1. septembra kūka ar skolasbērna mīļākajiem saldumiem
Foto: Viktorija Kožemjakina
3.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biskvītam
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. ola
ola
100 g
100 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
10 ml
10 ml Ābolu vai vīnogu etiķis
Ābolu vai vīnogu etiķis
1/2 TK
1/2 TK soda
soda
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
160 g
160 g kviešu milti
kviešu milti
40 g
40 g kakao
kakao
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
250 ml
250 ml paniņas
paniņas
Krēmam
250 g
250 g Mascarpone siers
Mascarpone siers
250 g
250 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
50 g
50 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
50 g
50 g piens
piens
100 g
100 g grauzdēt lazdu rieksti
grauzdēt lazdu rieksti
2 ĒK
2 ĒK cukurniedru sīrups
cukurniedru sīrups
Rotāšanai
 
avenes
avenes
 
bērna mīļākie saldumi
bērna mīļākie saldumi
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Vēlot priecīgu 1. septembri visiem cilvēkiem, kas uzsāks vai atsāks mācības, un viņu vecākiem, publicējam recepti garšīgai kūkai saldākiem svētkiem. Katra pašcepta kūka ir kaut kas īpašs, bet vēl īpašāku kūku var padarīt, to rotājot ar skolēna mīļākajiem saldumiem. Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samaisa eļļu ar olu, pielej klāt etiķi un pievieno sodu, pieber masai cukuru, miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli, visu kārtīgi samaisa.

    Pielej masai paniņas un vēlreiz samaisa.

    Ietauko veidni (18-24 cm diametrā), ielej tajā biskvīta mīklu un cep sakarsētā cepeškrāsnī 170°C aptuveni 40 minūtes. Atdzesē.

    Ūdens peldē izkausē šokolādi ar pienu, nedaudz atdzesē.

    Saputo grieķu jogurtu ar maskarpones sieru, sīrupu, šokolādes un piena maisījumu. Rupji sakapā grauzdētus lazdu riekstus un iemaisa tos krēmā.

    Izcepto biskvītu sagriež gareniski trīs daļās. Kārto biskvīta daļas vienu uz otras, pārklājot katru daļu ar krēmu.

    Kad visas trīs daļas sakārtotas viena uz otras, ar krēmu apsmērē arī kūkas ārējo malu un liek torti ledusskapī vismaz uz 4 stundām.

    Pirms pasniegšanas izrotā kūku ar svaigām ogām un bērna mīļākajiem kārumiem – šokolādi, batoniņiem, cepumiem.

    Iedvesmai vēl dažas gardumu receptes no "Tasty" bērnu kārumu stūrīša saldai 1. septembra svinēšanai!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form