Foto: Shutterstock
Pēc ražīgas darba nedēļas, kas līdzi paņēmusi daudz enerģijas, nopelnītas gardas vakariņas. Lai nebūtu ilgi jāvergo virtuvē gatavojot, piedāvājam fikso pamatēdienu recepšu izlasi, lai spēkus pietaupītu arī gardu maltīšu gatavošanai sestdien.

Daba nedēļas nogurdinātiem noteikti negribēsies vēl gatavot cepeti, šmorēt kāpostus, sutināt gaļu vai gaidīt, kad savāries kastrolis zupas. Tā vietā izmanto produktus, kas neprasa daudz laika gatavošanai, piemēram, makaronus, rīsus, sezonas dārzeņus, bet sātīgumam izvēlies vistas gaļu, tītara gaļu vai malto gaļu, bet neaizmirsti arī par zivi – arī tā prasīs vien dažas minūtes līdz servēšanai galdā. Liec lietā visas dārza veltes – pildi kabačus, meistaro salātus, sautē dārzeņus un pie viena liec lietā fantāziju jauniem garšu salikumiem. Neaizmirsti pasniedzot pārbērt maltītei labi daudz svaigo zaļumu, lai spēks neaizmirstamai nedēļas nogalei!

Ātrais dārzeņu sautējums ar fenheli, tomātiem un pupiņām Toskānas gaumē

Foto: Shutterstock

Gards dārzeņu sautējums itāliešu labākajās tradīcijās – fenhelis tā vien sauc pēc Toskānas un saules. Papildinājumā ar burkāniem, seleriju un tomātiem recepte liks siekalām saskriet mutē un pusdienās vai vakariņās pagatavot šo vienkāršo ēdienu.

Lasīt vairāk

Sviesta pupiņu sautējums ar tomātiem un sīpoliem

Foto: DELFI

Sviesta pupiņas ierasts novārīt un pasniegt ar svaigiem zaļumiem, taču šī recepte noteikti neliks vilties arī klasikas cienītājiem. Salikums ar tomātiem un sīpoliem būs sātīgāks, tāpēc ar tiem neskopojies.

Lasīt vairāk

Atspirdzinošais citronu kuskuss

Foto: Shutterstock

Pēc garas darbadienas, ko pavadījusi tveicīga saule, neko smagu un treknu vakariņās gatavot negribās. Šādās reizēs pašā laikā būs kuskuss – gana viegls, bet tanī pat laikā pietiekami sātīgs, lai remdētu izsalkumu, turklāt apvienojumā ar citronu, tas jo īpaši labi piestāvēs siltas dienas noslēguma maltītei.

Lasīt vairāk

Ātrie makaroni ar zirnīšiem un bekonu

Foto: Vida Press

Ātrie makaroni ir vienkāršs un sātīgs vakariņu ēdiens, kuram īpašu aromātu dod bekons, bet krēmīgumu - saldais krējums.

Lasīt vairāk

Pupiņu, paprikas un gurķu ātrais sacepums

Foto: Shutterstock

Ātras un samērā lētas pusdienas vai vakariņas - ātrais pupiņu, paprikas un gurķu sautējums pannā. Ja vēlies, pievieno gaļu!

Lasīt vairāk

Fiksie kaneloni ar liellopa gaļu un mocarellu

Foto: DELFI

Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.

Lasīt vairāk

Spageti saldā krējuma mērcē ar spinātiem

Foto: Shutterstock

Ja ledusskapī glabājas bunte spinātu, bet zupa nešķiet tas kārdinošākais veids, kā tos likt lietā, pagatavo sātīgu maltīti no spageti, zaļumus liekot lietā mērces gatavošanā. Krēmīgi, sātīgi un vasarīgi!

Lasīt vairāk

Ātrais vistas voks ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Bagātīgais vistas voks ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm - gards un ātri pagatavojams.

Lasīt vairāk

Kaneloni ar spinātu-rikotas pildījumu

Foto: Shutterstock

Kad rīsi, griķi, makaroni un citi ikdienā bieži gatavoti ēdieni apnikuši, vērts izmēģināt kaneloni, kas sacepti vienā pannā, pabaros visu izsalkušo ģimeni, un paliks vēl pāri nākamās dienas pusdienām.

Lasīt vairāk

Makaroni ar cukīni nūdelēm un tītara gaļas bumbiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Bagātīgām pusdienām vajag vien nedaudz gaļas un kādu atbilstošu piedevu. Tāpēc garie linguine makaroni (kas, starp citu, atgādina spageti), papildināti ar cukīni nūdelēm un maltās gaļas bumbiņām tomātu mērcē, būs tieši laikā, lai pabarotu ne tikai sevi, bet arī visu ģimeni.

Lasīt vairāk

Ātrais risoto ar sēnēm

Foto: Shutterstock

Īsti gardēži rauks degunu un teiks, ka tas nav risoto, jo nav korekta pagatavošana, tomēr to var pagatavot arī šādi. Sātīgi un ļoti gardi!

Lasīt vairāk

Ātrie makaronu un svaigu tomātu salāti

Foto: Shutterstock

Sātīgi makaroni, svaigi tomāti un mazliet čili un ķiploki asumam – tas viss salātos, ko baudīt pusdienās vai vakariņās, kad gribas ko vienkāršu. Salātiem izmantot to pastas veidu, kas vislabāk tīk – garos spageti, fusilli vai kādus citus.

Lasīt vairāk

Cepta menca zem kraukšķīgas garoziņas

Foto: Shutterstock

Tik viegli pagatavojams un gards zivju sacepums ar maizes un siera drupaču garoziņu. To var pasniegt gan ikdienā, gan svētku reizē.

Lasīt vairāk

Pildīti kabači ar grūbām un vistas fileju

Foto: DELFI

Iegādājoties tirgū pirmos, mazos kabacīšus, noteikti jātapina maltītei tie pildītā veidā. Tieši mazā forma ir pateicīga pildīšanai, bet izgrebto mīkstumu pēc tam var izmantot plācenīšu cepšanai.

Lasīt vairāk

Ātras un veselīgas vienas pannas vakariņas: rīsi ar gaļas-dārzeņu bumbiņām

Foto: DELFI

Pārnākot no darba, bieži vien nav ne mazākās vēlmes ilgi stāvēt pie plīts. Ar šī ēdiena palīdzību "nošausi" pat četrus "zaķus": ar rīsiem vienā pannā tvaicētas gaļas-dārzeņu bumbiņas ir ātri un vienkārši pagatavojams, gards un, kas nav mazsvarīgi, arī veselīgs ēdiens.

Lasīt vairāk

Ātrais kabaču sautējums pannā ar tomātiem un ķiplociņu

Foto: Shutterstock

Veselīgs un gards kabaču sautējums, turklāt ārkārtīgi ātri un vienkārši pagatavojams!

Lasīt vairāk

Ātrais vistas karijs ar kokosriekstu pienu

Foto: Shutterstock

Elementāra recepte vakariņām Indijas noskaņās - debešķīga garšu buķete bez liekām pūlēm.

Lasīt vairāk

Ātrais plovs ar atkaulotiem vistu šķiņķīšiem

Foto: Shutterstock

Plovs no atkaulotiem vistu šķiņķīšiem bez ādas - ātri pagatavojams, sātīgs un varen gards.

Lasīt vairāk

Ātrais pupiņu–maltās gaļas sautējums ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Ātrai ikdienas maltītei konservētu pupiņu–tomātu sautējums ar malto gaļu un kausēto sieru.

Lasīt vairāk

Ātrais bulgurs ar vistu, tomātiem un olīvām

Foto: Shutterstock

Aromātisks un ātri pagatavojams ēdiens, ko baudīt pusdienu reizē vai celt galdā vakariņās. Sulīgi vistas gabaliņi mijas ar bulgura graudiņiem, kas piesūkušās ar citronu, ķiploku, kanēļa, olīvu un tomātu sulīgo garšu buķeti.

Lasīt vairāk

Ātrais cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepums

Foto: Publicitātes foto

Ko darīt, ja nav laika ilgi stāvēt pie plīts, taču jāklāj galds ģimenes pusdienām vai draugu sanākšanai? Atraktīvais britu pavārs Džeimijs Olivers iesaka pagatavot brīnišķīgu cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepumu. Tā ir veselīga, garda maltīte, kuru var pagatavot vien nieka 15 minūtēs. Sulīgais cālis, šķiņķis, svaigi dārzeņi un krēmīgi kartupeļi sniegs neaizmirstamu garšu baudījumu.

Lasīt vairāk

Ātrais vistas, kabaču un burkānu sautējums

Foto: Privātais arhīvs

"Kad nav daudz laika – vienmēr ķeros pie vieglas, gardas vistas, burkānu un kabaču maltītes," par savu veikumu raksta Zane Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa pieteikumā.

Lasīt vairāk

Ātrais ķirbju karijs

Foto: Shutterstock

Ķirbis kokosriekstu pienā ar pistācijām, papildināts ar aromātiskām indiešu garšvielām, patīkami pārsteigs pat tos, kuri ar šo lielo, oranžo ogu ir uz "jūs".

Lasīt vairāk

Ātrais ķirbja sautējums ar sulīgām gaļas frikadelēm

Foto: Shutterstock

Ātrais ķirbja sautējums ar sulīgām gaļas frikadelēm četriem dūšīgiem ēdājiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!