Vēlot priecīgu 1. septembri visiem cilvēkiem, kas uzsāks vai atsāks mācības, un viņu vecākiem, publicējam recepti garšīgai kūkai saldākiem svētkiem. Katra pašcepta kūka ir kaut kas īpašs, bet vēl īpašāku kūku var padarīt, to rotājot ar skolēna mīļākajiem saldumiem. Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi".
100Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

50 mlolīveļļa1 gab.ola100 gbrūnais cukurs10 mlĀbolu vai vīnogu etiķis TKsoda TKcepamais pulveris160 gkviešu milti40 gkakao1 šķipsnasāls250 mlpaniņas250 gMascarpone siers250 ggrieķu jogurts1 ĒKmedus50 gtumšā šokolāde50 gpiens100 ggrauzdēt lazdu rieksti2 ĒKcukurniedru sīrups avenes bērna mīļākie saldumi

Sagatavošana

1

Samaisa eļļu ar olu, pielej klāt etiķi un pievieno sodu, pieber masai cukuru, miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli, visu kārtīgi samaisa.

2

Pielej masai paniņas un vēlreiz samaisa.

3

Ietauko veidni (18-24 cm diametrā), ielej tajā biskvīta mīklu un cep sakarsētā cepeškrāsnī 170°C aptuveni 40 minūtes. Atdzesē.

4

Ūdens peldē izkausē šokolādi ar pienu, nedaudz atdzesē.

5

Saputo grieķu jogurtu ar maskarpones sieru, sīrupu, šokolādes un piena maisījumu. Rupji sakapā grauzdētus lazdu riekstus un iemaisa tos krēmā.

6

Izcepto biskvītu sagriež gareniski trīs daļās. Kārto biskvīta daļas vienu uz otras, pārklājot katru daļu ar krēmu.

7

Kad visas trīs daļas sakārtotas viena uz otras, ar krēmu apsmērē arī kūkas ārējo malu un liek torti ledusskapī vismaz uz 4 stundām.

8

Pirms pasniegšanas izrotā kūku ar svaigām ogām un bērna mīļākajiem kārumiem – šokolādi, batoniņiem, cepumiem.

Iedvesmai vēl dažas gardumu receptes no "Tasty" bērnu kārumu stūrīša saldai 1. septembra svinēšanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!