Foto: Shutterstock
Karsmaizes ir viena no labākajām izvēlēm brīvdienu brokastīm. Tādēļ, ka tās var pagatavot daudz un dažādos veidos: cepeškrāsnī, uz pannas vai pat uz grila. Arī garšu variāciju ir neiedomājami daudz, jo siltās maizītes ir bezgala gardas ne vien tradicionālajā sāļajā variantā – ar sieru, šķiņķi un tomātiem, bet ar dažādās cukursaldās versijās. It īpaši, ja pasniegsi karstmaizes ar sezonas sulīgajām ogām, nule kā vārītu ābolu ievārījumu vai pārslakot ar zeltainām medus strūkliņām.

Franču grauzdiņi jeb "nabaga bruņinieki" ir pasaulē populārākais saldo karstmaižu veids. Laikam jau tāpēc, ka to pagatavošana neprasa īpašas pūles un izsmalcinātas sastāvdaļas. Ja tikai mājās ir maize, cukurs un sviests, tu vari izcept franču grauzdiņus, un būs tiešām garšīgi. Franču grauzdiņu parasti pasniedz vai nu ar medu, vai ar kļavu sīrupu, ar ogām, ar ievārījumu, vai vienkārši apkaisot ar pūdercukuru.


Kādi ir franču grauzdiņu cepšanas pamatprincipi? Cik vienkārši vai cik dekadentiski smalki tie var būt? Šeit atradīsi izsmeļošus padomus un trīs ļoti gardu franču grauzdiņu receptes, bet "Tasty" krājumos ir vēl septiņas kārdinošas karstmaižu receptes īpaši saldām brīvdienām

Lai labi garšo!

Brokastu maizītes ar karamelizētiem āboliem un kanēli

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ir tādas dienas, kad rīta cēlienu gribas iesākt ar saldu noti. Tad nu šādā reizē jāpagatavo saldās brokastu maizītes.

Lasīt vairāk

Karstās siera maizītes ar āboliem un tomātiem

Foto: Shutterstock

Ļoti viegli pagatavojamas siera karstmaizes ar pārsteigumu – tomātu un ābolu šķēlītēm. Ātrām brokastīm vai uzkodām ballītei.

Lasīt vairāk

Fiksās ābolmaizītes franču gaumē

Foto: Shutterstock

Frančiem ir lieliska tradīcija brokastīs un launagā mieloties ar tostiem jeb tostermaizītēm, kas pasniegtas ar pārkaisītu pūdercukuru vai vēl kādiem labumiem, piemēram, kā šajā gadījumā ar āboliem un kanēli. Vienkārši un ļoti garšīgi.

Lasīt vairāk

Rudzu karstmaize ar lāceņu ievārījumu un amoliņa sieru

Foto: Publicitātes attēls

Saldenas un kreftīgas uzkodu maizītes ar lāceņu ievārījumu un amoliņa sieru. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis.

Lasīt vairāk

Grauzdiņi ar Stiltona sieru un dzērveņu ievārījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazliet sātīgi un ļoti gardi grauzdiņi uzkodām. Ja nav pieejams Stiltona siers, droši var izvēlēties kādu citu, kas vairāk iet pie sirds.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptu ābolu launaga maizīte ar drumstalām un saldējumu

Arī vienkāršas maizītes var padarīt saldas – atliek vien tās apbērt ar drumstalām, krāsnī ceptiem āboliem un gardu vaniļas saldējumu. Brīdinām – jāēd ātri, kamēr saldējums nav izkusis! Ar interesanto recepti dalās Anna Panna, viena no raidījuma "Gatavo 3" kulinārēm.

Lasīt vairāk

Tostermaizes olā ar grilētiem citrusaugļiem

Foto: Vida Press

Ja aptrūkušās idejas brokastu maltītei, iespējams, noderēs šī recepte, kurā senu bērnības kārumu - olā mērcētu un apceptu maizīti papildina neparasti sagatavoti citrusaugļi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!