Foto: Shutterstock
Daudzām tautām zivs ir laimes un labklājības simbols. Arī latviešu ticējumi vēsta, ka Jaunam gadam iestājoties, jāēd zivis, lai nākamajā gadā būtu tik pat daudz naudas, cik zivīm zvīņu. Savukārt zivju zvīņas esot jāizžāvē un jāieliek maciņā. Ja reiz tā, sagatavojies Vecgada vakaram kā nākas, pagatavojot kādu no 10 lieliskiem zivju cepešiem.

Ar valriekstiem pildīta karpa

Foto: Shutterstock

Daudzās ģimenēs tradicionālais Ziemassvētku vai Vecgada vakara ēdiens ir cepta karpa. Šim gadam iesakām izmēģināt ar valriekstiem un olām pildītu karpu.

Lasīt vairāk

Lasis ar kraukšķīgu garoziņu

Foto: Shutterstock

Cepeškrāsnī pagatavots lasis ar kraukšķīgu garoziņu no kārtainās mīklas.

Lasīt vairāk

Cepts lasis ar pētersīļu pesto

Foto: Vida Press

Šodien vakariņām, rīt - uzkodām! Plānojot ēdienreizes, pagatavo vienai maltītei nedaudz vairāk ēdiena, atlikumu izmanto citā receptē. Piemēram, sekojot šai receptei, pagatavosi sātīgas vakariņas četrām personām, bet, ja nevarēsiet pievārēt visu, atlikušo lasi var sacept kārtainās mīklas pīrādziņos!

Lasīt vairāk

Jūras karūsa ar kuskusa pildījumu

Ātra, garšīga un interesanta ideja vakariņām - cepeškrāsnī cepta jūras karūsa ar kuskusa pildījumu.

Lasīt vairāk

Forele ar apelsīniem un dzērvenēm

Foto: Shutterstock

Īpašus viesus uzņemot - forele ar apelsīniem un dzērvenēm.

Lasīt vairāk

Karpa poļu gaumē - ar alu, vīnu un piparkūkām

Poļiem karpa ir īsts Ziemassvētku un Jaunā gada cienasta ēdiens. Tradicionāli svētkos galā tiek celti 12 ēdieni, turklāt neviens no tiem nav gaļa - tā nu ir pieņemts! Pamatēdienā teju obligāta ir īpaši pagatavota karpa, jo šo zivi uzskata par ģimenes laimes un labklājības simbolu!

Lasīt vairāk

Dorada ar ceptām zaļajām pākšu pupiņām

Gardai un veselīgai svētku maltītei - dorada ar ceptām zaļajām pākšu pupiņām.

Lasīt vairāk

Grilēts jūras asaris ar grieķu mērci

Foto: Vida Press

Brīnišķīgs veids, kā pagatavot svaigu jūras asari. Mērce ēdienam piedos īpašu dienvidniecisku raksturu.

Lasīt vairāk

Pildīta karpa ar fetas sieru

Foto: Shutterstock

Pildīta karpa ar fetas sieru - īpašām vakariņām.

Lasīt vairāk

Cepta pildīta līdaka

Foto: Shutterstock

Līdaka, kas pildīta ar zivs gaļu un baltmaizi garšos visai ģimenei un lieliski bagātinās jūsu svētku galdu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!