Foto: Shutterstock
Ābola - krējuma plātsmaize viesiem dzīves gadījumiem.
90Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3 glāzesmilti1.5 glāzecukurs sāls vaniļa soda200 gsviests āboli skābs krējums

Sagatavošana

1

Mīkla: uz galda uzber 2 glāzes miltus, ieber 1 glāzi cukura, šķipsnu sāls, vaniļu, dzēstu sodu un iekapā sviestu vai uz rupjās rīves sarīvē sviestu un mīca, līdz paliek viendabīga masa. Pa druskai pievieno miltus glāzi, bet tikai tik cik nepieciešams.

2

Mīklu ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.

3

Mīklu izrullē, izklāj ietaukotā cepamā veidnē. Pa virsu kārto nomizotus un šķēlītēs sagrieztus ābolus. Pārkaisa cukuru. Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180*C ~ 30 minūtes.

4

Krējumu saputo ar cukuru un pārlej gatavai plātsmaizei, kas izņemta no krāsns un nedaudz atdzesēta. Un nedaudz jāpastāv, lai krējums savelkas.

Iesūtīja: Dace P

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!