Foto: Kadrs no "Youtube" video
Ziemassvētku laiks nav iedomājams bez piparkūku un saldu cepumu smaržas. Kad izvēlēta īstā mīkla un cepiens izdevies uz goda, laiks ķerties pie dekorēšanai, bet tieši šajā mirklī bieži vien viss noiet greizi, jo izvēlētā glazūra ir vai nu pārāk cieta un ne lūdzama negrib "pieķerties" cepumiem, vai arī pārlieku šķidra un plūst pāri piparkūku malām, izbojājot sākotnēji iecerēto rakstu.

Lai nāktu tev talkā, piedāvājam recepti pavisam vienkārši pagatavojamai cepumu glazūrai, ar kuru ir ērti un parocīgi darboties, lai realizētu savas krāšņās ieceres.

5Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

750 gpūdercukurs mlpiens (3.5%)60 mlkukurūzas sīrups2 TKmandeļu ekstrakts

Sagatavošana

1

Bļodā ber izsijātu pūdercukuru. Pievieno daļu piena, sāk kult. Ja nepieciešams, pievieno vēl pienu. Glazūra jāputo, līdz tā iegūst viendabīgu krējuma konsistences masu un veido reljefu rakstu.

2

Pievieno sīrupu un iekuļ. Kukurūzas sīrups ir nopērkams arī Latvijas veikalos, tomēr, ja tev šis produkts nav pieejams, tad kukurūzas sīrupu receptē vari aizvietot ar gaišo cukura sīrupu, medu, kļavu sīrupu vai agaves nektāru, skaidro "Thespruceeats".

3

Pievieno mandeļu ekstraktu un iekuļ. Glazūra ir gatava!

4

Ja vēlas glazūru iekrāsot, to salej vairākos trauciņos, katrā pievieno pāris pilienus želejveida krāsas un iemaisa.

5

Glazūru var iekrāsot arī ar dabiskām sulām, piemēram, upeņu, burkānu, biešu, spinātu. Jo koncentrētāku sulu pievieno, jo izteiktāka krāsa tiek iegūta.

6

Pilda glazūru dekorēšanai paredzētajos konditorejas maisiņos. Ja ar glazūru vēlies pārklāt lielāku cepuma laukumu, tad, lai tā uz piparkūkas virsmas klātos vienmērīgāk un būtu noturīgāka, iesākumā apvelk piparkūkas kontūru un tikai tad piepilda iekšējo laukumu.

7

Glazūra sacietēs ātrāk, ja izdekorētās piparkūkas uz 3-5 minūtēm ieliksi uzsildītā krāsnī.

Priecīgus svētkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!