Foto: Shutterstock
Ja, rīkojoties tālredzīgi, šovakar pagatavosi sulīgu vistas cepeti, rīta cēlienu varēsi sākt, mielojoties ar gardām gaļas sviestmaizēm. Mūsuprāt, tas ir gana labs iemesls, lai nosvinētu darba nedēļas izskaņu, nošmorējot vistiņu kādā no 10 "Tasty" piedāvātajām variācijām.

Lai piešķirtu vistas ādai skaistu "iedegumu", 10 stundas pirms cepšanas noturi cepeti sālsūdenī, iesaka portāls "Kitchenmag". Tad ieberzē ar garšvielām vai iesmērē ar marinādi un cep līdz gatavībai. Ja redzi, ka cepšanai atvēlētais laiks vēl nav galā, bet cepetis jau ir skaisti apbrūnējis, lai gaļa nepiedegtu, pārklāj to ar foliju un turpini cept.

Ņem vērā, ka vistas cepetis jāliek iekšā jau uzkarsētā cepeškrāsnī. Vistiņu cep 180 grādos, rēķinot 30 minūtes uz katriem 500 svara gramiem, plus 20-25 minūtes. Citus noderīgus ieteikumus, kā sagatavot vistiņu cepšanai, lai tā izdotos sulīga, mīksta un izceptos skaisti zeltaina, atradīsi šajā padomrakstā.

Lai neietu zudībā gardās cepeša sulas, piedevās pagatavo maigu kartupeļu biezputru, kas lieliski uzsūks aromātisko mērcīti (kas jāņem vērā, lai biezputra izdotos maiga un īpaši čagana, stāstījām te), bet šajā izlasē atradīsi sulīgu un figūrai draudzīgu burkānu salātu receptes, kas lieliski iederēsies šajā ideālo vakariņu kompānijā,

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!