pēc svētkiem nestrādā, nākas likt lietā izdomu un uztapināt kaut ko no tā paša "nekā", rezultātā iegūstot lielu katlu ar gardu un aromātisku frikadeļu zupu.

Lasīt vairāk

Ātrā biešu zupa ar frikadelēm

Biešu zupa ar frikadelēm – ātri pagatavojamai un sildošai maltītei.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām

Ko darīt, ja kārojas tomātu zupu, bērni dīc pēc frikadeļu zupas, bet vīrs teic, ka sen sapņo par pupiņu zupu? Pareizi! Jāpagatavo tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām!

Lasīt vairāk

Slinkā frikadeļu zupa

Recepte īsteniem sliņķiem – ātrā frikadeļu zupa, kas neprasīs īpašu piepūli. Izvēlies tos dārzeņus un malto gaļu, kas pašam tīk, lai zupa sanāktu visgardākā, kāda ēsta.

Lasīt vairāk

Frikadeļu zupa no liellopa gaļas un tomātiem

Īpaši garda frikadeļu zupa no liellopa gaļas un tomātiem.

Lasīt vairāk

Klasiskā frikadeļu zupa

Frikadeļu zupa - kā no labākajām bērnības atmiņām.

Lasīt vairāk

Zivju frikadeļu zupa

Garda zivju frikadeļu zupa.

Lasīt vairāk

Vienkāršā frikadeļu zupa ar auzu pārslām

Auzu pārslu - frikadeļu zupa, viegli, ātri un garšīgi.

Lasīt vairāk

Frikadeļu - dārzeņu zupa ar pupiņām

Pavisam vienkārši pagatavojama frikadeļu - dārzeņu zupa ar pupiņām.

Lasīt vairāk

Laša frikadeļu zupa

Laša frikadeļu zupa - vieglai un smalkai maltītei.

Lasīt vairāk

Frikadeļu zupa ar cukīni, papriku un tomātiem

Garda un viegli pagatavojama frikadeļu zupa ar cukīni, papriku un tomātiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!